TV + Series

Πέθανε ο ηθοποιός David McCallum - Ο ρόλος - κλειδί ως «Ducky» στο NCIS

Έφυγε λίγες μέρες μετά τα γενέθλιά του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Πέθανε ο ηθοποιός David McCallum στο σετ της σειράς NCIS
© Michael Yarish/CBS/ Getty Images

David McCallum: Πέθανε ο ηθοποιός - Οι συμμετοχές στις σειρές «The Man From U.N.C.L.E» και «NCIS»

Ο ηθοποιός David McCallum (Ντέιβιντ Μακ Κάλουμ) πέθανε λίγες ημέρες μετά τα γενέθλιά του σε ηλικία 90 ετών στη Νέα Υόρκη. Ο David McCallum έπαιξε στις θρυλικές σειρές «Ο άνθρωπος της U.N.C.L.E.» και NCIS. 

Στη σειρά «Ο άνθρωπος της U.N.C.L.E. ο Σκωτσέζος ηθοποιός υποδύθηκε τον Ρώσο κατάσκοπο Ίλια Κουριάκιν που συνεργάζεται με τον Αμερικανό Ναπολέων Σόλο. Η σειρά που δημιουργήθηκε χάρη στην επιτυχία των ψυχροπολεμικών περιπετειών κατασκοπείας Τζέιμς Μποντ στον κινηματογράφο, υπήρξε δημοφιλέστατη στα 60s', ενώ πολλά χρόνια αργότερα ο σκηνοθέτης Γκάι Ρίτσι θα την τιμούσε με ένα κινηματογραφικό ριμέικ.

David McCallum: Η πορεία στον κινηματογράφο και την τηλεόραση

Ο David McCallum γεννήθηκε το 1933 στη Γλασκώβη και ήταν γιος μουσικών. Ο πατέρας του David McCallum ο πρεσβύτερος είχε διατελέσει πρώτο βιολί στη Φιλαρμονική του Λονδίνου και η μητέρα του έπαιζε τσέλο. Ο David McCallum ακολούθησε καριέρα μουσικού καθότι έπαιζε όμποε. Σπούδασε μουσική στη Βρετανική Ακαδημία Μουσικής, αν και τελικά τον παρέσυρε η ηθοποιία οπότε γράφτηκε στην περίφημη σχολή Actor’s Equity το 1946.

Όπως πολλοί ηθοποιοί της γενιάς του, ο David McCallum ξεκίνησε από το ραδιόφωνο και σύντομα μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο παίζοντας σε αρκετές ταινίες β’ διαλογής μέχρι να γευτεί την αναγνώριση στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1960. Κέρδισε την κριτική αναγνώρισε μέσα από τη συμμετοχή του στην ταινία «Billy Budd» (1962) του Πίτερ Ουστίνοφ, μια ναυτική περιπέτεια εποχής βασισμένη στο μυθιστόρημα του Χέρμαν Μέλβιλ, αλλά η εμφάνισή του στην πολεμική περιπέτεια «Η μεγάλη απόδραση» (The great escape, 1963) του Τζον Στέρτζες ήταν εκείνη που του άνοιξε τις πόρτες.

Λίγο αργότερα ακολούθησε ο «Άνθρωπος της U.N.C.L.E.» και ο David McCallum έγινε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα ηθοποιών της εποχής σε παγκόσμια κλίμακα. Στο NCIS, o David McCallum έπαιξε σε 457 επεισόδια. 

Με την πρώτη του σύζυγο, ο David McCallum είχε αποκτήσει δύο παιδιά και υιοθετήσει ένα, τον Τζέισον που πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Το 1967 ο David McCallum παντρεύτηκε για δεύτερη φορά την Κάθριν Κάρπεντερ, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ