Πολιτικη & Οικονομια

Τα Tweets του Forrest Gump 342

(Μέλος της επιτροπής για την αντικατάσταση στα δελτία ειδήσεων των πλάνων αρχείου που δείχνουν χέρια να μετράνε 100ευρα με πλάνα που δείχνουν χέρια να μετράνε 20ευρα)

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 342
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
13634-30420.jpg

● Τώρα εξηγείται: Ο νομάρχης δεν εμφανιζόταν συνέχεια έφιππος επειδή είχε μια βαθιά ταύτιση με τον Μεγαλέξανδρο. Απλώς εμπιστευόταν το σανό της πόλης του περισσότερο από τα καύσιμά της!

● Πάντως το αίνιγμα παραμένει: Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κρίνει και συγχωρεί έναν πρατηριούχο που νόθευε καύσιμα. 

● Και μετά την καταδίκη του γι ’ αυτό, απευθύνεται στην «Παναγία τη Νομαρχορουσφετιάστρα» να τον κρίνει και να τον συγχωρέσει με τη σειρά της. 

● Ε, τότε γιατί δεν έφερνε κατευθείαν σε επαφή το νοθευτή πρατηριούχο με την Παναγία, να τον κρίνει απευθείας και να του μειώσει το πρόστιμο, ώστε να μην μπορεί να του προσάψει κανείς τίποτα;   

● Παρεμπιπτόντως, η Παναγία που θα κρίνει το νομάρχη, είναι η ίδια που ζήτησε από την κυρία Βουλγαράκη να κάνει τα συμβόλαια της Μονής Βατοπεδίου και την εξόφλησε μόνο με τη «Χάρη της»; 

● Μεγάλη αλήθεια της δημοσιογραφικής ζωής: Ξέρεις ότι ένα επάγγελμα περνάει κρίση όταν η μόνη στιγμή που σου λείπει πραγματικά, είναι όταν πρέπει οι εκπρόσωποί του να παραστήσουν τον αβανταδόρο του καταδικασμένου νομάρχη με ερωτήσεις του τύπου «Παναγιώτη, πες τώρα κάτι έξαλλο για να γελάσουμε…».

● Ερώτηση που στην πραγματικότητα αποτελεί μια άλλη εκδοχή του ιστορικού «κάνε τώρα πώς βάφεται η Βουγιουκλάκη να γελάσουμε…» που έλεγαν οι αρκουδιάρηδες στις αρκούδες τους, όταν τις περιέφεραν στα πανηγύρια του χωριού.

● Ομοίως, μεγάλη αλήθεια της ιντερνετικής ζωής:  Ξέρεις ότι υπάρχει πρόβλημα, όταν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ποια ανάρτηση ενημερωτικού site είναι πρωταπριλιάτικο αστείο και ποια είναι «αποκλειστική είδηση».  

● Άσχετο, αλλά αν η Παναγία όντως συγχωρέσει τελικά τον Ψωμιάδη, είναι τόσο σίγουρος ότι οι υπόλοιποι πρατηριούχοι που έχουν πληρώσει ολόκληρα τα πρόστιμα για νοθεία, θα τον συγχωρέσουν επίσης; 

● Στην πραγματικότητα, το “Debtοcracy” είναι το μόνο ντοκιμαντέρ που κατάφερε να αποκαλύψει τα πραγματικά αίτια της κρίσης.

● Δείχνοντας ότι η χρεοκοπία είναι η φυσική κατάληξη για μια χώρα που ακόμα και την πιο κρίσιμη στιγμή θα καταφέρει να χωριστεί σε «ρουφιάνους» και «λαϊκιστές» και να τσακωθεί μιμούμενη τα πραγματικά της πρότυπα: τα τηλεοπτικά πάνελ! 

● Διότι προφανώς είναι πιο εύκολο να τσακώνεσαι, να ρωτάς την ΑΔΕΔΥ, να κόβεις συντάξεις και να βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα ότι για όλα φταίνε οι άλλοι, από το να κάτσεις να ρημαδομετρήσεις πού ακριβώς χρωστάς και τι ακριβώς έγιναν αυτά που δανείστηκες. 

● Πεζοδρόμηση οδού Πανεπιστημίου: Η απόδειξη ότι ο νόμος της Χρησικτησίας ισχύει ακόμα. 

● Διότι όταν ένας δρόμος χρησιμοποιείται πλέον αποκλειστικά από πεζούς (διαδηλωτές και διμοιρίες των ΜΑΤ), στο τέλος είναι θέμα ηθικό να τους παραδοθεί και επισήμως. 

● Εκτός αν πρόκειται για ύπουλο σχέδιο, προκειμένου αναγκαστούν οι διαδηλωτές να μεταφέρουν τους αγώνες τους στη Σταδίου…

● …αφήνοντας ξανά ανοιχτή την Πανεπιστημίου, προκειμένου να την ξαναδιεκδικήσουν πάλι με το νόμο της χρησικτησίας τα αυτοκίνητα. Που, ως γνωστόν, συνηθίζουν να χρησιμοποιούν τους πεζόδρομους για παρκάρισμα. 

● Από το προηγούμενο (Desperate) Real Housewives Of Athens: Τη μια μέρα η Αννίτα Ναθαναήλ οργανώνει δείπνο σπίτι της, όπου τραγουδάει η Φώφη Μαστροκώστα…

● …και την αμέσως επόμενη μέρα πεθαίνει ο σκύλος της από εγκεφαλικό. Και ακόμα κανείς δεν βρέθηκε να συσχετίσει ως αίτιο και αποτέλεσμα τα δύο γεγονότα! 

● Μπιζού: Ηχοποίητη λέξη από το «Β» και το «Ζοο» που σημαίνει «ζωολογικός κήπος Β’ κατηγορίας» και όχι ο «Δεύτερος ζωολογικός κήπος», όπως χρησιμοποιείται συχνά λανθασμένα.   

Πιο απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας: Υπεύθυνος twitterο-αναπαραγωγός της Ελεωνόρας Μελέτη.

Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για… «Φλιτζάρνισμα»: Το εσπευσμένο ακούμπισμα του γεμάτου φλιτζανιού σε κάποια εύκαιρη σταθερή επιφάνεια, προκειμένου να φταρνιστείς ελεύθερα χωρίς να χύσεις το περιεχόμενο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ