TV + Series

Οι ρόλοι αλλάζουν και το παιχνίδι ξεκινά στο Game of Thrones

Ήρθε η ώρα να πάρουν εξουσία «οι καλοί»; (spoiler alert)

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
95320-191433.jpg

Μπορεί μέχρι στιγμής να μην έχει γίνει καμιά μεγάλη σφαγή, να μην έχουμε θρηνήσει αγαπημένα μας πρόσωπα και να μην έχουμε μείνει τελείως άφωνοι, αλλά τα πιόνια στο παιχνίδι του στέμματος κινούνται και οι κινήσεις είναι στρατηγικές. Στο 3ο επεισόδιο του 5ου κύκλου του Game of Thrones είδαμε αγαπημένους μας ήρωες να παίρνουν εξουσία στα χέρια τους, είδαμε άλλους να πλησιάζουν πιο πολύ στο στόχο τους και καινούργια πρόσωπα τα οποία φαίνεται ότι θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο. Ας δούμε αναλυτικά τι αξίζει να σημειώσουμε για αυτό το επεισόδιο:

Δείτε πρώτοι τα νέα επεισόδια του 5ου κύκλου ταυτόχρονα με την προβολή τους στην Αμερική, με ελληνικούς υπότιτλους, κάθε Κυριακή στις 4:00 μετά τα μεσάνυχτα, αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema.

 image

Η Άρια εκπαιδεύεται

Η μικρή πολλά υποσχόμενη Σταρκ, η οποία βρήκε επιτέλους τον μυστήριο Τζάκεν, βρίσκεται κλεισμένη στον Οίκο του Άσπρου και του Μαύρου προσπαθώντας να «χάσει» την ταυτότητά της και να γίνει «κανένας» ώστε να μπορεί να πλησιάσει κι άλλο τοστόχο της, να εκδικηθεί. Στην προσπάθεια αυτή αναγκάζεται να αποχωριστεί όλα της τα πράγματα και να κρύψει για κάποιο διάστημα την αγαπημένη της «Βελόνα», μην αντέχοντας να την πετάξει.

image 

Η Σάνσα παντρεύεται

Μήπως πρέπει επιτέλους να πάρει λίγη εξουσία και να κινηθεί έξυπνα και η Σάνσα; Ο δρόμος μπορεί να είναι επίπονος, αφού υπάρχει η περίπτωση να παντρευτεί το σαδιστή και αιμοσταγή Ράμσεϊ (πρώην Σνόου) και νυν Μπόλτον, αλλά σύμφωνα με τον Μπέιλις ίσως είναι και η δική της ευκαιρία να κατακτήσει τον Βορρά και να φανεί αντάξια του ονόματός της.

Ο Τύριον ένα βήμα από την Καλίσι

Είναι η στιγμή που περιμένουμε από την αρχή του 5ου κύκλου και όλο και πλησιάζει. Ο μεθυσμένος μας νάνος βρίσκεται στο Βολάντις, όπου συναντά έναν παλιό γνώριμο, τον Σερ Τζόρας, ο οποίος και τον απαγάγει για να τον πάει στη Μητέρα των Δράκων ζητώντας συγχώρεση. Πού να ήξερε ότι απλά τον πάει πιο γρήγορα στον προορισμό του.

Ο Τζον Σνόου στην εξουσία

Ποιος θα το περίμενε ότι ο χαμηλών τόνων αλλά δυναμικός Τζον Σνόου θα βρισκόταν τόσο γρήγορα στην εξουσία. Ο Τζον εκλέγεται διοικητής της Νυχτερινής Φρουράς και μπαίνει και πολύ γρήγορα στο ρόλο του κάνοντας τον Στάνις, παρά την άρνηση του Σνόου να τον ακολουθήσει στο Γουιντερφελ, να τον θαυμάσει. Συγκεκριμένα ο Σνόου αποκεφαλίζει τον Λόρδο Τζάνος, ο οποίος αρνείται να υπακούσει κάποια διαταγή του.

Η Σέρσεϊ κάτι ετοιμάζει

Φυσικά και η Σέρσεϊ δεν θα μπορούσε να μείνει άπραγη και να αφήσει την αγαπημένη της νύφη Μάρτζορι να χειραγωγεί το νεαρό βασιλιά Τόμεν. Χωρίς να ξέρουμε τι έχει στο μυαλό της το μόνο σίγουρο είναι πως κάτι ετοιμάζει αφού πλησιάζει το «Υψηλό Σπουργίτι», δηλαδή τον αρχηγό της θρησκευτικής ομάδας που αυτοαποκαλούνται «Σπουργίτια», οι οποίοι πιστεύουν πως όλοι απέναντι στον Θεό είναι ίσοι και στόχος τους είναι να τιμωρούν όσους προσβάλλουν την ιδέα αυτή.

image

Βρείτε τα πάντα για τη σειρά στο #GoTGR

Πέραν από όλα τα παραπάνω ο μαγευτικός κόσμος του Γουέστερος είναι πολύπλοκος και οι πληροφορίες που ξεγλιστράνε στο κάθε επεισόδιο πάρα πολλές, οι οποίες κάποια στιγμή θα συνθέσουν το παζλ. Αν θες να δεις προσεκτικά τα επεισόδια, από διαφορετική οπτική γωνία, δεν έχεις παρά να φτιάξεις τη δική σου συλλογή επεισοδίων με τη δυνατότητα εγγραφής μέσα από τον εξελιγμένο αποκωδικοποιητή NovaBox+ και τα κανάλια Novacinema.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ