TV + Series

Πέθανε ο Τζόι Τάτα, ο ιδιοκτήτης του Peach Pit στη σειρά «Beverly Hills 90210»

Toν θάνατο του έκανε γνωστό ο «Στιβ» Ίαν Ζίρινγκ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέθανε ο Τζόι Τάτα
Beverly Hills 90210 © Getty Images/Ideal Image

Πέθανε ο ηθοποιός Τζόι Τάτα σε ηλικία 85 ετών. 

Πέθανε ο Tζο Τάτα, ο ηθοποιός που έγινε γνωστός από τον ρόλο του Νατ στο «Beverly Hills, 90210» σε 85 ετών. Την είδηση έκανε γνωστή ο μακροχρόνιος συμπρωταγωνιστής του στο 90210, Ian Ziering μέσω instagram.

«Τους τελευταίους μήνες χάσαμε την Jessica Klein έναν από τους πιο παραγωγικούς σεναριογράφους και παραγωγούς του 90210, την Denise Douse που υποδυόταν την κυρία Teasley και τώρα με μεγάλη λύπη μου ανακοινώνω ότι ο Joe E Tata έφυγε από τη ζωή», έγραψε ο Ζίρινγκ. «Ο Τζόι ήταν πραγματικά ένας OG, θυμάμαι να τον βλέπω στο Rockford Files με τον Τζέιμς Γκάρνερ χρόνια πριν συνεργαστούμε στο 90210. Ήταν συχνά ένας από τους κακούς του παρασκηνίου στην αρχική σειρά Batman. Ένας από τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους με τους οποίους έχω δουλέψει ποτέ, ήταν τόσο γενναιόδωρος με τη σοφία του όσο και με την καλοσύνη του. Οι ιστορίες των περασμένων ημερών που μοιραζόταν, οι απίστευτες εμπειρίες στη βιομηχανία του θεάματος στις οποίες συμμετείχε, μας κρατούσαν όλους καθηλωμένους», συνέχισε. «Μπορεί να βρισκόταν στο πίσω μέρος πολλών σκηνών, αλλά ήταν μια ηγετική δύναμη, ειδικά για εμάς τα παιδιά, στο πώς να εκτιμήσουμε το δώρο που ήταν το 90210. Το χαμόγελό μου εξασθενεί σήμερα, αλλά το να απολαμβάνω τις όμορφες αναμνήσεις τον μεταφέρει από τα μάτια μου στην καρδιά μου, όπου θα είναι πάντα. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του και σε όλους όσους ήταν αγαπητοί. Αναπαύσου εν ειρήνη Τζόι».

Το 2018, ο Τάτα διαγνώστηκε με τη νόσο του Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με την κόρη του Κέλι που ξεκίνησε έναν λογαριασμό Go Fund Me για να βοηθήσει οικονομικά.

Γεννημένος στη Νέα Υόρκη, ο Τάτα στην αρχή της καριέρας του είχε ρόλους στο «General Hospital», στο «The Outer Limits» και στο «Mister Roberts». Η καριέρα του στην τηλεόραση άνθισε τη δεκαετία του '70 και του '80 - εμφανίστηκε σε πολλές αστυνομικές σειρές όπως «Mannix», «Adam-12», «The F.B.I». και «The Streets of San Francisco» - αλλά έγινε πραγματικά γνωστό όνομα όταν μπήκε στο 90210 ως ο αγαπημένος ιδιοκτήτης του Peach Pit. Ήταν στη σειρά για 10 σεζόν.

Ο τελευταίος του τηλεοπτικός ρόλος ήταν στο «Mystery Girls» του ABC. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ