Τεχνολογια - Επιστημη

Ο Έλον Μασκ σχεδιάζει να απολύσει τους μισούς υπαλλήλους του Twitter

Τι έλεγε προ ημερών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Έλον Μασκ
Ο Έλον Μάσκ © ΕPA Pool

Twitter: Προς απόλυση 3.700 υπάλληλοι από τον Έλον Μασκ

Παρότι προ ημερών διέψευσε τα δημοσιεύματα ο Έλον Μασκ σχεδιάζει να περικόψει περισσότερες από τις μισές από τις 7.000 θέσεις εργασίας στο Twitter. «Περίπου 3.700 εργαζόμενοι πρόκειται να απολυθούν», αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Ο Μασκ αναμένεται μάλιστα ότι θα ενημερώσει αύριο όλους όσοι πρόκειται να απολυθούν. Ο Μασκ προηγουμένως είχε διαψεύσει αναφορά της Washington Post ότι σκοπεύει να απολύσει υπαλλήλους του Twitter πριν από την 1η Νοεμβρίου για να αποφύγει τις πληρωμές δικαιωμάτων που οφείλονται εκείνη την ημέρα. Το Twitter αρνήθηκε αρχικά να σχολιάσει.

Σημειώνεται ότι ο Μασκ έχει ήδη απολύσει μεγάλο μέρος της ηγετικής ομάδας του Twitter, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου, του επικεφαλής των οικονομικών και δύο ανώτερων νομικών υπαλλήλων. Τους είχε κατηγορήσει ότι παραπλάνησαν τον ίδιο και τους επενδυτές του Twitter για τον αριθμό των fake λογαριασμών στην πλατφόρμα.

Εντούτοις, παρόλο που ο Μασκ διαψεύδει τα σενάρια περί απολύσεων, το τελευταίο διάστημα έχει δηλώσει ότι στις προτεραιότητές του είναι να επικεντρωθεί στο «βασικό προϊόν». Την περασμένη Πέμπτη, ο Μασκ δημοσίευσε ένα βίντεο που τον έδειχνε να μπαίνει στην έδρα του Twitter κρατώντας έναν νεροχύτη κουζίνα. Παράλληλα άλλαξε το την ιδιότητά του στον ιστότοπο σε «Chef Twit».

Από την αρχή του έτους, το Twitter αναζητά ευκαιρίες για εξοικονόμηση πόρων λόγω του γενικότερου δυσχερούς οικονομικού περιβάλλοντος. Οι προσλήψεις επιβραδύνθηκαν σημαντικά το δεύτερο τρίμηνο, καθώς οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης αντιμετωπίζουν μείωση των διαφημιστικών εσόδων εφέτος, λόγω των φόβων για ύφεση αλλά και τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ