TV + Series

3+1 horror series που θα σε κάνουν να ανατριχιάσεις

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι γερό στομάχι και καλή ηχομόνωση

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκηνή από την ταινία Chucky

Ο πλούσιος κατάλογος της COSMOTE TV είναι γεμάτος από σειρές με το μυστήριο, το σασπένς και τον τρόμο να είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές.

Διανύουμε ήδη το Νοέμβριο και ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε τις πρώτες μέρες του χειμώνα. Λίγο το κρύο, λίγο το ότι νυχτώνει πλέον νωρίς, η φάση «σηκώνει» cocooning και χαλάρωση στο σπίτι. Κι αν αναρωτιέσαι πώς θα περάσεις τον χρόνο σου, σου έχουμε τη λύση.

Αν είσαι «μανιακός» με τις horror series, σου βρήκαμε την καλύτερη συντροφιά. Ο πλούσιος κατάλογος της COSMOTE TV είναι γεμάτος από σειρές με το μυστήριο, το σασπένς και τον τρόμο να είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές.

Ιδού λοιπόν το δικό μας top 3 που θα σε κάνει να κρυφτείς κάτω από τα σκεπάσματα. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι γερό στομάχι και καλή ηχομόνωση, για να μην ξυπνήσεις τους γείτονες από τα ουρλιαχτά σου. Καλές ανατριχίλες!

Σκηνή από την ταινία Chucky

Chucky

Η αιματηρή κούκλα των 90’s με τα χαρακτηριστικά κόκκινα μαλλιά επιστρέφει και υπόσχεται να σε στοιχειώσει. Η πολυβραβευμένη σειρά φέρει την υπογραφή του Don Mancini, δημιουργού και του original franchise «Η Κούκλα του Σατανά». Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από μια vintage κούκλα που εμφανίζεται σε μια υπαίθρια αγορά και «βυθίζει» στο χάος μια ειδυλλιακή Αμερικανική πόλη, καθώς άγριοι φόνοι εκθέτουν τα υποκριτικά μυστικά των κατοίκων. Στο μεταξύ, φίλοι και εχθροί του παρελθόντος αποκαλύπτουν τη σοκαριστική αλήθεια για τις δολοφονίες, αλλά και για τις άγνωστες ρίζες της κούκλας-δαίμονα.

Info: Η 1η σεζόν της σειράς είναι διαθέσιμη στην on demand βιβλιοθήκη της COSMOTE TV (COSMOTE TV PLUS), ενώ κάθε νέο επεισόδιο της 2ης σεζόν προβάλλεται κάθε εβδομάδα στην υπηρεσία.

Σκηνή από τη σειρά Let the Right One In

Let the Right One In

Κάτι παραπάνω από ένα απλό θρίλερ… Μιλάμε ίσως για το next big thing στις σειρές τρόμου που θα σε καθηλώσει. Εμπνευσμένο από το best-seller του John Ajvide Lindqvist, το δράμα ακολουθεί το Mark και την 12χρονη κόρη του Eleanor, οι ζωές των οποίων άλλαξαν για πάντα πριν 10 χρόνια, όταν η μικρή μετατράπηκε σε βαμπίρ. Η Eleanor ζει τη δική της φυλακή (βγαίνει έξω μόνο νύχτα), ενώ ο πατέρας της κινεί γη και ουρανό για να της προσφέρει την ελάχιστη ποσότητα αίματος που χρειάζεται για να κρατηθεί στη ζωή. Η ιστορία έχει ξαναειπωθεί το 2008 με το σουηδικό «Let the Right One In» του Tomas Alfredson («Και ο Κλήρος Έπεσε στον Σμάιλι»), το οποίο ήταν υποψήφιο για BAFTA και έλαβε διθυραμβικές κριτικές. Μια αγγλική version με τίτλο «Let Me In» κυκλοφόρησε το 2010.

Info: Η σειρά προβάλλεται ήδη στην COSMOTE TV (κάθε Τρίτη στις 22.00 στο COSMOTE SERIES HD). Μετά την προβολή του, κάθε επεισόδιο είναι διαθέσιμο στην on demand βιβλιοθήκη της COSMOTE TV (COSMOTE TV PLUS).

Σκηνή από τη σειρά Anna Rice’s Interview with the Vampire

Anna Rice’s Interview with the Vampire

Ναι, καλά διάβασες… Πρόκειται για την τηλεοπτική μεταφορά της «Συνέντευξης με έναν Βρικόλακα», της πολυβραβευμένης και υποψήφιας για Oscar ταινίας του 1994, με πρωταγωνιστές τους Tom Cruise και Brad Pitt. Η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο εμβληματικό μυθιστόρημα του 1976 που έγραψε η Anna Rice. Η πλοκή ακολουθεί τον Louis de Pointe και την επική ιστορία της ζωής του, έτσι όπως την αφηγείται στο δημοσιογράφο Daniel Molloy και η οποία είναι γεμάτη αίμα, έρωτα και αθανασία. Τον πρωταγωνιστή υποδύεται ο Jacob Anderson του «Game of Thrones», σε μια απόπειρα σύγχρονης και inclusive προσέγγισης του γοτθικού σύμπαντος, με μπόλικα και επίκαιρα μηνύματα. Ο ρόλος του βρικόλακα αποκτά νέα πνοή, ενώ αυτό που κυριαρχεί είναι ο έρωτας με την πρώτη… δαγκωματιά.

Info: Η σειρά είναι διαθέσιμη στην on demand βιβλιοθήκη της COSMOTE TV.

Bonus σειρά: Wreck

Για το κερασάκι στην τούρτα σού αφήσαμε μια κωμωδία τρόμου, για να γελάς και να ουρλιάζεις ταυτόχρονα. Το όνομα αυτής: Wreck (και όχι, δεν πρόκειται για σειρά-«ναυάγιο»). Στο βρετανικό αυτό slasher του Ryan J. Brown, ο Jamie, ένα 20χρονο αγόρι, γίνεται το νεότερο μέλος του πληρώματος ενός κρουαζιερόπλοιου, με σκοπό να μάθει την αλήθεια πίσω από το θάνατο της αδερφής του. Στην πορεία ανακαλύπτει μια σκοτεινή ελίτ οργάνωση που οδηγείται από την απληστία και τη λαχτάρα για αίμα. Τι ακριβώς κάνουν εκεί; Στη σειρά αυτή, δυο εκ διαμέτρου αντίθετες κατηγορίες συνδυάζονται αριστοτεχνικά και παρουσιάζουν ένα πραγματικά απολαυστικό αποτέλεσμα. Μπορεί οι κωμωδίες τρόμου να είναι από μόνες τους δύσκολο εγχείρημα, όμως το «Wreck» σίγουρα θα σε ικανοποιήσει, όσο απαιτητικός θεατής και αν είσαι.

Info: Η σειρά είναι διαθέσιμη στην on demand βιβλιοθήκη της COSMOTE TV.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ