1821 Digital Gallery
Κυκλώνας χτυπά τις ελληνικές τράπεζες αλλά έχουμε Φλαμπουράρη...

Κυκλώνας χτυπά τις ελληνικές τράπεζες αλλά έχουμε Φλαμπουράρη...

Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις και επίκαιρα σχόλια από το Inbox της A.V.

Το Mega κλείνει και η κυβέρνηση χαίρεται ενώ ο πρωθυπουργός μετά το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη μάλλον κάτι δεν έκανε σωστά και οι ελληνικές τράπεζες ζορίζονται. Αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, υπάρχει η ασφάλεια που δίνει ο Φλαμπουράρης... 

Η ΕΡΤ πάλι βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Όχι, του κανονικού που έφτασε στην Ελλάδα, του άλλου, αυτού με τις καταγγελίες. Την ίδια στιγμή στη Μόρια οι συνθήκες είναι χειρότερες από ποτέ. Δείτε τα σχόλια της A.V. για την επικαιρότητα και τις πολιτικές εξελίξεις όπως δημοσιεύτηκαν στο Inbox του athensvoice.gr.

 

Αλήθεια, γιατί δεν λένε τίποτα τώρα εκείνοι που κατηγορούσαν τον Στουρνάρα όταν ζητούσε επιμόνως γραμμή πιστοληπτικής στήριξης μετά την 21η Αυγούστου;
 

Σχετικα
Τράπεζες: Απεργιακές κινητοποιήσεις αύριο σε Εθνική και Πειραιώς
Τράπεζες: Απεργιακές κινητοποιήσεις αύριο σε Εθνική και Πειραιώς

 

 Τρομερή επιτυχία το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη και οι συναντήσεις του με τους μεγάλους επενδυτικούς οίκους για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα. Την επόμενη μέρα πούλησαν ό,τι μετοχή ελληνικής τράπεζας είχαν στα χαρτοφυλάκιά τους.

 

 Το 2014 η ιδιωτικοποίηση του 15% της ΔΕΗ για 600 εκ. ήταν «ξεπούλημα». Σήμερα αξίζει μόνο 45. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.

 

 Το Mega κλείνει γιατί κάποιοι θέλουν να κλείσει.

 Οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες γράφουν ότι «η ΝΔ κερδοσκοπεί στο χρηματιστήριο σορτάροντας τράπεζες». Για πότε γυρίσαμε στο 1980 ούτε το καταλάβαμε.

 97% της αξίας τους έχουν χάσει οι τράπεζες στα χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Το οδυνηρό είναι ότι η πλειοψηφία του λαού δεν ξέρει καν πόσο αυτό τους αφορά στη ζωή τους, στην ανεργία, τη μείωση εισοδημάτων. Αν δεν χαίρονται κιόλας με τις «κακές τράπεζες».

 Τι κάνει η κυβέρνηση όταν ο Επικεφαλής Υποδοχής Προσφύγων, τον οποίον η ίδια έχει τοποθετήσει, ζητάει επέμβαση εισαγγελέα για κακοδιαχείριση της ευρωπαϊκής βοήθειας; Τον απολύει.

Τον Αλέκο Φλαμπουράρη διόρισε ο Τσίπρας επόπτη των τραπεζών. Εκτιμώντας όπως πρέπει την σοφή αυτή κίνηση, την επόμενη μέρα το χρηματιστήριο κατέρρευσε.

Η ΕΡΤ κυβερνάται από παραδιοίκηση και καθεστώς ιδιοτελών συμφερόντων, δήλωσε ο Νίκος Φίλης. Ώπα! Εχθρός του λαού κι ο σύντροφος Νίκος; 

 Καταθέσαμε δυο σχέδια προϋπολογισμού. Ένα χωρίς κόψιμο των συντάξεων και ένα, αν δε το δεχτούν, με κομμένες τις συντάξεις. Κατά τα άλλα στις 21 Αυγούστου βγήκαμε από τα μνημόνια.

 Πάλι χωρίς τρόλεϊ η Αθήνα για 5 ώρες επειδή οι εργαζόμενοι έκαναν συνέλευση. Και ώρες αιχμής που οι άνθρωποι γυρνάνε από τις δουλειές. Πλήρης αδιαφορία για την ταλαιπωρία του κόσμου. Τίποτα δεν άλλαξε η κρίση.

Στη σύγχρονη νεοελληνική γλώσσα των μέσων ενημέρωσης και των κοινωνικών δικτύων, ο «Ξενοφών» είναι ξένη λέξη, άκλιτη. Λήξη συναγερμού για τον Ξενοφών, τα θύματα του Ξενοφών. Δεν μας λυπάται κανείς.

 Η Ρένα Δούρου έχει τη συνήθεια σε κάθε ανακοίνωσή της, να επαναλαμβάνει τη φράση «δεν είμαι σαν κι αυτούς». Έχει αναρωτηθεί ποτέ μήπως, μετά τις καταστροφές στη Μάνδρα και το Μάτι, η φράση αυτή αποτελεί τη καλύτερη διαφήμιση των αντιπάλων της;

Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ηλεκτρικού. Θα είναι τραγική σύμπτωση, αλλά σχεδόν κάθε μέρα πια διαβάζουμε για μια αυτοκτονία. Έχεις ξανακούσει έστω μια φορά από το 2015, για τα «θύματα των μνημονίων και της κοινωνικής γενοκτονίας»; 

Τώρα αυτός που χτύπαγε τον Ζακ είναι ακροδεξιός φασίστας. Γιατί έτσι βολεύει τώρα. Ο ίδιος όμως στις πλατείες της αγανάκτησης ήταν «οικονομικός αντάρτης για ένα αντιεξουσιαστικό πολίτευμα». Γιατί έτσι βόλευε τότε.

Η ενσωμάτωση των ΑΝΕΛ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ κατά το προηγούμενο της Ραχήλ, θα είναι το τελικό στάδιο γελοιοποίησης όσων προπαγανδίζουν τη σοσιαλδημοκρατική στροφή του.

Athens Voice Newsletter
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5