Τεχνολογια - Επιστημη

Κινέζος νομπελίστας αποκάλυψε ότι έγραψε ομιλία με το ChatGPT

Οι λέξεις κλειδιά που χρησιμοποίησε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Νομπελίστας Μο Γιαν
Ο Νομπελίστας Μο Γιαν © Wikimedia Commons

ChatGPT: Κινέζος νομπελίστας αποκάλυψε ότι έγραψε ομιλία χρησιμοποιώντας το - Οι λέξεις κλειδιά που χρησιμοποίησε

Ο Κινέζος νομπελίστας συγγραφέας Μο Γιαν αποκάλυψε ότι χρησιμοποίησε την τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να γράψει μια ομιλία του.

Χρησιμοποιώντας το ChatGPT, ο 68χρονος συγγραφέας εξέφρασε την εκτίμησή του προς τον συνάδελφό του, Γιου Χουά.

Κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την 65η επέτειο του περιοδικού Shouhuo, ο Μο απένειμε το λογοτεχνικό βραβείο στον Γιου Χουά στο Κέντρο Χορού της Σαγκάης. Στην ομιλία του, δήλωσε: «Ο παραλήπτης αυτού του βραβείου είναι πραγματικά αξιοθαύμαστος και, φυσικά, είναι ένας αγαπητός μου φίλος. Είναι εξαιρετικός, οπότε πρέπει να είμαι και εγώ».

«Πριν από λίγες μέρες, έπρεπε να του γράψω έναν έπαινο σύμφωνα με την παράδοση, αλλά αγωνίστηκα για αρκετές μέρες και δεν μπορούσα να καταλήξω σε τίποτα. Έτσι ζήτησα από έναν διδακτορικό φοιτητή να με βοηθήσει χρησιμοποιώντας το ChatGPT» αποκάλυψε.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι επεσήμανε τις λέξεις-κλειδιά, «Να Ζεις!», «εξαγωγή δοντιού» και «Γουέν Τσενγκ» και το chatbot δημιούργησε ένα κείμενο άνω των 1000 λέξεων.

Ακολούθως, ο Μο εξήγησε πως ο λόγος για τον οποίο διάλεξε τις τρεις βασικές φράσεις είναι ότι το «Να Ζεις!» είναι ένα από τα πιο διάσημα μυθιστορήματα του Γιου Χουά, η «εξαγωγή δοντιού» αναφέρεται στο γεγονός ότι ο Γιου Χουά ήταν οδοντίατρος προτού γίνει συγγραφέας και το «Γουέν Τσενγκ» είναι το καινούριο μυθιστόρημα του, για το οποίο βραβεύτηκε στην τελετή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ