Τεχνολογια - Επιστημη

Google: Δείτε πώς το νέο update του Chrome θα σας βοηθήσει να οργανώσετε καλύτερα τις καρτέλες σας

Ο browser της Google, Chrome αποκτά ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Edge

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο browser της Google, Chrome αποκτά ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Edge
© firmbee.com

Google: Η λειτουργία «Organize Tabs» για το Chrome για την καλύτερη οργάνωση των καρτελών - Η χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Η Google ετοιμάζεται να λανσάρει τη νέα λειτουργία «Organize Tabs» για το Chrome, η οποία θα είναι η αναβαθμισμένη έκδοση του «Tab Groups». Η νέα προσθήκη θα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για την ομαδοποίηση παρόμοιων ανοιχτών καρτελών. Η λειτουργία έχει στόχο να βοηθήσει όσους χρήστες συνηθίζουν να έχουν πολλές ανοιχτές καρτέλες και θέλουν να τις οργανώσουν σε ομάδες με βάση το περιεχόμενό τους.

Για τους μη μυημένους, μέχρι τώρα, η λειτουργία «Tab Groups» έδινε την δυνατότητα στους χρήστες να συγκεντρώνουν όποια καρτέλα ήθελαν στην ίδια ομάδα, βελτιώνοντας το σερφάρισμα και βάζοντας τάξη στο browser. Θα μπορούσε για παράδειγμα κάποιος να ομαδοποιήσει όλες τις καρτέλες που σχετίζονται με την τεχνολογία, ενώ οι ανοιχτές καρτέλες των social όπως το Instagram, το LinkedIn και του Facebook θα μπορούσαν να μπουν σε άλλη ομάδα.

Google Chrome: Με τη χρήση AI θα ομαδοποιούνται οι καρτέλες αυτόματα

Ο χρήστη με το όνομα Leopeva64 εντόπισε για πρώτη φορά την ανανεωμένη λειτουργία, η οποία είναι για την ώρα υπό ανάπτυξη και διαθέσιμη αποκλειστικά στο Chrome Canary, μια έκδοση που απευθύνεται σε προγραμματιστές για να δοκιμάσουν τις νέες δυνατότητες του browser και να τεστάρουν καινούργια εργαλεία. Ο Leopeva64 δημοσίευσε στο Χ την ανακάλυψή του, η οποία είναι παρόμοια με την πρόσφατη «Group Similar Tabs» του Edge. Αυτό που θα μπορούν σύντομα να κάνουν οι χρήστες, είναι ομαδοποιούν τις ανοιχτές τους καρτέλες με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης η οποία αυτόματα θα της κατηγοριοποιεί.

Το πώς ακριβώς θα δουλεύει το νέο χαρακτηριστικό παραμένει άγνωστο. Ενώ οι λεπτομέρειες είναι ασαφείς, ο Leopeva64 υποθέτει ότι μπορεί να είναι ένα ανανεωμένο μενού που παρέχει στους χρήστες βελτιωμένες δυνατότητες να ταχτοποιούν τις καρτέλες, να τις μετακινούν σε διαφορετικά παράθυρα ή ακόμα και να τις ομαδοποιούν εύκολα. Ωστόσο, η νέα δυνατότητα αυτή τη στιγμή φαίνεται να μην λειτουργεί, όπως φαίνεται στο tweet παρακάτω. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στη νέα λειτουργία, κάντε κλικ στο βελάκι δίπλα από την πρώτη ανοιχτή καρτέλα και θα εμφανιστεί ένα νέο μενού που επιτρέπει στους χρήστες την δημιουργία νέας ομάδας.

Δεδομένου ότι το «Organize Tabs» είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο στην έκδοση Canary, δεν είναι σαφές πότε θα κυκλοφορήσει στην κανονική έκδοση του Chrome. Η Google δοκιμάζει συνέχεια νέες λειτουργίες, αλλά μόνο λίγες από αυτές καταλήγουν στους υπολογιστές μας.

Παρόμοια με του Edge, η νέα λειτουργία του Chrome

Τους τελευταίους μήνες, ο browser της Microsoft, Edge, o οποίος είναι κτισμένος και αυτός πάνω στην ίδια μηχανή με τον Chrome, φαίνεται να κερδίζει την κόντρα για το ποιος έχει τις καλύτερες επιδόσεις. Δεν είναι μυστικό ότι ο browser της Google δανείζεται συχνά λειτουργίες από τον Edge, όπως έγινε και σε αυτή την περίπτωση με το «Organize Tabs».

Σύμφωνα με το techradar, πρώτο στη λίστα με τους καλύτερους browsers μπαίνει το Mozilla Firefox, δεύτερο έρχεται το Microsoft Edge, τρίτο το Opera και μόλις τέταρτο το Google Chrome.

Το να μπορείς να τακτοποιήσεις τον χώρο εργασίας σου πιο αποδοτικά, ακούγεται πολύ χρήσιμο, ειδικά εάν η ΑΙ κάνει όλη την δουλειά και ο χρήστης χρειάζεται απλώς να πατήσει ένα κουμπί. Υπάρχουν ωστόσο ανησυχίες σχετικά με το πόσο καλά θα λειτουργεί η νέα οργάνωση καρτελών στο Chrome. Με το ChatGPT και άλλα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης να έχουν πολλές αδυναμίες, η νέα λειτουργία της Google σίγουρα θα έχει τα προβλήματά της.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ