TV + Series

Εσύ βλέπεις την Τόκιο στο La Casa de Papel ή την Τριγωνίδου στον Σπύρο Παπαδόπουλο;

Ποια είναι η Τριγωνίδου;

115071-630725.jpg
Βαγγέλης Περρής
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
papel1.jpg

Η ελληνική τηλεόραση θυμίζει την περίπτωση του κοσμοναύτη Σεργκέι Κρικάλεφ. Τον Αύγουστο του 1991 τον έστειλε στο διάστημα η Σοβιετική Ένωση και όσο εκείνος ταξίδευε, η σοσιαλιστική χώρα κατέρρεε και στη θέση της γεννιόταν ένα νέο καπιταλιστικό κράτος. Όταν ο Κρικάλεφ επέστρεψε στη Γη, ήταν το μόνο ον που είχε στη στολή του ραμμένο το σοβιετικό σφυροδρέπανο. Το καθεστώς είχε εξαφανιστεί την ώρα που εκείνος κοιτούσε τα άστρα.

Οι άνθρωποι που εμπλέκονται στα τηλεοπτικά μας πράγματα, επίσης ίπτανται απομονωμένοι στο μικρόκοσμο του θαλαμίσκου τους, τρέφονται με χάπια και δεν αντιλαμβάνονται ότι η κατάσταση στον πλανήτη έχει αλλάξει. Πλέον οι τηλεθεατές συζητούν για το αν έκανε καλά η «Τόκιο» που ερωτεύτηκε τον πιτσιρικά στο La Casa de Papel, βρίσκουν ότι ο Άρθουρ Σέλμπι ήταν σέξι την εποχή που έπαιζε μποξ στο Peaky Blinders, είναι σίγουροι ότι Κλερ Άντεργουντ  στο φετινό House of Cards αποδεικνύεται πολύ μικρή για την πολυθρόνα του προέδρου των ΗΠΑ.

Κανένα από αυτά τα προγράμματα δεν έχει γίνει επιτυχία εξαιτίας των ελληνικών καναλιών! Το απίστευτο πλήθος των τηλεθεατών που τα παρακολουθεί συγκεντρώθηκε μπροστά στο Netflix, τα αναζήτησε στο διαδίκτυο, τα επέβαλε μέσω των social media. Πρόκειται για ένα εντελώς νέο τηλεοπτικό τοπίο και ο κόσμος το 'χει τούμπανο, αλλά αρνούνται να το δουν αυτοί που δουλειά τους είναι η τηλεόραση! Επιμένουν να παρουσιάζουν ως κορυφαία δραματουργία τα σίριαλ που επαναλαμβάνουν τις χιλιοπαιγμένες συνταγές της «Λάμψης», καταφεύγουν σε πολυχρησιμοποιημένους ηθοποιούς που συλλαβίζουν ρόλους και οχυρώνονται πίσω από ανέμπνευστους σκηνοθέτες οι οποίοι πιστεύουν ότι η κωμωδία είναι όταν οι ηθοποιοί φωνάζουν και δράμα όταν μιλούν ψιθυριστά. Είναι πεπεισμένοι ότι ο κόσμος κρατάει την αναπνοή του ακούγοντας ότι η Ελισάβετ Δοβλιατίδου αποχώρησε από το Νοmads και ότι η Μπέττυ Μαγγίρα μαγεύτηκε τόσο πολύ από τους «Εν χορώ», που πάτησε το golden buzzer στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο»!

Από κοντά ακολουθούν και τα ειδικευμένα στη τηλεόραση σάιτ. Ζώντας σε ένα παράλληλο σύμπαν, είναι σίγουρα ότι το κεντρικό τηλεοπτικό θέμα είναι ο λόγος που η Ελένη Ράντου δεν ήθελε τον Κούκουρα στο «Κωνσταντίνου και Ελένης» και ότι το αβυσσαλέο ντεκολτέ της Πωλίνας Τριγωνίδου αναστάτωσε την εκπομπή «Στην υγειά μας»!

Η προσγείωση στην πραγματικότητα δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Κι αν ο Σεργκέι Κρικάλεφ κατόρθωσε να επιστρέψει στα γήινα μετά από καθυστέρηση μηνών που οφειλόταν στα οικονομικά προβλήματα τα οποία προκάλεσε η συντριβή της υπερδύναμης, το μέλλον των ελληνικών καναλιών είναι λιγότερο ευοίωνο, ακριβώς για τους ίδιους λόγους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ