TV + Series

Disney: Προειδοποίηση για αρνητικά στερεότυπα στο The Muppet Show

Οι διευκρινίσεις που δίνει η Disney

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Kermit the Frog και η Miss Piggy
O Kermit the Frog και η Miss Piggy © EPA / STEPHANIE PILICK

The Muppet Show: Γιατί η Disney αποφάσισε να προσθέσει προειδοποίηση περιεχομένου σε 18 επεισόδια - Τι λέει για την προβολή αρνητικών στερεοτύπων.

H Disney Plus αποφάσισε να προσθέσει στην αρχή 18 επεισοδίων του The Muppet Show, προειδοποίηση περιεχομένου για την προβολή αρνητικών στερεοτύπων.

Στην αρχή των επεισοδίων που ανέβηκαν στην πλατφόρμα την περασμένη Παρασκευή, η Disney προειδοποιεί ότι «αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνει αρνητικές απεικονίσεις ή / και κακομεταχείριση ανθρώπων ή πολιτισμών. Αυτά τα στερεότυπα ήταν λάθος τότε και είναι λάθος τώρα». Μάλιστα, σε κάθε ένα από τα επεισόδια, η προειδοποίηση γίνεται για διαφορετικό λόγο, με την Disney να διευκρινίζει: «αντί να καταργήσουμε αυτό το περιεχόμενο, θέλουμε να αναγνωρίσουμε τον αρνητικό αντίκτυπό του, να μάθουμε από αυτό και να πυροδοτήσουμε τη συζήτηση για να δημιουργήσουμε μαζί ένα μέλλον χωρίς αποκλεισμούς».

Σύμφωνα με το BBC, η σήμανση των προγραμμάτων έρχεται μετά από μήνες μελέτης των τηλεοπτικών προγραμμάτων που θα μπορούσαν να προβάλλουν αρνητικά πρότυπα. Σημείο-κλειδί υπήρξαν οι διαμαρτυρίες του Black Lives Matter το καλοκαίρι του 2020.

Τα 18 επεισόδια του The Muppet Show με την προειδοποίηση έχουν επιλεγεί από πέντε σειρές της σειράς Jim Henson, που αποτέλεσε μεγάλη επιτυχία στις δεκαετίες του 1970 και του 1980 και πρωταγωνίστησαν ο Kermit the Frog και η Miss Piggy.

Σύμφωνα με τους LA Times , η προειδοποίηση αναφέρεται σε αρνητικές απεικονίσεις ανθρώπων από άλλους πολιτισμούς, συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών ιθαγενών και εκείνων από τη Μέση Ανατολή.

Μάλιστα, σε ένα εκ των επεισοδίων, ο Τζόνι Κας τραγουδά μπροστά από τη σημαία της Συνομοσπονδίας. Η Συνομοσπονδία ήταν η ομάδα των νότιων κρατών που αγωνίστηκαν για τη παραμονή της δουλεία κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου των ΗΠΑ και η σημαία θεωρείται ως σύμβολο του ρατσισμού από πολλούς. Συγκεκριμένα, η σημαία αντιπροσωπεύει τις Συνομοσπονδιακές Πολιτείες της Αμερικής (CSA ή Συνομοσπονδία), που δημιουργήθηκε το 1861 όταν 11 κράτη αποχώρησαν από το 85χρονο έθνος. Αυτή η εξέγερση προκλήθηκε από την εκλογή του Αβραάμ Λίνκολν ως προέδρου. Ο Λίνκολν υποστήριξε ότι η δουλεία δεν πρέπει να επεκταθεί σε νέα εδάφη, όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες προσαρτούσαν στα δυτικά. Οι νότιοι σκλάβοι φοβόταν ότι η δουλεία στα καθιερωμένα κράτη τους θα ήταν ο επόμενος στόχος του Λίνκολν.

Με πληροφορίες από το BBC

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ