Visual Browsing
 Κεντροαριστερό καλειδοσκόπιο εν όψει εκλογών

Κεντροαριστερό καλειδοσκόπιο εν όψει εκλογών

Είναι εφικτή η πολύτιμη ενοποιητική σύνθεση των δυνάμεων της λεγόμενης Κεντροαριστεράς;

Eμπεδώθηκε. Η συστηματική δόλια επίκληση της ασαφούς «Διαπλοκής» από τον Αρχιδιαπλεκόμενο Πρωθυπουργό είναι ολοφάνερα το ξεκάρφωμα για υφαρπαγή της εθνικής προσοχής από την γενική (τύπου τα κάναμε πουτίνγκα) διάλυση του τόπου.

«Τελείωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα», όπως είπε και υπουργός. Η χώρα εξαερώνεται, ενώ ακόμα και αν ολοκληρωθεί κάπου η φαιδρά «Διαπραγμάτευση» καμιά λύση/ανακούφιση δεν θα αποφέρει.

Αφού η φοροαλητεία (τώρα και Σκουρλέτεια φοροεπιδρομή στο Αέριο), που πλέον έχει κάψει κάθε πρόσχημα, αναπόδραστα θα διαλύσει την ζωογόνο ιδιωτική οικονομία… Το ερεβώδες αδιέξοδο είναι μπροστά μας.

Θέμα εκλογών; Τότε, «Ευρω-Συναγερμός!»

Σχετικα
Μάας-Δένδιας στέλνουν μήνυμα στην Τουρκία για το Μεταναστευτικό
Μάας-Δένδιας στέλνουν μήνυμα στην Τουρκία για το Μεταναστευτικό

Δίκην κρεσέντο αποκαλύπτεται καθημερνώς. Η ήττα του Ψεκαζμένου Κυβερνητικού Ψεύδους είναι όρος εθνικής επιβίωσης. Και δυστυχώς ο εξουσιολιγούρης χειρότερος (στρατηγικό πρώην πλεονέκτημα και νυν μειονέκτημα) πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης δεν κουνάει ρούπι, καθιστώντας αδύνατη άλλη λύση από την τρέχουσα Βουλή. Αυτό ίσως εξαίφνης σημάνει εκλογές εξπρές.

Και τότε τι θα κάνει η Κεντροαριστερά; Με δεδομένο τον εκλογικό νόμο (εκτός εάν…) οι πενήντα μπόνους έδρες δεν πρέπει να ξαναχαριστούν στον ΣΥΡΙΖΑ. Τότε, ούτως ή αλλέως η ΝΔ (προηγούμενη ή όχι δημοσκοπικά), πρέπει να συνταχθεί με ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ στον (ενιαίο) «Ευρω-Συναγερμό», που θα κυβερνήσει για αποκατάσταση των ερειπίων.

Σχετικα
Αυτοί είναι οι νέοι γραμματείς της ΝΔ
Αυτοί είναι οι νέοι γραμματείς της ΝΔ

Με τούτο ως αδιαμφισβήτητο δεδομένο, πάμε παρακάτω. Είναι εφικτή η πολύτιμη ενοποιητική σύνθεση των δυνάμεων της λεγόμενης Κεντροαριστεράς; Χλωμό, όχι όμως αδύνατο. Έχουμε πει: Ποτάμι Ευρω-μεταρρυθμιστικό, ΠΑΣΟΚ Ευρω-πελατειο-κρατικιστικό. Ταιριάζουν;

Είναι, λοιπόν, προοδευτική η Διαφθορά;;;

Το Ποτάμι κάλεσε τη Δράση να συμμετάσχει στην κουβέντα και αυτό δεν άρεσε στο ΠΑΣΟΚ, που αιτείται συγχώνευση των «προοδευτικών» δυνάμεων. Αλλά, τι είν’ τούτου; Και είναι Ν/Φ η προσπάθεια εξουδετέρωσης της Διαφθοράς; Η ερώτηση δεν είναι ακαδημαϊκής φύσης, είναι πρακτική και τίθεται ευθέως στους δύο κορυφαίους συνομιλητές της ποθούμενης Κεντροαριστερής Σύγκλισης…

Τι θα πει «προοδευτικό πρόσημο»; Πιπεριές Φλωρίνης! Για το ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/ΛΠΔ σημαίνει να συνεχίσουν οι πενηντάρηδες των ΔΕΚΟ να εισπράττουν τις παχυλές συντάξεις εθνικής χρεωκοπίας. Εμείς πάλι λέμε ότι αυτό είναι αντιδραστικό, γέννημα Πελατειακής Διαφθοράς! Εσείς τι λέτε; Το Ποτάμι;

Προεκλογικά «τσακώσαμε» αξιαγάπητο φίλο παλαίμαχο (σοσιαλδημοκράτη) δημοσιογράφο, αναμφιβόλου ηθικής ολκής, να λέει για κάποιους παλιούς συντρόφους του που εκποταμιστήκανε, ότι θα ‘πρεπε να ντρέπονται που συναγελάζονται με τη Δράση… Αστήρικτο απρεπές ατόπημα.

Γιατί όχι στη Δράση, λοιπόν; Ας πούμε την αλήθεια. Απλώς και μόνο επειδή ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ είμαστε μεταπολιτευτικά τροπισμένοι σκοταδιστικώς να αποκαλούμε Ν/Φ την ακατάλυτη «κακόβολη» λογική των αριθμών, που «επιβουλεύονται τους ανθρώπους». Πόσο γελοίο, αν όχι δραματικά επικίνδυνο… Ώσπου έρχεται η χρεωκοπία, που δεν ξεκολλάει όσο συνεχίζουμε το βιολί αυτό…

Οι αριθμοί, λοιπόν, δείχνουν αμείλικτα ότι η Δράση δεν είναι Ν/Φ, απλώς λέει αντιδημοφιλείς αλήθειες κατά της Διαφθοράς, οι οποίες δεν οδηγούν στη διάλυση του κράτους πρόνοιας, όπως κατηγορείται, αλλά στην διεύρυνσή του! Και αυτές τις έχει εγκολπωθεί το Ποτάμι. Οπότε το κόλπο χοντραίνει και χρειάζεται η Κεντροαριστερά να ξανασκεφτεί τα στοιχειώδη.

Άλλωστε, κυκλοφορεί ευρέως πια: όταν η Δράση πρότεινε καθολική βασική εθνική σύνταξη 700 ευρώ, καταργώντας ΚΑΘΕ εισφορά(!), την λέγαμε Ν/Φ. Τώρα που οι Ψεκαζμένοι μας φερμάρουν εθνική σύνταξη 300μπλουπ ευρώ με ασήκωτες εισφορές(…) τη λέμε ΠΦΑριστερά… Εμάς πώς μας λέμε για τούτο το κατόρθωμα;

Ας ξανασκεφτούμε, λοιπόν. Μήπως το έθνος έχει γκώσει από Πασοκτζισμό και κάτι άλλο ζητείται ως προοδευτικό άργκιουμεντ; Άλλωστε, την άλλη βδομάδα θα τεκμηριώσουμε εδώ το χειρότερο: η Σοσιαλδημοκρατία που ξέραμε, έχει εκδημήσει εις Κύριο. Και όλα της πρέπει να αναστοιχειοθετηθούν αποξαρχής…

Υπάρχει ζήτημα για το Ποτάμι, που αποκάλυψε ότι η κρίση δεν ήταν αμιγής καλού, ως ευκαιρία να διώξουμε το χτικιό. Πώς να συγχωνευθεί με το εθνολαϊκιστικό/πελατειακό ΠΑΣΟΚ (που περιέχει και μεταρρυθμιστικά διαμάντια), γεννήτορα της χρεωκοπίας, χωρίς να αλληλοαποκαλύψουν την ταυτότητά τους και τα «μεταρρυθμιστικά» τους όρια; Το ΠΑΣΟΚ χάρισε όλο τον Πασοκτζισμό του στον ΣΥΡΙΖΑ, ή έχει κρατήσει αρκετόν εντός του; Χρειάζεται πολλή ειλικρινής κουβέντα επί του πολιτικού περιεχομένου της ενοποιηθησόμενης Κεντροαριστεράς.

 Υστερόγραφα

Προσοχή! Οι Ναζί θα πάρουνε την Πόλη!

Πριν έξι βδομάδες εξηγούσαμε γιατί δυνάμει κοντεύει «η ώρα του ναζί» και γιατί μέγας ευεργέτης του είναι ο Αλεξάκης. Όμως, νέα ντάτα μας πιέζουν να επανέλθουμε.

Φίλος αξιοσέβαστος γιατρός, σοβαρής κοινωνικής μόρφωσης, φορτωμένος από το ειδομενικό αδιέξοδο, πέταξε προχτές το κουφέτο: «ας έρθει ο Μιχαλολιάκος να καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου!». Ωπ! Μα αυτός είναι η κορυφαία μορφή αυτής της κόπρου, αντιλέξαμε.

Τελικά συμφωνήσαμε, αλλά εκμυστηρεύτηκε ότι είναι τόσο ισχυρή η ναζί προπαγάνδα (σαρώνει στην αγροτιά…), που προσκαίρως υπέκυψε. Και δεν είναι μόνος. Συχνότατα ζούμε παρόμοιες κουβέντες. Ο οχλοπολτός (κάνει πως;) δεν καταλαβαίνει ακριβώς, ποιοι είναι και τι θέλουν οι ναζί.

Η πολιτική ευθύνη Μιχαλολιάκου για δολοφονία Φύσσα σημαίνει μη με μπλέκετε ποινικά. Τότε, όμως, θα έπρεπε να υποστεί τουλάχιστον την πολιτική συνέπεια… Και όμως, στο Κωσταλέξι μας απρόσκοπτα αναπτύσσεται το όνειδος στο αμαρτωλό υπόγειο: όλοι ξέρουμε τι κρύβει, αλλά κάνουμε πως δεν.

Είναι τόσο απίστευτα αλωμένη η κοινωνία μας από την κοινοτοπία του κακού και δεν ξέρει από πού, μέρα μεσημέρι, ανεπαισθήτως θα γλυκορουφήξει το σινιάλο ναζί… Όλα είναι εφικτά, όταν έχεις καθαρολάγνο Αρχιεπίσκοπο .

Είχαν Συνέδριο προχτές οι Ναζί. Στην ομιλία Μιχαλολιάκου (που ΔΕΝ χάνεται) βγήκε όλος ο Αντρέας και σε ποιους ανήκει η Ελλάδα και πάρουμε πίσω τη χώρα μας και ζήτω η ελευθερία (γέλια/γλέντια, λέμε!!!) και ζιγκ χάιλ… Αποκαλύφθηκε και το γελοίον του εθνικιστικού του οράματος.

Θέλει «να πάρουμε Κύπρο, Βορειο-Ήπειρο και Πόλη!»… Κάνει πως δεν ξέρει ο παμπονηροδόλιος ότι ουκ αν λάβοις ολοκληρωτικά εθνοκαθαρμένη αλύτρωτη πατρίδα (η Πόλη έχει δυο χιλιάδες Ρωμηούς, αν «την έπαιρνες», πού θα πέταγες 25 μύρια Τούρκους, απατεωνίσκο;…). Και σπεκουλάρει επί αδαούς οχλοπολτού.

Όπως και στην Βουλή προχτές, ο Αρχι-Ναζί μεγαλοπιάνεται με πολυμέτωπο αγώνα κατά ΝΔ, Καρατζαφεμπαλτάκου και ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρει να ψαρεύει, όπου επιτάσσουν τα τάργκετ-γκρουπ. Αλλά ο ευσεβής του πόθος να αποδείξει ότι ο Κυριάκος είναι παλτό, δεν του βγαίνει εύκολα … Ενώ Κασιδιώταρος έφη: «Να διώξει ο Τσίπρας τους μαχαιροβγάλτες λαθρομετανάστες που κουβάλησε εδώ». Εξηγήστε του, ποιοι λαθροπολιτευόμενοι (που κρύβουν επιμελώς ότι είναι χιτλεροναζί) είναι οι μαχαιροβγάλτες…

Ψευτράκος ο Ηγέτης του Ψεκαζμένου Κέντρου

Δεν είχε τη Λεβεντιά να αντέξει τις γελοίες του δηλώσεις και τώρα τις διαψεύδει στη Βουλή με τον χειρότερο τρόπο. «Με κατηγορούν πως είπα ότι εγώ θα διώξω το μνημόνιο σε δύο μήνες! Εγώ άλλο είπα! Ότι εάν γίνουν οι μεταρρυθμίσεις τότε σταδιακά θα φύγουμε από το μνημόνιο!». Όμως, η αλήθεια είναι πικρή και κάνει ρόμπα τον κάθε θρασύτατο ψευτράκο. Να τι είχε πει ο εν λόγω Λεβέντης »… Μας αξίζει.

Ψεκαζμένος, ολέ!

Μέγας ο Ψεκαζμένος συνεταίρος της Ακροδεξιάς Ξενοφοβικής Κυβέρνησης Τσίπρα-Νικολόπουλου, ο ανυπόληπτος πρώην στρατηγικός συνεταίρος των ναζί σε δύσκολες στιγμές τους, πρωταθλητής της ίσιας και ανάποδης κωλοτούμπας.

Τυχερό σου λαχείο, αν σε βρίσει/συκοφαντήσει, αξιοζήλευτος αιμοδότης/πελάτης, μια που χάνει στα δικαστήρια όλες τις σχετικές εμπλοκές του και μοσχοπληρώνει όλο τον κόσμο σε αγωγές…

Ισλάμ vs τρομο-ισλαμιστών

Λέγαμε προ εβδομάδας ότι το διεθνές ισλάμ πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να αποδοκιμάσει την ισλαμιστική τρομοκρατία, ώστε μέσω ΟΗΕ να κλιμακωθεί ένα διεθνές μέτωπο «Ανθρωπότητα vs Τρομο-ισλαμιστών». Σε αυτό το κλίμα βρίσκεται ένα εξαιρετικό κείμενο μιας μουσουλμάνας δημοσιογράφου, που κοινοποίησε η Μάγια Τσόκλη στο Φέισμπουκ. Αξίζει να διαβαστεί.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5