TV + Series

Οι 4 πιο δημοφιλείς σειρές φαντασίας φέτος

Δράκοι, μάγοι, υπερήρωες, τέρατα και υπερφυσικές δυνάμεις

labrini-trougkou.jpg
Λαμπρινή Τρούγκου
ΤΕΥΧΟΣ 849
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
House of the Dragon
ⓒ instagram/ houseofthedragonhbo

Οι τέσσειρις καλύτερες σειρές φαντασίας φέτος και οι λόγοι που είχαν μεγάλη απήχηση

Δράκοι. Μάγοι. Υπερήρωες. Τέρατα. Υπερφυσικές δυνάμεις. Αυτά συναντήσαμε στις πιο πολυσυζητημένες σειρές της σεζόν. Και, ναι, μεγάλος αριθμός από τις σειρές που κυριάρχησαν φέτος στα charts ήταν φαντασίας. Το είδος είναι τόσο δημοφιλές στους λάτρεις του κινηματογράφου, επειδή έχει πραγματικά κάτι για όλους. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, οι ταινίες φαντασίας αντιπροσωπεύουν την ελπίδα και την επιθυμία για έναν καλύτερο κόσμο, ενώ η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία τους έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη του κινηματογράφου και στον τρόπο που τον βιώνουμε. Μάλιστα, οι σειρές αυτές είναι ιδιαίτερα ψηλά στις προτιμήσεις του ανδρικού κοινού, οι οποίοι συχνά, όπως αναφέρει έρευνα του Frontiers in Psychology, ταυτίζονται με τους κεντρικούς χαρακτήρες. Ο κατάλογος των επιλογών με σειρές φαντασίας είναι μεγάλος, εμείς επιλέξαμε τέσσερις από τις πιο δημοφιλείς.

House of the Dragon

Όσοι παρακολουθούν φανατικά σειρές σίγουρα ξέρουν το House of the Dragon από την HBO, μια που πρόκειται για το prequel του πολυσυζητημένου Game of Thrones. Όπως ήταν αναμενόμενο, πρώτοι συντονίστηκαν οι φανς του Game of Thrones, το οποίο φημολογείται ότι απογοήτευσε λόγω του φινάλε του. Βασισμένο στο βιβλίο «Fire & Blood», το House of the Dragon διαδραματίζεται 200 χρόνια πριν από τα γεγονότα του Game of Thrones και αφηγείται την ιστορία του House Targaryen. Πρωταγωνιστές είναι οι δράκοι, οι οποίοι δημιουργούν, μεταξύ άλλων, ένα αίσθημα νοσταλγίας που έρχεται από την παιδική ηλικία. Παρόλα αυτά, στο House of the Dragon τα υπερφυσικά στοιχεία δεν αποτελούν επίκεντρο της ιστορίας. Στην πραγματικότητα, η δράση εκτυλίσσεται γύρω από ένα παιχνίδι εξουσίας, το οποίο προχωράει την πλοκή συχνά μέσα από σκηνές ωμής βίας, οι οποίες μάλιστα τραβούν το έντονο ενδιαφέρον των θεατών.

House of the Dragon
© Instagram/ houseofthedragonhbo

The Rings of Power

Στην ίδια λογική και η νέα σειρά The Rings of Power. Καθώς ήταν πάντα must να έχεις διαβάσει τα βιβλία και να έχεις δει την τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, η Amazon το εκμεταλλεύτηκε και έκανε πρεμιέρα την πρώτη σεζόν μιας σειράς οκτώ επεισοδίων που βασίζεται σε αυτήν την ιστορία. Το The Rings of Power εστιάζει στα σημαντικά γεγονότα της Δεύτερης Εποχής της Μέσης Γης, δηλαδή ένα σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητο κομμάτι του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», κι έτσι οι φαντασιώσεις αλλά και οι απορίες εκατομμυρίων μικρών και μεγάλων φανς επιτέλους λύθηκαν.

The Rings of Power
© Instagram / The Rings of Power

The Boys

Στο επίκεντρο των streaming τηλεοπτικών προβολών ήταν φέτος και το The Boys λόγω της κυκλοφορίας της τρίτης σεζόν. Η σεζόν αυτή, ακολουθώντας τη λογική των δύο προηγούμενων, αφορά σε υπερήρωες που βρίσκονται στον ρόλο των κακών. Το The Boys δημιουργεί έτσι μια ανατροπή σε πολλά επίπεδα, σε σχέση με ό,τι έχουμε συνηθίσει. Αν και φαινομενικά δεν απευθύνεται σε όλα τα γούστα, η σειρά της Amazon αποτελεί μια ενδιαφέρουσα όσο και καυστική προσέγγιση των υπερηρώων ως χαρακτήρων.

The Boys
© Instagram/ The Boys

The Witcher

Στον κόσμο της φαντασίας κινείται και το δημοφιλές The Witcher, που πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε ο δεύτερος κύκλος. Η σειρά του Netflix αποτελεί franchise μιας σειράς αγαπημένων μυθιστορημάτων και η πλοκή ακολουθεί την ιστορία ενός μοναχικού κυνηγού τεράτων. Παρόλο που οι κριτικοί δεν την λάτρεψαν, η δεύτερη σεζόν του The Witcher μπήκε στη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών με τις περισσότερες προβολές όλων των εποχών, συγκεντρώνοντας 462,5 εκατομμύρια ώρες προβολών συνολικά. Η απήχηση του The Witcher οφείλεται και στο ότι συνδυάζεται με την ομώνυμη σειρά βιντεοπαιχνιδιών, για τους λάτρεις του είδους.

The Witcher
© Instagram/ The Witcher

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ