- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ηχηρό μήνυμα Μαξίμου σε Κοτζιά για τη «δυσφορία» του
«Όποιος δεν θέλει να φτάσει σε αυτόν τον προορισμό ή όποιος δυσφορεί στην διαδρομή τότε πρέπει να κατέβει από το τρένο» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Αναστάτωση έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της κυβέρνησης το «θερμό» επεισόδιο μεταξύ Κοτζιά και Καμμένου, σχετικά με το εναλλακτικό σχέδιο στη συμφωνία των Πρεσπών, στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο.
Χθες ο ΥΠΕΞ ζήτησε εξηγήσεις για τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας στις ΗΠΑ, οι οποίες, όπως είπε, εξέθεσαν τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και τη χώρα, με τον Π. Καμμένο να απαντά ότι εμμένει στις θέσεις του και να διαμαρτύρεται για την κριτική που δέχεται από μέλη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά του Ν. Κοτζιά εμφανίζεται σφόδρα δυσαρεστημένη από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε σε πυροσβεστικό ρόλο και δεν επέπληξε τον κ. Καμμένο για την απόπειρα να καθορίσει εκείνος την εξωτερική πολιτική της χώρας.
Πληροφορίες φέρνουν τον ΥΠΕΞ να απειλεί ακόμη και με το ενδεχόμενο της παραίτησης και να δηλώνει ανοιχτά τη δυσφορία του για το ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε να υποβαθμίσει τη διαφωνία των δύο σε επίπεδο προσωπικής αντιπαράθεσης και όχι σοβαρής πολιτικής διαφωνίας.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Κοτζιάς αισθάνεται ξένος με τον κ. Καμμένο, ενώ δεν καλύφθηκε, όπως εκτιμά, επαρκώς ούτε από τον πρωθυπουργό.
Μαξίμου σε Κοτζιά: Όποιος δυσφορεί να κατέβει από το τρένο
Ηχηρή ήταν η απάντηση του Δημήτρη Τζανακόπουλου στις χθεσινές διαρροές για τη στάση του ΥΠΕΞ. «Το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός ήταν σαφές και καθαρό και προς όλες τις κατευθύνσεις. Το τρένο της κυβέρνησης προχωρά και θα φτάσει στον προορισμό του. Όποιος δεν θέλει να φτάσει σε αυτόν τον προορισμό ή όποιος δυσφορεί στην διαδρομή τότε πρέπει να κατέβει από το τρένο», είπε στον Alpha ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε:
«Ο υπουργός Εξωτερικών έχει τακτική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό αν ήθελε να του πει κάτι θα το έλεγε. Δεν ξέρω ποιος είναι αυτός ο οποίος κάνει διαρροές. Εγώ δεν ξέρω αν ο κ. Κοτζιάς δυσφορεί. Δεν μπορώ να το πιστέψω όμως. Δεν έχει λόγο να δυσφορεί. Γιατί η πολιτική του πρωθυπουργού στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι αυτή με την οποία συμφωνεί ο κ. Κοτζιάς. Άρα, δεν υπάρχει κανένας λόγος προς δυσφορία. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, είμαι σίγουρος ότι ο κ. Κοτζιάς δεν θα το επικοινωνούσε μέσω διαρροών. Αυτή η κυβέρνηση δεν επικοινωνεί με διαρροές. θα το έλεγε ευθέως στον πρωθυπουργό με τον οποίο έχει καθημερινή και τακτική επικοινωνία».
Κακλαμάνης: Ο Καμμένος κατηγόρησε τον Κοτζιά για κακοδιαχείρηση στα κονδύλια του ΥΠΕΞ
Ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε το Νίκο Κοτζιά για κακοδιαχείριση μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ, υποστήριξε στην πρωϊνή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.
Όπως ανέφερε, το κλίμα πήρε τροπή προσωπική αντιπαράθεσης ανάμεσα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον υπουργό Εξωτερικών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Νίκος Κοτζιάς εξαπέλυσε επίθεση κατά του αρχηγού των ΑΝΕΛ, λέγοντας ότι ασκεί εξωτερική πολιτική για να εξυπηρετήσει δικά του συμφέροντα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Πρόταση συμβιβασμού για τη Γάζα, στήριξη σε Δανία–Γροιλανδία και μήνυμα εκτόνωσης στις ευρωατλαντικές σχέσεις
Στο 16% το προβάδισμα, στο 50% η δημοφιλία Καρυστιανού
Με αφορμή φερόμενες πωλήσεις ακινήτων σε Βούλγαρους επενδυτές
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ μίλησε για τεχνική λύση, βοσκοτόπια, ελέγχους ΕΕ και διαχρονική εγκατάλειψη
Έτος ορόσημο το 2025 - Πώς η ψηφιοποίηση και το gov.gr διπλασίασαν τους εγγεγραμμένους δωρητές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναλύει τις ευκαιρίες και τους κινδύνους
Για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους που ψάχνουν σοβαρή εναλλακτική, και όχι άλλο ένα αριστερό πείραμα, είναι καταστροφή
Μια προσωπική συζήτηση μακριά από την επικαιρότητα για το οικονομικό-πολιτικό σκηνικό της μεταπολεμικής Ελλάδας και το αύριο της χώρας. Αφορμή το νέο του βιβλίο, «Ελλάδα 1953-2024 - Χρόνος και Πολιτική Οικονομία».
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.