- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η συνάντηση Τσίπρα-Παπαχριστόπουλου που εξόργισε τον Καμμένο
Θεωρήθηκε από τον Πάνο Καμμένο σαν ένδειξη «αποστασίας»
Μια συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς οδήγησε στην έκρηξη το Σάββατο στο Twitter του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.
Σύμφωνα με το protothema.gr, συνομιλητές του Πάνου Καμμένου λένε ότι μόλις ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έμαθε για τη μυστική συνάντηση των κυρίων Τσίπρα και Παπαχριστόπολου, θεώρησε ότι παραβιάζεται η συμφωνία που είχε κάνει με τον πρωθυπουργό να μην συμπεριληφθεί κανένα από τα πρόσωπα που είναι σήμερα βουλευτές των ΑΝΕΛ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε δηλώσει στις 14 Δεκεμβρίου στο Ποντίκι: «Έχουμε συμφωνήσει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι κανένας βουλευτής των ΑΝΕΛ δεν θα συμμετάσχει σε ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ είτε στις εθνικές εκλογές είτε στις ευρωεκλογές». Έτσι, η πληροφορία της συνάντησης Τσίπρα – Παπαχριστόπουλου θεωρήθηκε από τον Πάνο Καμμένο σαν ένδειξη« αποστασίας» καθώς ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, παρά το γεγονός ότι έχει συχνή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, δεν είχε ενημερωθεί για αυτή.
Σημειώνεται πάντως ότι η έκηξη στο Twitter του υπουργού Άμυνας ήρθε και με αφορμή την συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά στο news247 στην οποία ανέφερε: «Ο Πάνος Καμμένος ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση αλλά δεν θα τον ακολουθούσαν βουλευτές του».
Μετά από τη συνέντευξη ο Πάνος Καμμένος έγραψε στο Twitter:
«Κάνουν τραγικό σφάλμα όσοι νομίζουν ότι θα αποδεχτώ τετελεσμένα για το Εθνικό θέμα. Οι ΑΝΕΛ και ο ίδιος :
ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ
ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΣΤΕ
ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΟΤΕ.
Ο ολετήρας της χώρας και της κυβέρνησης ομολόγησε ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ.
ΕΜΕΙΣ ΑΝΕΝΔΟΤΟ»
Από τη πλευρά του πάντως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τονίζει σε συνομιλητές του ότι η συμφωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν να μην του πάρει βουλευτές τους οποίους θα μεταγράψει στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν μου κάνει αποστασία, θα τον καταγγείλω για αποστασία, φέρεται να λέει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στο περιβάλλον του, σύμφωνα με το protothema.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ένα επιπλέον στοιχείο που έχει ενοχλήσει τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας υπαναχωρεί από συμφωνία να έρθει στη Βουλή προς κύρωση τον Μάρτιο η Συμφωνία των Πρεσπών καθώς ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερκών Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε ότι αυτό θα γίνει αμέσως μετά την υπερψήφιση των συνταγματικών αλλαγών στα Σκόπια στις 15 Ιανουαρίου.
Με αφορμή τα παραπάνω ο κ. Καμμένος κάνει πλέον λόγο για τεράστιο πολιτικό φάουλ του κ. Τσίπρα και διαμηνύει ότι είναι έτοιμος να φύγει από την κυβέρνηση μαζί με τους βουλευτές των ΑΝΕΛ που εξακολουθούν να στοιχίζονται μαζί του.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εξήγγειλε την παρουσίαση εθνικού σχεδίου τετραετίας για παραγωγική ανασυγκρότηση και δίκαιη ανάπτυξη
Η Αθήνα δεν είναι η πιο ακριβή πρωτεύουσα της Ευρώπης. Είναι μία από τις πιο δύσκολες πόλεις λόγω του μισθού των κατοίκων της
Ο Περιφερειάρχης Αττικής ξεκαθαρίζει πως τα καμένα δάση δεν είναι «άδειος» χώρος
Η πιστοποίηση από την Κομισιόν ανοίγει τον δρόμο για φθηνότερη χρηματοδότηση
Η εθελοντική συμφωνία Πολιτείας και αγοράς φέρνει νέες εκπτώσεις στα ράφια
Η ανακοίνωση που υπογράφουν ως πρώην Γραφείο Τύπου της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Σοφία Ζαχαράκη: «Η φοιτητική στέγη είναι πολιτική ισότητας»
Τι δείχνουν τα πραγματικά στοιχεία της Eurostat και του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας
1.044 επενδυτικά σχέδια μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων μέσω του «Attiki On»
Ο Νόαμ Κατζ ολοκληρώνει τη θητεία του στην Αθήνα - Δηλώνει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τις διμερείς σχέσεις
«Πιλότος η Θεσσαλονίκη για τους περιφερειακούς κόμβους καινοτομίας», δήλωσε ο Σταύρος Καλαφάτης
Το υπουργείο Παιδείας εγκρίνει χρηματοδότηση 2,29 εκατ. ευρώ - Ζαχαράκη: Ίσες ευκαιρίες στις σπουδές
Νέες προσλήψεις και «πράσινο φως» για το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο
Με περισσότερους πυροσβέστες, drone και εναέρια μέσα η νέα επιχειρησιακή εικόνα της χώρας
Ο Γερμανός φιλόσοφος μιλά στην ATHENS VOICE για τη νωθρότητα που γεννά η ευημερία, το AI slop και τον λόγο για τον οποίο κάθε Ευρωπαίος πολίτης θα έπρεπε να έχει κρατική συνδρομή στην τεχνητή νοημοσύνη
Τι να προσέξετε για να μη χάσετε την πληρωμή
Οι δύο τρόποι για να κάνετε την αίτηση
Η γαλλική επένδυση στον Great Sea Interconnector αναβαθμίζει τον ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ η πολιτική ατζέντα παραμένει στραμμένη στα εσωτερικά προβλήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.