1821 Digital Gallery
Κόντρα Καμίνη – Τόσκα για το κέντρο της Αθήνας

Κόντρα Καμίνη – Τόσκα για το κέντρο της Αθήνας

«Μπαλάκι» οι ευθύνες
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Απάντηση στα όσα του καταλόγισε σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος έδωσε με σημερινή του δήλωση ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τόσκας δήλωσε καταλόγισε ευθύνες στον κ. Καμίνη για μη τήρηση υποσχέσεων για στέγαση προσφύγων και ναρκομανών, αλλά και για τις αργόσυρτες διαδικασίες εξέτασης των αιτημάτων ασύλου, που έχουν ως συνέπεια το «πάγωμα» χιλιάδων επιστροφών μεταναστών. «Βρισκόμαστε σε συνεχείς συζητήσεις με τη Γερμανία προκειμένου να δούμε τι γίνεται με τα πρωτόκολλα και να βρούμε μία λύση για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ασύλου για τους οικονομικούς μετανάστες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αθηναίων καταλόγισε στον κ. Τόσκα «ούτε ίχνος αυτοκριτικής για το επίπεδο αστυνόμευσης στην Αθήνα. Ούτε λέξη για τις ευθύνες του στην αποδυνάμωση των αστυνομικών τμημάτων της πρωτεύουσας, την έλλειψη κάθε σχεδιασμού για τη γειτονιά των Εξαρχείων, το εμπόριο ναρκωτικών στη μέση του δρόμου, την αποδιοργάνωση της Τροχαίας, την παραβατικότητα, τους βανδαλισμούς και την καταστροφή μνημείων της πόλης».

Και συνέχισε, λέγοντας σε έντονο ύφος: «Αντί να απολογηθεί, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες του, επιστρατεύοντας απαράδεκτες ανακρίβειες. Με πιο χαρακτηριστικό, αυτό που γνωρίζει και ο τελευταίος πολίτης, ότι δηλαδή ο Δήμος Αθηναίων πολύ πριν από τον υπουργό, αλλά και επί των ημερών του και στο μέλλον, θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στο κρισιμότατο ζήτημα για την Αθήνα, το προσφυγικό. Άλλωστε, την αποτελεσματικότητα της συνδρομής του δήμου Αθηναίων στη διαχείριση του προσφυγικού δεν χρειάζεται να την αναγνωρίσει ο Υπουργός. Την έχουν αναγνωρίσει η ελληνική κυβέρνηση, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Σχετικα
Δωρεάν rapid test: Πού γίνονται σήμερα Τετάρτη 18 Μαΐου από τον ΕΟΔΥ
Δωρεάν rapid test: Πού γίνονται σήμερα Τετάρτη 18 Μαΐου από τον ΕΟΔΥ

»Λίγες ημέρες μετά τη μεταξύ μας συνάντηση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Δήμος Αθηναίων επέκτεινε τη δομή φιλοξενίας Προσφύγων του Ελαιώνα, από τα 24 στα 37 στρέμματα, αγνοώντας τις μηνύσεις της Χρυσής Αυγής.

»Θα μας πληροφορήσει όμως ο υπουργός αν υπάρχει κάποιο επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας για την Αθήνα; Γιατί έμεινε αναπάντητη η επιστολή μου για το θέμα της κραυγαλέας απουσίας της αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή της "Τριλογίας" (Νομική Σχολή, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Ακαδημία Αθηνών, Πανεπιστήμιο, Εθνική Βιβλιοθήκη); Γιατί δεν αντιμετωπίζεται το εμπόριο ναρκωτικών στους δρόμους, που είναι γνωστό ότι υπερβαίνει τις αρμοδιότητες του δήμου; Γιατί δεν τίθεται σε εφαρμογή η υπογεγραμμένη συμφωνία της Ελληνικής Αστυνομίας με τον Δήμο για μεικτά κλιμάκια ελέγχου στην πόλη; Συνεχίζεται η κάθαρση που ξεκίνησαν οι προκάτοχοί του στο εσωτερικό της Αστυνομίας από φασιστικά κατάλοιπα;»

«Το ζήτημα της ασφάλειας είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση και κορυφαίο δικαίωμα του πολίτη. Δυστυχώς, ο πολιτικός προϊστάμενος της Αστυνομίας αυτό δεν φαίνεται να το έχει αντιληφθεί» κατέληξε ο κ. Καμίνης.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5