TV + Series

Gaslit: Το σκάνδαλο Watergate αλλιώς

Η τηλεοπτική σειρά με την Τζούλια Ρόμπερτς περιγράφει τις ΗΠΑ το 1972 εστιάζοντας στη Μάρθα Μίτσελ, έναν ήσσονα χαρακτήρα της πολιτικής σκηνής

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Gaslit» με την Τζούλια Ρόμπερτς και τον Σον Πεν

Gaslit: Η νέα μίνι τηλεοπτική σειρά για το σκάνδαλο Watergate με την Τζούλια Ρόμπερτς και τον Σον Πεν.

Το Gaslit, η νέα σειρά 8 επεισοδίων, που θα προβληθεί στο Starz (πρεμιέρα στις 24 Απριλίου) ακολουθεί τους κώδικες του πολιτικού θρίλερ για να αφηγηθεί άγνωστες λεπτομέρειες της πολιτικής ζωής γύρω από την υπόθεση Watergate. Το σενάριο βασίστηκε στο podcast Slow Burn του Leon Neyfakh, αλλά δεν πρόκειται για ένα χρονικό της εποχής Νίξον − αφορά κυρίως τις προσωπικές ιστορίες ανθρώπων που βρέθηκαν ξαφνικά στην παγίδα της ιστορίας μπροστά σε γεγονότα που τους ξεπερνούσαν. Πρωταγωνιστούν η Τζούλια Ρόμπερτς, ο Σον Πεν (ο οποίος στα γυρίσματα παραήταν σχολαστικός με τους εμβολιασμούς και τα μέτρα κατά της Covid-19 καθυστερώντας το συνεργείο) ο Νταν Στίβενς, η Μπέτι Γκίλπιν (που την είχαμε δει στη σειρά «Glow») και ο Αλεκσάνταρ Φιλιμόνοβιτς.

Gaslit | Official Teaser | STARZ

Η σειρά στρέφεται γύρω από τον στενό κύκλο του Ρίτσαρντ Νίξον (τον όποιο υποδύεται ο Ντάννυ Γουίν) και διάφορους ζηλωτές της πολιτικής και της δημοσιογραφίας κατά τις τελευταίες μέρες εκείνης της άτυχης προεδρίας. Στο κέντρο της δράσης είναι μια τοπική διασημότητα από το Άρκανσο, η Μάρθα Μίτσελ, σύζυγος του υπουργού δικαιοσύνης της διοίκησης Νίξον, Τζον Ν. Μίτσελ (στον ρόλο του Τζον Ν. Μίτσελ είναι ο Σον Πεν, αγνώριστος). Η Μάρθα Μίτσελ φαίνεται ότι, παρά την κομματική συγγένεια με την κυβέρνηση Νίξον, δεν χαρίστηκε στον πρόεδρο με αποτέλεσμα να έρθει σε σύγκρουση με την οικογένεια και το περιβάλλον της. H Μίτσελ, η οποία έφυγε από τη ζωή του 1976, ήταν αμφιλεγόμενο πρόσωπο του ρεπουμπλικανικού κατεστημένου, πολύ υψηλών τόνων και με κάπως κωμικό παρουσιαστικό κυρίως εξαιτίας ενός κακόγουστου χτενίσματος και ενός υπερβολικά κοριτσίστικου glamour: είναι η δεύτερη φορά που η Julia Roberts υποδύεται μια Ρεπουμπλικανή κοσμική∙ πριν από δεκαπέντε χρόνια είχε εμφανιστεί δίπλα στον Τομ Χανκς στον ρόλο της Joan Herring στην ταινία «Ο πόλεμος του Τσάρλι Γουίλσον».

«Gaslit» με την Τζούλια Ρόμπερτς

Τη σκηνοθεσία επρόκειτο να κάνει ο Αυστραλός Τζόελ Έτζερτον (γνωστός από το «Boy Erased») μαζί με τον αδελφό του, τον Νας Έτζερτον, αλλά υπήρξαν διαφωνίες και τελικά τους αντικατέστησε ο Ματ Ρος που είχε σκηνοθετήσει δύο επεισόδια της επιτυχημένης σειράς «Silicon Valley». Τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν το περασμένο φθινόπωρο στο Λος Άντζελες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ