1821 Digital Gallery
Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στον Καμίνη για την υπεύθυνη στάση του στο προσφυγικό

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στον Καμίνη για την υπεύθυνη στάση του στο προσφυγικό

Συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον Δήμαρχο Αθηναίων
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ

Με τα προβλήματα που δημιουργεί η προσφυγική κρίση στην πόλη στο επίκεντρο συναντήθηκαν στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης και τα όλα τα μεγάλα ζητήματα, αλλά και τις τεράστιες προοπτικές που έχει η Αθήνα.

«Η Αθήνα, όπως είναι προφανές, συμπυκνώνει πολύ συχνά, με δραματικό τρόπο, όλα τα μεγάλα προβλήματα της χώρας» επεσήμανε μετά τη συνάντηση ο δήμαρχος Αθηναίων, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα όμως πως «η Αθήνα έχει και τεράστιες προοπτικές».

«Είχα, λοιπόν, την ευκαιρία να ενημερώσω τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, για τα μεγάλα ζητήματα της πόλης, για τις δραστηριότητες του δήμου στα θέματα της κοινωνικής συνοχής, στα θέματα των ευρωπαϊκών πόρων, στην καταπολέμηση της ανεργίας. Και να μιλήσουμε για την άνοδο του τουρισμού, τα δύο τελευταία χρόνια στη πόλη, και τις προοπτικές που μας ανοίγει. Βεβαίως, μιλήσαμε και για το προσφυγικό. Ένα πρόβλημα πάρα πολύ μεγάλο, που δεν προσφέρεται για λαϊκισμούς. Όσοι πιστεύουν ότι τελικά θα το αποφύγουν, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, καλό θα είναι να γνωρίζουν ότι τελικά θα διαψευσθούν. Μας αφορά όλους. Πρέπει να βρούμε λύσεις σε ένα εθνικό επίπεδο. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης του, σε όλα τα σημεία της χώρας» κατέληξε ο κ. Καμίνης.

Σχετικα
Ουκρανία - ΟΗΕ: Πάνω από 6 εκατ. άνθρωποι εγκατέλειψαν τη χώρα
Ουκρανία - ΟΗΕ: Πάνω από 6 εκατ. άνθρωποι εγκατέλειψαν τη χώρα

«Συζητήσαμε εκτενώς για το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα, το οποίο - όπως γνωρίζετε - έχει πάρει εξαιρετικά ανησυχητικές διαστάσεις. Είναι βέβαιο ότι ασκεί και πολύ μεγάλες πιέσεις στην πόλη της Αθήνας. Επιμένω - το έχω τονίσει σε πολλές ευκαιρίες - στην ανάγκη να υπάρχει ένας σαφής και ξεκάθαρος διαχωρισμός μεταξύ των προσφύγων και των παράτυπων μεταναστών και μια διαφορετική μεταχείριση μεταξύ αυτών των δύο κατηγοριών» είπε από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ενημέρωσε τους δημοσιογράφους πως «συνεχάρην τον κ. Καμίνη για την υπεύθυνη και σοβαρή του στάση στο πρόβλημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού. Νομίζω ότι στα ζητήματα αυτά, έχουμε την απαίτηση απ’ όλους όσοι εμπλέκονται να αντιμετωπίζουν τα ζητήματα με την απαραίτητη υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Και να μπορούν να δουν - πέρα από το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών που εκπροσωπούν - και το μεγάλο εθνικό συμφέρον».

«Συζητήσαμε, επίσης, με τον κ. Καμίνη και ζητήματα κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής αλληλεγγύης. Και τη δυνατότητα την οποία έχει ο Δήμος της Αθήνας να υποστηρίξει πραγματικά τους πιο ασθενέστερους πολίτες, οι οποίοι δοκιμάζονται περισσότερο σήμερα από την οικονομική κρίση» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε: «Συζητήσαμε, επίσης και ζητήματα που αφορούν στην αναπτυξιακή προοπτική της Αθήνας. Η πρωτεύουσα της Ελλάδας έχει τη δυνατότητα να προτάξει ένα καινούργιο αναπτυξιακό μοντέλο, το οποίο θα δίνει έμφαση στην εξωστρέφεια, την καινοτομία, αλλά και στην πολύ σημαντική πολιτιστική κληρονομιά, που η Αθήνα διαθέτει. Και πιστεύω ότι, στον τομέα αυτό υπάρχουν σημαντικές ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες. Αλλά και δυνατότητες πολύ πιο ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ κεντρικής διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5