TV + Series

God of War: Το θρυλικό video game γίνεται τηλεοπτική σειρά

Ο Kratos αποτελεί έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους χαρακτήρες της ποπ κουλτούρας

giannis-mpelesiotis.jpg
Γιάννης Μπελεσιώτης
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Kratos με τον γιο του όπως απεικονίζονται στον πιο πρόσφατο τίτλο του god of War.

God of War: Το Amazon Prime μεταφέρει στην τηλεόραση ένα από τα πιο δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών.

Το «God of War» αποτελεί έναν από τους πιο θρυλικούς video game τίτλους όλων των εποχών σε κονσόλες και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το παιχνίδι της Sony Interactive παίζεται μέχρι και σήμερα από πολλούς φίλους του gaming και έχει δημιουργήσει το δικό του fan base, που ακολουθεί πιστά κάθε νέα κυκλοροφία της εταιρείας. Οι φίλοι των ιστοριών του πολεμιστή Kratos από τη Σπάρτη έχουν έναν ακόμα λόγο να αισθάνονται χαρούμενοι. Σύμφωνα με πολλά ξένα δημοσιεύματα το Amazon Prime έχει στα σκαριά μία σειρά με επίκεντρο τα γεγονότα που διαδραματίζονται στο θρυλικό video game. 

God Of War Ragnarok - PlayStation Showcase 2021 Reveal Trailer | PS5

Δεν είναι ψέμα πως το «God of War» σαν τίτλος προκαλεί φρενίτιδα όχι μόνο στους fans του είδους αλλά ακόμα και στους πιο casual χρήστες ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Δημιουργός του είναι ο Ντέιβιντ Χέφε. Ο Αμερικανός game developer έχει αφιερώσει τη ζωή του στη δημιουργία παιχνιδιών για κονσόλες και εκτός από το «God Of War», βρίσκεται πίσω και από το «Twisted Metal». Ο πρώτος τίτλος κυκλοφόρησε το 2005 στο Playstation 2. Ακόμα και η ίδια η Sony δεν περιμένε αυτή την τεράστια απήχηση που είχε το παιχνίδι και μέχρι σήμερα έχουν υπάρξει πολλές ακόμα κυκλοφορίες σε διαφορετικές πλατφόρμες. Το video game αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια μία από τις ναυαρχίδες του Playstation. Έχει κερδίσει βραβείο παιχνιδιού της χρονιάς το 2005 και 2018, ενώ παράλληλα παλαιότεροι τίτλοι έχουν γίνει remastered, ώστε να γίνουν συμβατοί με τις πιο νέες κονσόλες. Μέχρι τον Νοέμβριο του 2020 το «God Of War» είχε πουλήσει 51 εκατομμύρια αντίτυπα και συνεχίζει ακάθεκτο. Η σειρά που ετοιμάζει το Amazon Prime ενδέχεται να εκτοξεύσει και άλλο τη δημοφιλία του.

Πρωταγωνιστής της σειράς παιχνιδιών είναι ο Σπαρτιάτης πολεμιστής Kratos. Είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους χαρακτήρες της ποπ κουλτούρας την τελευταία δεκαετία. Στο παιχνίδι απεικονίζεται ως ένας ψηλός, μυώδης άνδρας, με κόκκινα τατουάζ. Δεν είναι ο κλασικός ήρωας, που συνήθως ταυτιζόμαστε όλοι αλλά ένας αντιήρωας. Πολλές σκοτεινές πράξεις του χαρακτήρα στο παρελθόν, τον μετατρέπουν σε έναν αμφιλεγόμενο πρωταγωνιστή. Το «Φάντασμα της Σπάρτης» είναι ημίθεος και στην ιστορία σκότωσε, χωρίς να το θέλει, ολόκληρη την οικογένειά του με ευθύνη του θεού Άρη. Από τότε αναζητεί τους Θεούς του Ολύμπου ψάχνοντας εκδίκηση. Όσο η ιστορία προχωράει και μαθαίνεις περισσότερες πληροφορίες για τη ζωή του, μπορείς να καταλάβεις πόσο αδίστακτος και υπερόπτης μπορεί να γίνει πολλές φορές. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία και τα γραπτά που έχουν διασωθεί από τον Ησίοδο, είναι γιος του Τιτάνα Πάλας και της Στυγός. 


Η πλατφόρμα του Amazon Prime ευελπιστεί να εκμεταλλευτεί την πέραση του χαρακτήρα και θέλει να δημιουργήσει μία σειρά πάνω στο παιχνίδι «God of War». Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες οι δημιουργοί του «The Expanse» Μαρκ Φέργκους και Χοκ Όστμπι θα βρίσκονται πίσω από τη μεταφορά του παιχνιδού στην τηλεόραση. Την ίδια ώρα ο παραγωγός της σειράς «Wheel of Time» Ράφε Τζάτσκιν θέλει να μπει στην ομάδα παραγωγής. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον φυσικά παρουσιάζει το ποιος θα ενσαρκώσει τον ρόλο του Kratos. Ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια των παιχνίδιων και από εκείνα που το κάνουν επιτυχημένο, είναι εκείνος που δανείζει την φωνή του στον κεντρικό ήρωα. Η χαρακτηριστική, μπάσα χροιά του έχει διανεμηθεί σε διαφορετικούς ηθοποιούς ανά καιρούς. Ο Τέρενς Κάρσον ήταν η φωνή του Kratos στους περισσότερους τίτλους του παιχνιδιού με εξαίρεση τα «Ascension» (Άντονι Ντελ Ρίο) και την τελευταία έκδοση «Ragnarok» (Κρίστοφερ Τζάτζ).


Το «God of War» δεν θα είναι το μοναδικό video game που θα παρακολουθήσουμε σύντομα στην οθόνη της τηλεόρασης. Πολλές παραγωγές βασισμένες σε ηλεκτρονικά παιχνιδία έχουν ήδη ξεκινήσει να γυρίζονται ή συζητιούνται ακόμα οι τελευταίες λεπτομέρειες. Ένα από αυτά είναι το «The Last of Us», που θεωρείται ένα από τα πιο επιτυχημένα survival horror παιχνίδια όλων των εποχών με μεγάλο και φανατικό κοινό. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την κυκλοφορία του δεύτερου μέρους, που έκανε θραύση και συνέχισε την ιστορία του αρχικού τίτλου από το 2013. Η σειρά αναμένεται να κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2023 στο HBO και εκεί θα μπορεί να βρει κανείς και τη μεταφορά του «Twisted Metal» με τον Άντονι Μακί (Falcon and the Winter Soldier). Φαίνεται πως τα στούντιο του Χόλιγουντ βλέπουν με μεγάλο ενδιαφέρον την προοπτική που δημιουργούν πολύ γνωστά βιντεοπαιχνίδια και έχουν τη θέληση να επεκτείνουν λίγο το εύρος των ιδέων τους, που ας μην κρυβόμαστε, έχει στερέψει εδώ και καιρό. Την ίδια ώρα το Netflix ετοιμάζεται να φέρει το «Resident Evil» μετά τις τελευταίες αποτυχήμενες προσπάθειες που έγιναν στο σινεμά και το Paramount+ το επίσης κλασικό παιχνίδι του XBOX «Halo».


1. God of War | God of War OST

Η προσμονή του κόσμου είναι μεγάλη. Πολλοί είναι εκείνοι που πέρασαν πολλά απογεύματα τους με αγαπημένους ήρωες σε συναρπαστικά παιχνίδια. Για πολλούς το gaming είναι μία επιλογή χαλάρωσης και ένας εναλλακτικός τρόπος διασκέδασης. Η σειρά του Amazon Prime για τον πολεμιστή από τη Σπάρτη αναμένεται με μεγάλο ενδιάφερον και ελπίζουμε να μην μας απογοητεύσει.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ