Τεχνολογια - Επιστημη

Η Uber διερευνά παραβίαση στο δίκτυο υπολογιστών της

Πώς χάκερ απέκτησε πρόσβαση στα εσωτερικά συστήματα της εταιρείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Uber
Uber © Unsplash

Η Uber υπέστη παραβίαση σε πολλά συστήματα την περασμένη Πέμπτη από χάκερ που απέκτησε πρόσβαση μέσω ενός υπαλλήλου.

Η Uber δήλωσε την Πέμπτη ότι αντιμετωπίζει σε ένα περιστατικό κυβερνοασφάλειας, αφού οι New York Times ανέφεραν ότι χάκερ παραβίασε το δίκτυο της εταιρείας και την ανάγκασε να θέσει εκτός λειτουργίας διάφορα εσωτερικά συστήματα επικοινωνίας.

Ο χάκερ παραβίασε την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Slack ενός υπαλλήλου και στη συνέχεια τη χρησιμοποίησε για να στείλει μήνυμα στους υπαλλήλους της Uber ανακοινώνοντας ότι είχε υποστεί παραβίαση δεδομένων, ανέφεραν οι Times επικαλούμενοι εκπρόσωπο της Uber.

Φαίνεται ότι ο χάκερ μπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση σε άλλα εσωτερικά συστήματα της εταιρείας, δημοσιεύοντας φωτογραφία σε μια εσωτερική σελίδα πληροφοριών για τους εργαζόμενους. «Βρισκόμαστε σε επαφή με τις διωκτικές αρχές και θα δημοσιεύσουμε πρόσθετες ενημερώσεις εδώ μόλις αυτές γίνουν διαθέσιμες», ανέφερε η Uber σε ένα tweet χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το σύστημα Slack τέθηκε εκτός λειτουργίας το απόγευμα της Πέμπτης από την Uber, αφού οι εργαζόμενοι έλαβαν το μήνυμα από τον χάκερ, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Times.

«Ανακοινώνω ότι είμαι χάκερ και ότι η Uber έχει υποστεί παραβίαση δεδομένων», έγραφε το μήνυμα και συνέχιζε να απαριθμεί διάφορες εσωτερικές βάσεις δεδομένων που φέρονται να έχουν παραβιαστεί, πρόσθεσε το δημοσίευμα.

Το προσωπικό της εταιρείας έλαβε οδηγίες να μην χρησιμοποιεί το Slack, το οποίο ανήκει στην Salesforce Inc, σύμφωνα με την έκθεση. Άλλα εσωτερικά συστήματα, επίσης, φέρονται να μην ήταν προσβάσιμα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ