TV + Series

Γιατί Cinobo (και) αυτή τη σεζόν;

Νέα ενότητα με έλληνες σκηνοθέτες και τις μικρού μήκους ταινίες τους, αφιέρωμα στο Sci-Fi και το ρομαντικό θρίλερ μυστηρίου Απόφαση Φυγής

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκηνή από την ταινία «Απόφαση Φυγής» που προβάλλεται στο Cinobo
Απόφαση Φυγής

Cinobo: Η ελληνική streaming πλατφόρμα έχει ό,τι θέλεις από ταινίες, αφιερώματα και ντοκιμαντέρ.

Η πρώτη απάντηση στην ερώτηση είναι η εξής: γιατί είναι σαν να βρίσκεσαι μέσα σε ένα μόνιμο κινηματογραφικό φεστιβάλ. Οι υπόλοιποι λόγοι που χιλιάδες σινεφίλ λατρεύουν το Cinobo είναι πολλοί, και κάθε τόσο στη λίστα προστίθενται και μερικοί ακόμη, αφού η κινηματογραφική streaming πλατφόρμα προτείνει διαρκώς νέες ενότητες, πρωτότυπα αφιερώματα και αποκλειστικές κινηματογραφικές αφίξεις. Εγκαινιάζοντας κι αυτή τη σεζόν, το Cinobo συγκεντρώνει κάποιους από τους πιο σημαντικούς:

Αφιερώματα: Τον Οκτώβριο το Cinobo πάει Sci-Fi. Εξερευνά το πιο φιλόδοξο, ευρύ και μεγαλοπρεπές κινηματογραφικό είδος και κοιτά προς το άπειρο μέσα από 17 ταινίες, σε ένα πολυποίκιλο αφιέρωμα στις διαφορετικές εκφάνσεις του. Ταξίδια στο διάστημα, στον χρόνο και σε εικονικούς κόσμους. Φοβίες και όνειρα για το μέλλον. Γκοντάρ και σύγχρονοι geeks. Παράλληλα, για τους λάτρεις του αστυνομικού μυστηρίου, τον Νοέμβριο σχεδιάζεται ειδικό αφιέρωμα στις κλασικότερες κινηματογραφικές μεταφορές βιβλίων της βασίλισσας του αστυνομικού μυθιστορήματος, Άγκαθα Κρίστι.

Spotlight σε έλληνες σκηνοθέτες και τις ταινίες μικρού μήκους τους: Ένα χρόνιο αίτημα του κοινού ικανοποιείται αυτή τη σεζόν, αφού η πλατφόρμα υποδέχεται την ενότητα Big Shorts, με ταινίες των πιο αγαπημένων ελλήνων σκηνοθετών. Κάθε δύο μήνες το Cinobo θα συστήνει στους συνδρομητές του έναν/μία δημιουργό, μέσα από τη φιλμογραφία μικρού μήκους ταινιών του/της (και όχι μόνο!). Οι ταινίες που θα φιλοξενηθούν πρώτες θα είναι του Βασίλη Κεκάτου, ο οποίος με τη μικρού μήκους Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς, κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες το 2019.

h63_cinobo_why__bp_thumbnail

Exclusives: Η κινηματογραφική streaming πλατφόρμα παρουσιάζει σταθερά και σε αποκλειστική πρεμιέρα τις πιο must-see ταινίες της περασμένης σεζόν με αποκορύφωμα τις Ροδακινιές του Αλκαράς, τη φετινή Χρυσή Άρκτο του Βερολίνου, και την Αγέλη Προβάτων του Δημήτρη Κανελλόπουλου με τους Δημήτρη Λάλο και Άρη Σερβετάλη. Ακόμη, έρχονται αποκλειστικά στο Cinobo ταινίες που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στη φετινή κούρσα για το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας όπως η Απόφαση Φυγής, η νέα ταινία του Παρκ Τσαν-γουκ (Oldboy, Η Υπηρέτρια) όπου το Vertigo συναντά την Ερωτική Επιθυμία σε ένα ρομαντικό θρίλερ μυστηρίου, το Corsage με την εκπληκτική ερμηνεία της Βίκι Κριπς ως Αυτοκράτειρα Σίσσυ και το Boy from Heaven του Ταρίκ Σαλέχ (Κάιρο Εμπιστευτικό). Ήδη μπορεί ένας συνδρομητής να δει το indie hit του φετινού καλοκαιριού Μαγνητικά Πεδία, τη Χαμένη Σκηνή του Ζανγκ Γιμού αλλά και μερικές από τις σημαντικότερες ταινίες των τελευταίων ετών (Μπενεντέτα, Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό, Titane κ.ά.).

Φιλμογραφίες: Μετά την παρουσίαση της φιλμογραφίας του διπλά βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα Ρούμπεν Έστλουντ, τη σκυτάλη θα πάρουν οι Βέλγοι αδερφοί Νταρντέν, ο The Boy, ο Ζαν-Πιέρ Μελβίλ και ο Ζακ Τατί. Αυτές προστίθενται στις δεκάδες ακόμα φιλμογραφίες μεγάλων auteurs του παγκόσμιου σινεμά που βρίσκονται online στο Cinobo.

Guest Picks: Εγκαινιάστηκε πρόσφατα και συνεχίζεται η ενότητα Guest Picks με προσωπικότητες από τον χώρο του πολιτισμού που φτιάχνουν τις δικές τους συλλογές με τις αγαπημένες τους ταινίες στην πλατφόρμα, και μετά τους Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο, Φοίβο Δεληβοριά, Γιώργο Λέντζα και Έλενα Τοπαλίδου, επόμενος καλεσμένος του Cinobo θα είναι ο Άγγελος Μπράτης.

Cinobo Nights: Φυσικά συνεχίζεται η αγαπημένη παράδοση των Cinobo Nights, με δωρεάν εισιτήρια σινεμά που προσφέρονται στους συνδρομητές της πλατφόρμας. Και αυτή τη σεζόν το Cinobo θα συνεχίσει να στηρίζει τις κινηματογραφικές αίθουσες αναλαμβάνοντας να πληρώσει τα δωρεάν εισιτήρια των συνδρομητών του, δίνοντας έξτρα κίνητρο στους χιλιάδες κινηματογραφόφιλους που το ακολουθούν να κάνουν και πάλι αγαπημένη τους συνήθεια την εμπειρία θέασης στη μεγάλη οθόνη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ