Τεχνολογια - Επιστημη

Δωρεάν μαθήματα δημιουργίας videogames από τον θρυλικό director Masahiro Sakurai

Ένας από τους διασημότερους Ιάπωνες game designers μοιράζεται απλόχερα την «game dev» σοφία του

Γιώργος Δρίτσας
Γιώργος Δρίτσας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Masahiro Sakurai, director των θρυλικών σειρών «Kirby» και «Super Smash Bros.», μας εισάγει στην ανάπτυξη βιντεοπαιχνιδιών με το κανάλι YouTube «Masahiro Sakurai on Creating Games».

O Masahiro Sakurai, director των θρυλικών σειρών «Kirby» και «Super Smash Bros.», μας εισάγει στην ανάπτυξη βιντεοπαιχνιδιών με το κανάλι YouTube «Masahiro Sakurai on Creating Games».

Σύμφωνα με το Statista.com, η βιομηχανία των videogames εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 222.5 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα, εντός του 2023. Η ανάπτυξη βιντεοπαιχνιδιών είναι, αναλόγως, ένας ραγδαία αναπτυσσόμενος επαγγελματικός χώρος, οι ανάγκες και οι ειδικότητες του οποίου επαναπροσδιορίζονται συνεχώς.

Παραδόξως, αυτό το θηρίο της ψυχαγωγίας παραμένει εξαιρετικά δυσνόητο, ακόμα για τους πιο αφοσιωμένους λάτρεις του. Πώς γίνεται κανείς game developer; Τι σημαίνει, ακριβώς, «game developer»; Σύμφωνα με τη δική μου εμπειρία, οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι «φτιάχνω games» σημαίνει να είμαι προγραμματιστής. Δεν είναι κι ό,τι πιο εύκολο να βρεις έγκυρες πληροφορίες και, σαν να μην έφτανε αυτό, η ορολογία των ρόλων στην ανάπτυξη βιντεοπαιχνιδιών είναι ένας λαβύρινθος που, αργά ή γρήγορα, θα μπερδέψει και τους πιο σχετικούς.

Ακόμα κι αν καταφέρεις, με αμέτρητες καρτέλες αναζήτησης, να χαρτογραφήσεις επαρκώς το ομιχλώδες τοπίο, μένει το βασικό πρόβλημα: πώς γίνομαι, τελικά, game developer;

About This Channel

Λοιπόν, αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να απαντήσει με σαφήνεια σ’ αυτό το ερώτημα, είναι ο Masahiro Sakurai. Ο Masahiro Sakurai είναι ένας από τους πιο εμβληματικούς game directors/designers παγκοσμίως. Γνωστός, κυριότερα, για τις σειρές Kirby και Super Smash Bros, αλλά και για το πολυαγαπημένο Kid Icarus (2012). To περασμένο έτος, ο Sakurai ξεκίνησε το δικό του κανάλι YouTube, ονόματι «Masahiro Sakurai on Creating Games». Όπως εξηγεί κι ο ίδιος, το κανάλι είναι πρωτοβουλία ανεξάρτητη της Nintendo, με έναν απλό σκοπό: «Θέλω να προσπαθήσω, να βοηθήσω να κάνουμε τα games ανά τον κόσμο λίγο πιο διασκεδαστικά», δηλώνει στο βίντεο «γνωριμίας».

To κανάλι του Sakurai καλύπτει διάφορες πτυχές της ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών, από εξειδικευμένα ζητήματα design και οργάνωση παραγωγής, μέχρι εφέ, γραφικά, animation, θέσεις εργασίας και γενικά concept. Τα βίντεο είναι ολιγόλεπτα, συνοπτικά και παρουσιασμένα με αρκετή απλότητα, ώστε να είναι κατανοητά από επαγγελματίες και αρχάριους εξίσου. Ό,τι και να πεις για το internet και τις αμφίβολες επιδράσεις του στον ανθρώπινο πολιτισμό, η δυνατότητα να αντλήσεις πληροφορία κατευθείαν από το κεφάλι ενός θρύλου σαν τον Sakurai, είναι ένας ανεκτίμητος θησαυρός για κάθε επίδοξο game developer.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ