TV + Series

Shades of Blue: Οι πενήντα εγκληματικές αποχρώσεις της Νέας Υόρκης!

Jennifer Lopez και Ray Liotta στη νέα τηλεοπτική σειρά που μας καθηλώνει

4754-202316.jpeg
Στέφανος Τσιτσόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
334163-693311.jpg

Καθηλωτικό από το πρώτο επεισόδιο: η ντετέκτιβ Χάρλι Σάντος, ανύπαντρη μητέρα, βγάζει μερικά ακόμα «ψιλά» όντας μέλος μιας άτυπης οργάνωσης αστυνομικών που ξαφρίζει με ίντριγκες και με ανάρμοστα μυστικό τρόπο τους εγκληματίες που υποτίθεται πως αντιμάχεται. Ώσπου η υπηρεσία δίωξης της διαφθοράς, παράρτημα του FBI, τη στρατολογεί σε ρόλο «διπλού» πράκτορα, κοινώς την τσακώνει και με αντίτιμο την ελευθερία της ζητά να δράσει και να καρφώσει τα συνεταιράκια της.

Των οποίων αρχηγός είναι ο Ματ Βόσνιακ, ένας πρωήν πεζοναύτης και bisexual σκληροτράχηλος μπάτσος, που ούτε λίγο ούτε πολύ έχει στήσει μια επιχείρηση στα πρότυπα της μαφίας. Τον ερμηνεύει ο Ρέι Λιότα, ένας ηθοποιός του οποίου η θητεία σε τέτοιου είδους περιπέτειες εγγυάται το απόλυτο στάνταρ: βία και τρυφερότητα διαπερνούν το παίξιμο του, με αποτέλεσμα ο θεατής να μην μπορεί να ξεδιαλύνει εύκολα όπως σε αντίστοιχες «αμερικανιές» το αν είναι καλός ή κακός. Αυτό είναι το ρεζουμέ και οι κεντρικοί χαρακτήρες του «Shades of Blue», της νέας σειράς που θα απολαμβάνουμε κάθε Τρίτη και Παρασκευή σε αποκλειστικότητα από τα Novacinema.

Το «Shades of Blue» σκοράρει όμως και ως σενάριο, που αναμφίβολα μαρσάρει δράση, χαρακτήρες και γειτονιές, σε γραμμή... Μάρτιν Σκορτσέζε. Και βοηθά και η Τζένιφερ Λόπεζ, που παίζει την Χάρλι Σάντος. Η σχέση ανάμεσα σε Λιότα / Βόσνιακ και Τζέι / Σάντος είναι το λεπτό ζήτημα και το σημείο βρασμού της σειράς: σχέση πατρική, σχέση αγάπης και στοργής, μια και στην αφήγηση του Shades of Blue, δεν υπάρχουν ανήθικοι εναντίον τιμίων.  Κάτι που θυμίζει και το «Wire» άλλωστε, την αρχετυπική σειρά που έβαλε τα θεμέλια για τέτοιου είδους καλωδιακές σειρές. Ναι, το Shades of Blue, δείχνει να πατά επάνω του: ντρόγκα, βία, επικίνδυνοι δρόμοι και άγριες νύχτες.

Μόνο που τα περιπολικά και οι φύλακες του Νόμου, δεν είναι και τόσο... to serve and protect! Είναι εξίσου διεφθαρμένοι και πωρωμένοι, αλλά και την ίδια στιγμή, παράνομοι και πιο παράνομοι, έχουν στιγμές και δικαιολογίες που πραγματικά μαγεύουν τον θεατή, καθώς παλεύει να διαλέξει στρατόπεδο.

Κάπως έτσι ξεκίνησε η «Μπλε» σειρά των αποχρώσεων του εγκλήματος στην Νέα Υόρκη: με δράση, ίλιγγο, σασπένς, κυνηγητά, διλήμματα, διπλούς πράκτορες, πρεζόνια, μαύρο χρήμα, αλλά και μπάρμπεκιου, χαμένους έρωτες, σχέσεις γονιών, παιδιών και φίλων που όμως θα προδώσουν και θα προδοθούν. Αξίζει να αφοσιωθείς στο «Shades of Blue»; Αξίζει, ιδιαίτερα εάν συνυπολογίσεις τη δυνατότητα Nova On Demand, όπου αρκεί να έχεις ίντερνετ για να συνδέσεις τη συσκευή και με ένα απλό plug & play και δίχως την παραμικρή χρέωση μπορείς να απολαύσεις τις σειρές των Novacinema ξανά και ξανά!

Ο γιορτινός Δεκέμβριος γίνεται θεαματικός Δεκέμβριος στα κανάλια της Novacinema. Και αν γράψουμε πως η Τζει Λό όσο μεγαλώνει τόσο και πιο σούπερ παίζει αλλά και πιο κούκλα δείχνει, να ξέρετε πως είναι όχι γιατί μας το επέβαλε το δελτίο τύπου αλλά γιατί αυτό συμβαίνει. Τόσο η Τζέι όσο και ο Ρέι φέτος τον χειμώνα θα μας ξεσαλώσουν από την αγωνία και θα μας απογειώσουν με τη δράση τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ