TV + Series

10 σκέψεις μετά το 6ο επεισόδιο του Game of Thrones

«SPOILER ALERT»

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
130010-294249.gif

Το 6ο επεισόδιο του Game of Thrones μπορεί να μην είχε τόσο μεγάλες ανατροπές και συναισθηματικές μεταβολές όσο τα προήγουμενα του 6ου κύκλου, έβαλε όμως τα λιθαράκια του στην συνέχεια της ιστορίας και δημιουργώντας φυσικά νέες απορίες. Χαρακτήρες που γνωρίζουμε μόνο από αφηγήσεις και χαρακτήρες που είχαμε πολλές σεζόν να δούμε επανήλθαν στο προσκήνιο της σειράς που μανιωδώς παρακολουθούμε στην Ελλάδα σε πρώτη προβολή ταυτόχρονα με την Αμερική, αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema (για όσους θέλουν να δουν το επεισόδιο κάποια άλλη στιγμή υπάρχει και η νέα λειτουργία εγγραφής). Σημειώστε πως τα κανάλια Novacinema προσφέρουν αποκλειστικά και το νέο show του HBO σε παρουσίαση των Andy Greenwald και Chris Ryan, «After the Thrones», κάθε Σάββατο βράδυ, όπου σχολιάζονται τα γεγονότα και οι σκέψεις που έφερε το εκάστοτε επεισόδιο. Μέχρι τότε, δείτε 10 σκέψεις που κάναμε εμείς βλέποντας το 6ο επεισόδιο...

♦ Ο Μπραν κοιμάται και η τύχη του δουλεύει. Μεγάλος χαμούλης στα οράματά του. Παρελθόν, παρόν και... μέλλον;;; Ο Αίρυς ούρλιαζε «Κάψτε τους όλους», ο Night's King σήκωσε τα χεράκια του και μαζί καμιά χιλιάδα πεθαμένους (κακομοίρη Τζον), η Κάτλυν Σταρκ έμεινε χωρίς λαιμό, η Νταινέρυς εκκόλαψε τους δράκους, κάποιος είναι βουτηγμένος στο αίμα, ο Τζέιμι έγινε Βασιλοκτόνος, ο Νεντ αποκεφαλίστηκε, μια σκιά δράκου φάνηκε να πλανάται πάνω από το Kings Landing και μια φωτιά με το πράσινο «υγρό πυρ» που δεν έχουμε ξαναδεί. Κολυμπηθρόξυλο δε θα μείνει!

image

♦ Ο θείος Μπέντζεν Σταρκ τι φάση; Δύο σεζόν έφαγε ο καημένος ο Σνόου να τον ψάχνει και τίποτα. Συν ότι οι προδότες που σκότωσαν τον Τζον, για να τον παρασύρουν στην παγίδα, χρησιμοποίησαν ως πρόφαση ότι υπάρχουν πληροφορίες για την τύχη του θείου. Και εφόσον είχαν την δυνάμη να σταματήσουν τη μαγεία, γιατί από όσους ήταν σε εκείνη την περιπολία τα Παιδιά του Δάσους έσωσαν ΜΟΝΟ κάποιον από την οικογένεια Σταρκ...;;

image

♦ Μάρτζορι, η μικρή μηχανορραφούλα. Το νέο κολπάκι ωστόσο που συντάχθηκε με τον παναγιότατο Υψηλό Σπουργίτι σάστισε ακόμα και την εξπέρ του είδους γιαγιά Ολέννα. 

image

♦ Ο Τζέιμι πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος. Οι τσαμπουκάδες του βγήκαν ξινοί. Εμ έχασε το χέρι του, εμ πέθαναν τα δύο από τα τρία του παιδιά, εμ το τρίτο τον απέλυσε και τον στέλνει να βγάλει το ψάρι (Μελανίχθυ) από την τρύπα! Ευτυχώς έχει ακόμη την αδερφή του που τον αγαπάει πολύ, πολύ πολύ.

image

♦ Καλά τους είχαμε αφήσει τους Φρέυ στα τσακίδια. Πολύ συγχυστήκαμε τώρα που τους ξαναείδαμε και έκαναν και συζήτηση για το Red Wedding. Σχεδόν το αλλάζουμε σε Φρέυ το «Λάννιστερ κουφάλες, έρχοναι κρεμάλες».

♦ Bring our Arya back. Η Άρυα σε μια στιγμή διάυγειας αποφάσισε ότι δεν της αρέσει η τύφλα, το ξύλο και το καθάρισμα, ξέθαψε τη Βελόνα και μάλλον θα πάρει το δρόμο της επιστροφής. Αν ξεφύγει βέβαια από το αντιπαθητικό ρουφιανάκι που την έχει βάλει στο μάτι.

image

♦ Αντιπαθητικό είπα και θυμήθηκα. Έχοντας δει τον Τάιγουιν Λάννιστερ νομίζεις ότι ξέρεις από αυτάρχικους, εγωκεντρικούς, στριμμένους πατεράδες. Και τσααααακ.... να σου και το μπαμπάς Τάλλυ. Πιο αχώνευτος πεθαίνεις.

♦ Η μαμά Τάλλυ κυρία όμως με Κ κεφαλαίο. Μπορεί ο Σαμ να κεκεδίζει ή να χάνει τη λαλιά του μπροστά στο μπαμπά, αλλά εκείνη γραμμένο τον έχει. Σηκώνεται, παίρνει κόρη και νύφη και αποχωρεί. Και μάλλον θα τον βάλει καμιά βδομάδα στον πάγο όπως φαίνεται.

image

♦ Η Νταινέρυς ξαναγίνεται Καλίσι, αφού έχει καλασάρ πλέον. Αλλά επειδή ο δρόμος είναι μακρύς και φοβάται μη λακίσουν, καβαλάει (πάλι) το δράκο, κάνει είσοδο και βγάζει λόγο περί πίστης και καβαλάρηδων αίματος για να δέσει το γάιδαρό της. (γυάλισε λίγο το μάτι της ή νομίζω;)

image

image

♦ Πόσο βλέμμα ερωτευμένου 15χρονου που λιώνει ο Ντάριο Ναχάρις;

image

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ