- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ο Βαγγέλης Περρής σχολιάζει την εκπομπή του Μένιου Φουρθιώτη, τα πρόστιμα από το ΕΣΡ, τις απειλές για τη ζωή του.
Είναι γνωστό σε όλους ότι τα κυκλώματα πολεμούν τον Μένιο Φουρθιώτη επιδιώκοντας πρωτίστως να υποβαθμίσουν τη στενή του σχέση με το τηλεοπτικό κοινό. Ποιος θα ξεχάσει τις καταγγελίες του κατά της εταιρίας τηλεοπτικών μετρήσεων Nielsen, στην οποία απέδιδε εις βάρος του παραποίηση των ποσοστών τηλεθέασης, γεγονός που επιβεβαίωναν μία σειρά από δημοσιογράφους εγνωσμένης αξίας οι οποίοι συμμετείχαν στο πάνελ του. Το ρεπορτάζ ήταν πάντα διατυπωμένο σε εξαίρετα ελληνικά και τεκμηριωμένο από όλες τις μπάντες αλλά, επειδή ήταν ζωντανή εκπομπή, κάποια πραγματάκια ξέφευγαν, όπως η πληροφορία ότι μετά τις καταγγελίες συνελήφθη ο πρόεδρος της Nielsen, γεγονός που δεν ήταν πολύ αληθές, εξ ου και το πρόστιμο των 100.000€ που επέβαλε το ΕΣΡ στο κανάλι το οποίο είχε τη χαρά και την τιμή να τον φιλοξενεί. Επειδή, δυστυχώς, η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της, από την ίδια επίσημη πηγή ανακοινώθηκε πρόστιμο 120.000€ για μία εκπομπή που χαρακτηρίστηκε «ακραία ποιοτική υποβάθμιση προγράμματος» λόγω της μετάδοσης σαν «έκτακτη είδηση» μιας συνέντευξης «από μη νηφάλιο άτομο, γεγονός που προκαλεί πόνο σε πρόσωπα του άμεσου περιβάλλοντός του, κάνοντας χρήση τεχνικών δραματοποίησης, καθώς και υποβάθμιση της ποιοτικής στάθμης προγράμματος». Αν στη θέση του Μένιου βρισκόταν οποιοσδήποτε άλλος Δημοσιογράφος με το δέλτα κεφαλαίο, θα αποσυρόταν στην πισίνα του, αλλά εκείνος συνέχισε να μοιράζει χαμόγελα και δώρα. Όμως, ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, τον κυνήγησαν και πάλι από το ΕΣΡ, το οποίο επέβαλε «οριστική διακοπή των τηλεοπτικών εκπομπών», διότι «με πρόθεση μετέδωσε τηλεοπτικούς διαγωνισμούς που μπορούσαν να παραπλανήσουν το τηλεοπτικό κοινό ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των κινητών τηλεφώνων των φερομένων ως νικητών, είχε συνεχόμενους ή σχεδόν συνεχόμενους τηλεφωνικούς αριθμούς» και «σε πολλές περιπτώσεις φέρονται να έχουν κληρωθεί εντός της ιδίας ακριβώς εκπομπής πρόσωπα, των οποίων τα κινητά τηλέφωνα διαφοροποιούνται κατά το τελευταίο και μόνο ψηφίο τους».
Όπως γνωρίζουν όλοι οι κυνηγημένοι, «πετροβολούν τα δέντρα που κάνουν φρούτα», αλλά ο Μένιος δεν χαμπαριάζει από επιθέσεις. Αφού ξαπόστασε για λίγο καιρό, επέστρεψε στις επάλξεις της σκληρής δημοσιογραφίας και, εφόσον δεν του επιτρεπόταν να παρουσιάσει τα ιστορικά «Αποκαλυπτικά Live», επανεμφανίστηκε στο Epsilon (ναι, υπάρχει ακόμα) με την εκπομπή «Αποδείξεις Live», διατηρώντας το ίδιο λογότυπο και την ίδια ζέση για περαιτέρω προσφορά στον τόπο, πέρα από τα θαυματουργά Τσόκο Σλιμ και τις σχεδόν τζάμπα κρέμες με υαλουρονικό και φύλλα χρυσού. Απέναντί του αυτή τη φορά βρέθηκαν οι τρομοκράτες. Σε μία ιστορική εκπομπή που προκάλεσε ανατριχίλα σε όλο το πανελλήνιο, ενώ ο Μένιος καλούσε τους εισαγγελείς να αναλάβουν δράση για ένα σημαντικό θέμα που τον απασχολούσε, ξαφνικά η ροή διεκόπη για να του μιλήσει ο αρχισυντάκτης. Όχι στο ακουστικό, όπως θα επέλεγαν οι συμβιβασμένοι συνάδελφοί του, αλλά ζωντανά, για να ακούσει και το τηλεοπτικό κοινό που τον ακολουθεί και ο ίδιος είχε υπολογίσει στα 3 εκατομμύρια. «Μένιο, πρέπει να φύγεις» του είπε με δραματικό τόνο. Η αιτία βρισκόταν στα τηλεφωνήματα και τις πληροφορίες που κατέφθαναν στο κοντρόλ. Μία ομάδα από 100, ίσως και 150 τρομοκράτες κατευθύνονταν προς τις εγκαταστάσεις της εκπομπής έχοντας ένα και μόνο σχέδιο. «Τι θέλουν από μένα» ρώτησε ο Μένιος ενώ η κάμερα του έκανε κοντινό και ο μουσικός επιμελητής έβαζε ως υπόκρουση το τραγούδι «Είμαι ακόμα παιδί», που αποτελεί κάτι σαν προσωπικό του ύμνο. «Μένιο, θέλουν να σε σκοτώσουν» απεκάλυψε ο αρχισυντάκτης και φαινόταν πολύ ανήσυχος. Παρά την ένταση, ο σκηνοθέτης έδωσε εντολή στις κάμερες να κάνουν ακόμα πιο κοντινό, ο στίχος «είμαι ακόμη παιδί που σε κάθε φιλί τρομάζω, κι αν πολύ σε αγαπώ δεν μπορώ να στο πω, δειλιάζω» δόνησε την αντιστασιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα και ο Μένιος, διατηρώντας την παροιμιώδη ψυχραιμία του και τον πλήρη έλεγχο των ελληνικών του, διαμήνυσε ότι θα παραμείνει στο πλατό γιατί η δημοσιογραφία είναι πυλώνας της Δημοκρατίας κι άλλα εξόχως συγκινητικά, αλλά κάπως ακατάληπτα για τους μη γνωρίζοντες.
Μετά από λίγες μέρες και προφανώς υπό το βάρος και άλλων γεγονότων, ο αντιδήμαρχος Ραφήνας παρουσίασε κάποια έγγραφα που ανέφεραν ότι «τα αστυνομικά τμήματα της ανατολικής Αττικής έχουν διαθέσει για τη φύλαξη του απειλούμενου Δημοσιογράφου εννέα περιπολικά και δεκατέσσερις αστυνομικούς» που «εντέλλονται να προστατεύουν επί εικοσιτετραώρου βάσεως τον Μαίνανδρο Φουρθιώτη». Οι περισσότεροι από τους λογικούς πολίτες ανέπνευσαν με ανακούφιση, αλλά και πάλι υπήρξαν και οι «γνωστοί-άγνωστοι» οι οποίοι έγραψαν και είπαν διάφορα, γεγονός που προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις. Αφενός η αστυνομία ανακοίνωσε ότι «σχετικά με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο περί φύλαξης δημοσιογράφων, ενημερώνουμε ότι δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα», αφετέρου «η ύπαρξη σοβαρών απειλών κατά της ζωής του Μένιου Φουρθιώτη είχε ως αποτέλεσμα μετά το τέλος της εκπομπής να υποστεί ένα επεισόδιο απώλειας των αισθήσεων μέσα στο γραφείο του». Πηγή της πληροφορίας ήταν η δημοσιογράφος Νανά Παλαιτσάκη και η επιβεβαίωση ήρθε από το Instagram του ίδιου του Μένιου, στο οποίο δημοσίευσε φωτογραφίες από την νοσηλεία του. Σε μας δεν μένει παρά να ευχηθούμε «ταχεία ανάρρωση», άλλωστε το κάνουμε κάθε φορά που αγαπημένος τηλεπαρουσιαστής ανεβάζει σχετικά δραματικά ενσταντανέ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε ο ηθοποιός
Ο υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός ενώνεται με την Κατρίνα Μπαλφ στην παραγωγή του Apple TV+
Looksmaxxing, aura farming, skincare και μια εφιαλτική επίσκεψη στα καταστήματα καλυντικών
Ο ηθοποιός του «Saved by the Bell» μίλησε για τις χαμηλές αμοιβές από τις επαναπροβολές
Η ηθοποιός μιλά για τη διαφορά ηλικίας με τον Μοντάνα Τζόρνταν
Ο Ελάιτζα Γούντ και ο Ορλάντο Μπλουμ στην 3η σεζόν της σειράς του Γκάι Ρίτσι
«Βοήθησε πολύ το διάβασμα. Δεν ήμουν ποτέ κοιλιόδουλος» είπε ο ηθοποιός
Συμμετείχε επίσης στο «Orange Is the New Black» σε 19 επεισόδια.
«Μας συγκλόνισε όταν μάθαμε ότι δεν είχε επιστροφή αυτό» εξομολογήθηκε ο ευρωβουλευτής
Το «The Apology», παραγωγής A24, εξασφάλισε παραγγελία δύο σεζόν από το Netflix
«Προσπάθησες να αλλάξεις όλα και στην προσπάθεια σου δυστυχώς σε "πρόδωσαν"»
Η κόντρα για τον ρόλο που δεν πήρε
Ξεκινά γυρίσματα το 2027 - Οι πρώτες πληροφορίες
Η αναφορά στον Κωνσταντίνο Τασούλα και τον Άδωνι Γεωργιάδη
Η «Λωξάντρα» ήταν η τελευταία ασπρόμαυρη τηλεοπτική σειρά η οποία προβλήθηκε από την ΕΡΤ το 1980
Η ηθοποιός αναρρώνει σε κέντρο αποκατάστασης – Το ατύχημα και ο σοβαρός τραυματισμός στη σπονδυλική στήλη
Από την επιτυχία του Breaking Bad μέχρι τη δράση του για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, ο RJ Mitte άφησε το δικό του αποτύπωμα
Ο δημοσιογράφος ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας του με τον τηλεοπτικό σταθμό
Το αιχμηρό σχόλιο μετά τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.