TV + Series

Πήγα στο Λονδίνο για την πρεμιέρα του The Gifted και συνάντησα διάσημους στο ασανσέρ

Ένα σουρεάλ τριήμερο με την FOX & την COSMOTE TV

christiperri.jpg
Κρίστυ Περρή
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
the-gifted-season-2-1130131-1280x0.jpeg

To καράβι με το οποίο γυρνάω στη Σύρο από την Πάρο έχει σίγουρα κατασκευαστεί την δεκαετία του ’70, με κόκκινες ξύλινες καρέκλες και στρογγυλούς καναπέδες σαλονιού, ένα κυλικείο που πουλάει κρακεράκια και μπαγιάτικα τοστ και στoιβαγμένες σακούλες να βρίσκονται στις γωνίες των καθισμάτων σε περίπτωση που κάποιος αισθανθεί υπερβολική ναυτία.

Όλα μου τα ρούχα έχουν χωρέσει σε ένα σακίδιο, είναι προφανώς γεμάτα άμμο, εγώ δεν έχω προλάβει να κάνω ντουζ και με τρώει ολόκληρο το σώμα μου από τα αλάτια. Η κολλητή μου είναι σχεδόν κουτσή από το πολύ περπάτημα του τριημέρου. Ένα ζευγάρι Γάλλων απένταντί μας παίζει UNO και πίνει ρακή από πλαστικό μπουκάλι.

Εκείνη τη στιγμή χτυπάει το κινητό μου και η αρχισυντάκτρια της Athens Voice μού λέει ότι κρατά στα χέρια της μία exclusive πρόσκληση από το κανάλι FOX και την COSMOTE TV για την πρεμιέρα του 2ου κύκλου της σειράς «The Gifted». Λέω ναι πριν τελειώσει καν την πρόταση και κάπως έτσι ξεκινάει ένα σουρεαλιστικό, υπέροχο, έντονο ταξίδι στην αγαπημένη μου πόλη, παρέα με σούπερ ήρωες και μεταλλαγμένους.

thegifted_facebook.png

fox_the_gifted_3.jpg

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις γιατί ακριβώς έβαλα τις φωνές στη μέση του καραβιού με το που άκουσα τις λέξεις «The Gifted» και το ζευγάρι με τη ρακή με κοιτούσε περίεργα, πρόκειται για μία σειρά μέσα στο σύμπαν των X-Men και έχει ως πρωταγωνιστές την οικογένεια Stucker, δηλαδή ένα συνηθισμένο ζευγάρι που ξαφνικά ανακαλύπτει πως τα δύο παιδιά τους έχουν υπερδυνάμεις και όλοι μαζί αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την παλιά τους ζωή, κυνηγημένοι από μια αδίστακτη κυβερνητική υπηρεσία, η οποία εντοπίζει μεταλλαγμένους ανθρώπους και τους καταδικάζει σε αιχμαλωσία ή ακόμα και θάνατο.

Γενικότερα έχει τεράστιο ενδιαφέρον, τόσο για τους φανατικούς οπαδούς των X-Men, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να δούνε πολλούς αγαπημένους χαρακτήρες να παίρνουν σάρκα και οστά στην οθόνη, αλλά και για έναν όχι τόσο ενημερωμένο θεατή που απλώς θα τον συνεπάρει η πλοκή και η αγωνία. Στην Ελλάδα προβάλλεται από το κανάλι FOX, το οποίο είναι διαθέσιμο στην COSMOTE TV και ο 2ος κύκλος θα κάνει πρεμιέρα στις 15 Οκτωβρίου. Φυσικά, εγώ έχω ήδη δει το πρώτο επεισόδιο, επομένως μπορώ να κάνω την έξυπνη.

Η πρεμιέρα έγινε στο κτίριο της 20th Century Fox στο Soho του Λονδίνου, όπου κατέφθασα αγχωμένη και έτοιμη να βάλω τα κλάματα, καθώς κατά έναν περίεργο τρόπο κατάφερα να χαθώ παρ’ όλο που το ξενοδοχείο μου ήταν στην κυριολεξία τρία λεπτά μακριά.

Στην αρχή μπερδεύτηκα και πήγα στο Soho Hotel, όπου η κοπέλα στη ρεσεψιόν με πληροφόρησε πως το screening θα γινόταν στο δωμάτιο 308, αλλά όταν κατέβηκα και χτύπησα την πόρτα δεν απάντησε κανείς. Αναρωτήθηκα αν βρίσκομαι σε κάποιον από τους χειρότερους εφιάλτες μου όπου με δολοφονούν σε ένα λαβύρινθο με κλειστές πόρτες, μέχρι που ξαναέφτασα στο lobby και αφού δεν βρήκα κανέναν άλλο δημοσιογράφο να περιμένει, τελικά διάβασα την πρόσκλησή μου πιο προσεκτικά και συνειδητοποίησα πως βρίσκομαι σε τελείως διαφορετικό χώρο από αυτόν που έπρεπε να είμαι.

fox_the_gifted_1.jpg

Ξεκίνησα λοιπόν να τρέχω (με τακούνια) ενώ έξω είχε πιάσει βροχή γιατί Λονδίνο. Χρειάστηκαν λίγα λεπτά για να συνέλθω όταν έφτασα, όμως δεν παρέλειψα να εκτιμήσω το ότι βρισκόμουν στα γραφεία μίας από τις πιο μεγάλες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές εταιρίες του κόσμου, υπεύθυνη για πολλές από τις αγαπημένες μου ταινίες και σειρές, οι οποίες έχουν χτίσει τον χαρακτήρα μου όπως είναι σήμερα.

fox_the_gifted_7.jpg

Πήρα μία βαθιά ανάσα. Και φυσικά το ποτήρι κρασί που μου προσέφεραν.

43620160_2021936931430381_5633868834508111872_n.jpg

Το πρώτο επεισόδιο του 2ου κύκλου του «The Gifted» είναι όχι μόνο αντάξιο της ποιότητας του πρώτου κύκλου, αλλά τον ξεπερνάει σχεδόν αμέσως με την ιστορία να κάνει άλματα και να μην σε αφήνει να χαλαρώσεις ούτε λεπτό. Η πορεία του κάθε χαρακτήρα απλώνεται ξεκάθαρα μπροστά του, καθώς όλοι έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν όχι μόνο τους προσωπικούς τους δαίμονες και την κυβέρνηση αλλά και την αντίπαλη ομάδα μεταλλαγμένων, η οποία προσεγγίζει τα γεγονότα με τελείως διαφορετική τακτική και ιδεολογία.

fox_the_gifted_4.jpg

Στο επίκεντρο όλων αυτών βρίσκεται ο Reed, ο πατέρας της οικογένειας Stucker που ξεκίνησε ως κυνηγός μεταλλαγμένων, στην συνέχεια προστάτης τους και πλέον έχει τις δικές του κρυφές και ανεξέλεγκτες υπερδυνάμεις (α ναι, έχει spoilers το άρθρο). Τον υποδύεται ο ηθοποιός Stephen Moyer, γνωστός σε μεγάλη μάζα τηλεορασάκιδων ως Bill από το True Blood και σύζυγος της Anna Paquin (και αυτή μέλος των X-Men).

fox_the_gifted_5.jpg

Oμολογώ πως δεν είχα την καλύτερη άποψη για τον Stephen, μόνο και μόνο επειδή έπαιζε στην ίδια σειρά με τον θεό επί γης Alexander Skarsgård και ήμουν ΠΡΟΦΑΝΩΣ #TeamEric, αλλά με εξέπληξε ευχάριστα όταν μπήκε στην αίθουσα μετά το τέλος της προβολής και ξεκίνησε να απαντάει στις ερωτήσεις μας.

Ήταν απίστευτα ευγενικός, αστείος κι όταν τον ρώτησα αν πιστεύει πως θα υπάρξουν κόντρες ανάμεσα στην ομάδα του για το ποιος θα είναι ο αρχηγός, μου είπε πως αυτή είναι μία πολυυυύ καλή ερώτηση (αλήθεια, είπε: "that's a reaaaaaally good question". Kοκκίνησα λίγο). Μαζί του είχε έρθει και η ηθοποιός Natalie Alyn Lind, που υποδύεται την κόρη του στη σειρά και είναι γλυκύτατη, πανέμορφη, με ένα φυσιολογικό σώμα και εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ, έτοιμη να αναλύσει τον χαρακτήρα της όσο χρειαστεί και ευγνώμων για το ενδιαφέρον που της δείξαμε. Ήθελα να της πω να γίνουμε φίλες και να ανταλλάξουμε κόμικ, αλλά συγκρατήθηκα.

fox_the_gifted_2.jpg

Θα μου ήταν ευχάριστο να πω πως η επόμενη ημέρα κύλησε χωρίς απρόοπτα, όμως έκανα λάθος με το ωράριο και εμφανίστηκα για την συνέντευξη τύπου στο δωμάτιο 308 του Soho Hotel (ναι) στις 8:30 ενώ έπρεπε να είμαι εκεί στις 12:20. Βρήκα μόνο αγουροξυπνημένα στελέχη της FOX να στήνουν και να με κοιτάνε καλά-καλά. Μετά από τρεις ώρες βόλτας στα μαγαζιά της Oxford Street, επέστρεψα στο 308 και είχα την ευκαιρία να καθίσω μαζί με άλλους πέντε δημοσιογράφους, τον Stephen και την Natalie σε ένα στρογγυλό τραπέζι και να μιλήσουμε περαιτέρω για την σειρά. Και οι δύο είχαν ένα πρόβλημα στο να ξεστομίζουν spoilers για την υπόλοιπη σεζόν και στην συνέχεια να κοιτάζονται νευρικά, ήταν ξεκάθαρο πως διασκέδαζαν πάρα πολύ με την δουλειά τους, μιλούσαν συνέχεια για το πόσο απολαυστικά ήταν τα ειδικά εφέ και τα ακροβατικά που έπρεπε να κάνουν για τους ρόλους τους και φυσικά είχαν πολλά να πουν για τις σχέσεις μεταξύ της οικογένειας Stucker, τον πυρήνα δηλαδή της σειράς.

Ρώτησα την Natalie αν o χαρακτήρας της Lauren θα δεθεί περισσότερο με τις γυναίκες της ομάδας, αφού χωρίστηκε από τον αδερφό της Andy και μου απάντησε πως ναι και ανυπομονεί για το girl power της δεύτερης σεζόν, ενώ ο Stephen μου ξαναέκανε κομπλιμέντο για τις ερωτήσεις μου όταν αναρωτήθηκα αν αντιμετωπίζει τον Reed ως στωικό πατέρα που υπομένει όλες τις αναποδιές για χάρη των παιδιών του ή αν τον υποδύεται σαν μία βόμβα που κάποια στιγμή θα εκραγεί.

Θα μπορούσε να τελειώσει εκεί αυτή η εμπειρία και θα ήμουν υπερ-ευχαριστημένη, όμως καθώς έφευγα από το Soho Hotel, o Stephen μπήκε μαζί μου στο ασανσέρ, ξεκίνησε να με ρωτάει για το πώς είναι να δουλεύεις στην Ελλάδα και ποια μέρη αξίζουν να επισκεφτεί με την γυναίκα του και πριν οι πόρτες ανοίξουν μοιραστήκαμε tips για γυμναστική cross fit και μου είπε πως χάρηκε πολύ που με γνώρισε. Έπειτα ήπια ένα ποτήρι μηλίτη σε μία γωνιακή pub και κατέληξα πως τέτοια μαγικά πράγματα συμβαίνουν μόνο στο Λονδίνο.

Ευχαριστώ λοιπόν την FOX Networks Group Greece και την COSMOTE TV για την ευκαιρία! Ο δεύτερος κύκλος του «The Gifted» κάνει πρεμιέρα στις 15 Οκτωβρίου στο FOX …stay tuned!

FB @cosmotetv.gr
Insta @Cosmote_greece
#CosmoteTV

Facebook @FOXTVGR
Instagram @foxnetworksgroup_gr
#The Gifted #FOXGR

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ