TV + Series

Πώς θα έμοιαζε το Sex and the City το 2018;

Οι σεναριογράφοι της σειράς γράφουν 6 σύγχρονα επεισόδια

29547098_1827832773915581_698147108_n.jpg
Έλενα Χάλαρη
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mv5bmjezmtg4njk4mv5bml5banbnxkftztcwmjqwotu0mw._v1_sx1500_cr001500999_al_.jpg

Το Sex and the City συμπληρώνει 20 χρόνια από την πρεμιέρα του σε μια εποχή που οι μεγάλες επιτυχίες της δεκαετίας του ’90 επανέρχονται δυναμικά, είτε ως πρωτότυπα είτε μέσω επιτυχημένων και μη remake. Υπήρξε μια από τις πιο επιτυχημένες και επιδραστικές σειρές, καθώς, αντλώντας έμπνευση από την καθημερινότητα, έστρεψε την προσοχή σε ζητήματα για τα οποία –διαχρονικά- αποφεύγουμε να μιλήσουμε ανοικτά, όπως η γυναικεία σεξουαλικότητα ή οι ανθρώπινες σχέσεις.

Είκοσι χρόνια μετά, το Sex and the City παραμένει επίκαιρο. Αναρωτιέσαι , πώς θα ήταν η σειρά και πώς θα διαμορφώνονταν οι χαρακτήρες, η ιστορία και η πλοκή, αν γυριζόταν σήμερα; Οι σεναριογράφοι της σειράς Jenny Bicks, Cindy Chupack, Amy B. Harris, Julie Rottenberg και Elisa Zuritsky απαντούν, συστήνοντας τη νέα εκδοχή με τίτλο «Sex and the City and Us» .

Όπως έχουν παραδεχθεί, δεν ήταν λίγες οι φορές που αντλούσαν έμπνευση από τα δικά τους προσωπικά ή οικογενειακά βιώματα και με αμεσότητα ενέτασσαν τις ιστορίες τους στην πλοκή. «Αυτό που πετύχαμε, αν μπορώ να το θέσω έτσι, ήταν ότι θίξαμε ζητήματα που συμβαίνουν στην καθημερινή ζωή, αλλά για τα οποία αποφεύγουμε να μιλήσουμε ανοικτά σε προσωπικό επίπεδο», αναφέρει η Amy B. Harris. «Στην ουσία δείχνεις πώς μοιάζει ο γάμος σου, πώς είναι να μεγαλώνεις τα παιδιά σου. Κάθε σχέση κρύβει πολλές ιστορίες που μπορείς να πεις».

Στα χρόνια που μεσολάβησαν από το τέλος του Sex and the City έως σήμερα οι σεναριογράφοι ήταν σε επικοινωνία, ανταλλάσοντας σκέψεις, ιδέες και τροποποιήσεις που θα έκαναν «αν η σειρά προβαλλόταν ακόμα», αποκαλύπτει η Julie Rottenberg. Εμπνεόμενοι από την πραγματικότητα του σήμερα και από σύγχρονες τάσεις, οι πέντε σεναριογράφοι μπορούν αμέσως να  δώσουν μια απάντηση, έχοντας ήδη σκεφτεί την υπόθεση για 6 ενδεικτικά επεισόδια, τα οποία θα έμοιαζαν κάπως έτσι.

Επεισόδιο  1 -“Natural Women”
samantha-2.nocrop.w710.h2147483647.jpg
©Alex Fine

Τον τελευταίο καιρό, η μικρή κόρη της Charlotte εκδηλώνει μια «άβολη» για τη μητέρα της συνήθεια: «τρίβεται» σε αντικείμενα δημοσίως, έχοντας ανακαλύψει τον αυνανισμό χωρίς να το γνωρίζει. Η Charlotte δεν θέλει να καταπνίξει τη σεξουαλικότητα της κόρης της, αλλά δεν μπορεί να αφήσει την κατάσταση ως έχει. Αυτό οδηγεί την παρέα σε ένα κλασικό meeting brunch: Η Samantha υποστηρίζει ότι πρόκειται για υπέροχα νέα, ενώ η Miranda υποστηρίζει πως αυτό είναι αποδεκτό να γίνεται σε συνθήκες ιδιωτικότητας. Όλες, εκτός της Samantha, αναρωτιούνται πώς θα ήταν τα πράγματα αν ήταν ελεύθερες να εξερευνήσουν ελεύθερα τη σεξουαλικότητά τους από νεαρή ηλικία.

Τσεκάρουν ένα νέο yoga trend που περιλαμβάνει κατσίκες. H Carrie δοκιμάζει μια νέα τεχνική που περιλαμβάνει τη χορήγηση ατμού τον κόλπο της, με αφορμή ένα άρθρο για το περιοδικό, και σοκαρισμένη ανακαλύπτει ότι το λατρεύει, παρά την πεποίθησή της ότι ένας κόλπος είναι ιδανικός στη φυσική του κατάσταση.

Η Carrie αναρωτιέται: Είμαστε κάτι περισσότερο από τα ζωώδη ένστικτά μας;

Επεισόδιο 2 -“Text and Subtext”
charlotte-2.nocrop.w710.h2147483647.jpg
©Alex Fine

Η παρέα δυσκολεύεται περισσότερο από ποτέ να βρει χρόνο για τις catch-up συναντήσεις της , με αποτέλεσμα την ανταλλαγή δεκάδων μηνυμάτων, πριν καταλήξουν να βρεθούν από κοντά. Και μέσα στο επικοινωνιακό χάος, η Charlotte στέλνει κατά λάθος στις υπόλοιπες μια «αποκαλυπτική» φωτογραφία του Harry , ο οποίος φαίνεται ιδιαίτερα «χαρισματικός».

Όταν τελικά καταφέρνουν να συναντηθούν, η Carrie ζητά επίμονα να αφήσουν στην άκρη τα κινητά κατά τη διάρκεια του γεύματος. Ανέκαθεν, όλες είχαν μια αρκετά καλή δικαιολογία για να τσεκάρουν το κινητό τους , καθώς είτε περίμεναν κάποιο σημαντικό μήνυμα από τη δουλειά και το αφεντικό είτε νέα από την babysitter. Όμως η Carrie νιώθει την ανάγκη να ενισχύσουν τον δεσμό τους, όπως έκαναν παλιά, να έρθουν κοντά και να συζητήσουν, χωρίς να τις αποσπά η τεχνολογία.

Στην αρχή όλα πηγαίνουν καλά και οι τέσσερις ηρωίδες καταφέρνουν να επικεντρωθούν σε πιο σημαντικά θέματα συζήτησης. Όμως σε ένα μικρό ξέσπασμα η Miranda αποκαλύπτει πως η σκέψη της αφαιρείται και δεν μπορεί να συνεχίσει χωρίς να τσεκάρει το κινητό της, ενώ στη συνέχεια παραδέχεται ότι είναι εθισμένη στην τεχνολογία και χρειάζεται βοήθεια. Έτσι, η παρέα αποφασίζει να προχωρήσει σε τεχνολογική «αποχή», κατά τον ίδιο τρόπο που συνήθιζε να κάνει αποτοξίνωση σε θέματα διατροφής.

Η Carrie αναρωτιέται: Μήπως τα κινητά μας τηλέφωνα μας κάνουν αγενείς;

Επεισόδιο 3 -“Personally Political”

miranda-2.nocrop.w710.h2147483647.jpg
©Alex Fine

Η Miranda αποφασίζει να θέσει υποψηφιότητα για κυβερνήτης, κάτι που απαιτεί από εκείνη και τον Steve να εκτιμήσουν εκ νέου την οικονομική τους κατάσταση. Και παρότι η Miranda ήταν ανέκαθεν εργατική, αυτή τη φορά ο Steve θα πρέπει να δραστηριοποιηθεί αν θέλουν να διατηρήσουν την ποιότητα ζωής τους κατά τη διάρκεια της καμπάνιας της. Και μέσα σε όλα, προσπαθεί να συνηθίσει τον νέο του ρόλο ως σύζυγος πολιτικού.

Η Samantha δοκιμάζει μια νέα «vampire style» θεραπεία προσώπου, η οποία πριν την εφαρμογή απαιτεί αιματολογικές εξετάσεις. Και κάπως έτσι διαπιστώνει ότι φέρει το γονίδιο καρκίνου του μαστού, το οποίο μπορεί να προκαλέσει και καρκίνο στις ωοθήκες. Αναρωτιέται αν πρέπει να προχωρήσει στην αφαίρεσή τους, εφόσον δεν σκοπεύει να τις αξιοποιήσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αλλά αποδεικνύεται πως πρόκειται για μια απόφαση που θα τη γεμίσει αγωνία.

Η Carrie αναρωτιέται: Τι είναι αυτό που προσδίδει θηλυκότητα στις γυναίκες  και τι είναι αυτό που κάνει τους άνδρες αρρενωπούς;

Επεισόδιο 4 - “Stranger Than Fiction”

Η Carrie συνεχίζει τη συγγραφική της καριέρα επιχειρώντας στον τομέα της μυθοπλασίας. Παρ’ όλα αυτά, φαίνεται πως  εξακολουθεί να εμπνέεται από την καθημερινότητά της, κάνοντας τους γύρω της να αναρωτιούνται για το ποιος κρύβεται πίσω από κάθε ήρωα της και τι μπορεί να σημαίνει κάθε χαρακτηριστικό που του έχει προσδώσει.  Η Charlotte διανύει μια περίοδο έντονου stress, καθώς ξεκινά να εργάζεται ως διευθύντρια μουσείου, μια θέση με αυξημένες απαιτήσεις, και για την πρώτη της μέρα στη δουλειά η κόρη της της δίνει μια νεράιδα για καλή τύχη, τη Rose. Η Charlotteέχει πράγματι μια εξαιρετική πρώτη μέρα και ζητά από την κόρη της δώσει τη Rose και την επόμενη μέρα, όμως εκείνη της απαντά πως η νεράιδα βρίσκεται στον Καναδά.

Καλοπροαίρετα η Charlotte προσπαθεί να την πείσει με φράσεις όπως «Δεν μπορεί να επιστρέψει; Η μαμά τη χρειάζεται», αλλά η κόρη της επιμένει πως η Rose βρίσκεται εκτός της χώρας και η ίδια οδηγείται σε ένα απρόσμενο ξέσπασμα, εκδηλώνοντας τις ανασφάλειες και τους φόβους ότι η οικογένειά της ακολουθείται από κακοτυχία. Στο μεταξύ, η Samantha κανονίζει μια συνεδρία με έναν σέξι σαμάνο πνευματιστή και υποχρεώνει τις  Carrie, Miranda και Charlotte να την ακολουθήσουν.

Η Carrie αναρωτιέται: Τι είναι πραγματικότητα, τι είναι πίστη; Χρειαζόμαστε όλοι κάτι για να πιστεύουμε;

Επεισόδιο 5 -“Me Three”

group-2.nocrop.w710.h2147483647.jpg
©Alex Fine

Η Miranda καθυστερεί στη συνάντηση γιατί ένας από τους αγαπημένους της συναδέλφους έχει μόλις απολυθεί, αφού κατηγορίες τον συνέδεσαν με τον σκάνδαλο #MeToo .

Είναι μπερδεμένη γιατί, παρά τις φεμινιστικές της καταβολές, τον συμπαθούσε πολύ και δεν είναι σίγουρη αν οι κατηγορίες αυτές είναι βάσιμες ώστε να οδηγήσουν στην απόλυσή του.

Η Samantha λέει πως και εκείνη κατηγορείται από έναν πρώην συνεργάτη της για σεξουαλική παρενόχληση, κάτι το οποίο δεν αισθάνεται ότι ευσταθεί. Η Carrie, η Charlotte και η Miranda μοιράζονται τις #MeToo ιστορίες τους , και η Miranda είναι ιδιαίτερα τρομοκρατημένη συνειδητοποιώντας τις ποικίλες εμπειρίες που βίωσε ως έφηβη, στην ίδια ηλικία με αυτή που ο γιος της Brandy έχει τώρα. Αναρωτιέται αν έχει μεγαλώσει σωστά τον γιο της και, όταν εκείνος της λέει ότι πρόκειται να βγει ραντεβού,  εκείνη επιμένει να κάθεται μαζί τους, δημιουργώντας ένα «τρομακτικό» κλίμα κατά τη διάρκεια του ραντεβού τους.

Η Carrie αναρωτιέται: Πως περνάμε από το «κι εγώ επίσης» (#MeToo) στο «ποτέ κανείς»;

Επεισόδιο 6 - “The Parenting Trap”

Charlotte και Miranda ανακαλύπτουν ότι το να κάνεις παρέα με άλλες μαμάδες είναι εξίσου δύσκολο με το να βγαίνεις ραντεβού. Στην πραγματικότητα είναι πιο δύσκολο γιατί, όταν τα παιδιά παίζουν, εσύ έχεις να συναναστραφείς τους γονείς ή τους συζύγους αυτών, προσθέτοντας μια νέα μεταβλητή στην εξίσωση. Η συζήτηση κάνει τις Charlotte και  Miranda να επανεξετάσουν τη μεταξύ τους σχέση: Γιατί η σχέση τους δεν μπορεί να θεωρηθεί «φιλία μεταξύ μαμάδων» ; Όταν δοκιμάζουν να βγουν χωρίς τις Carrie και Samantha, συνειδητοποιούν ότι στην πραγματικότητα κρίνουν η μία τις παιδαγωγικές επιλογές της άλλης, οι οποίες, παραδόξως,  διαφέρουν σημαντικά. 

Η Charlotte έχει μάθει να είναι πιο χαλαρή με τα παιδιά, την ώρα που η Miranda ασχολείται με κάθε σημαντικό ή ασήμαντο ζήτημα γύρω από αυτά. Η Samantha, έχοντας βαρεθεί τις συζητήσεις για παιδιά και γάμους , αποφασίζει να κάνει νέες παρέες. Δημιουργεί μια νέα τετράδα που απαρτίζεται από γυναίκες του στιλ της -όλες μεγαλύτερης ηλικίας, ελεύθερες και λάτρεις των πάρτι και της διασκέδασης όσο και εκείνη- και καταλήγει να νιώθει πως στην πραγματικότητα είναι η “Charlotte” της παρέας.

Η Carrie παίρνει το νέο «Second Avenue» τρένο για να δει γιατί γίνεται τόση φασαρία για αυτό. Εντυπωσιάζεται με το πόσο καθαρό και όμορφο είναι, ενώ σκέφτεται πως η Νέα Υόρκη θα μπορούσε να συνεχίσει ένα τέτοιο εγχείρημα, το οποίο επιχειρείται εδώ και χρόνια.

Η Carrie αναρωτιέται: Υπάρχουν κάποιοι από εμάς που έχουν περάσει από το σημείο που μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία μας; Ή μήπως υπάρχει πάντα χώρος για μια νέα απρόσμενη διαδρομή;

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ