Τεχνολογια - Επιστημη

Τι είναι το Yubo που χρησιμοποίησε ο μακελάρης του Τέξας

Έχει 60 εκατομμύρια χρήστες, το 99% εκ των οποίων είναι ηλικίας 13 έως 25 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τι είναι το Yubo που χρησιμοποίησε ο μακελάρης του Τέξας
Τέξας - Πυροβολισμοί σε σχολείο © ΕPA Pool

Τέξας: Την εφαρμογή Yubo χρησιμοποίησε ο δράστης - Επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν livestream, να παίζουν παιχνίδια και να κάνουν νέους φίλους.

Ο 18χρονος μακελάρης που εισέβαλλε σε δημοτικό σχολείο του Τέξας και σκότωσε εν ψυχρώ 19 παιδιά και δυο δασκάλες, χρησιμοποιούσε την εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Yubo για να προσεγγίζει εφήβους από την Καλιφόρνια έως την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα των ΝΥΤ

Τι είναι η εφαρμογή Yubo

Η εφαρμογή Yubo λανσαρίστηκε το 2015 και επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν livestream, να παίζουν παιχνίδια και να κάνουν νέους φίλους. Δεν υπάρχουν δημιουργοί περιεχομένου στην πλατφόρμα και η εταιρεία δεν σχεδιάζει να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

«Παίρνουμε το καλύτερο της offline αλληλεπίδρασης και προσθέτουμε σε αυτό τη δύναμη της τεχνολογίας για να διασφαλίσουμε ότι οι χρήστες θα συνδεθούν με τη σωστή ομάδα ανθρώπων οπουδήποτε στον κόσμο, ανά πάσα στιγμή, σε ένα ασφαλές περιβάλλον», δήλωσε στο Techcrunch ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Yubo, Σάσα Λαζίμι.

Σήμερα, η εταιρεία έχει 60 εκατομμύρια χρήστες, το 99% εκ των οποίων είναι ηλικίας 13 έως 25 ετών. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και συντονιστές περιεχομένου για την παρακολούθηση των livestreams, ώστε το ακατάλληλο περιεχόμενο να επισημαίνεται σε πραγματικό χρόνο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε χθες (25/5) ότι θα υιοθετήσει μια νέα τεχνική επαλήθευσης ηλικίας, η οποία χρησιμοποιεί τεχνολογία καταγραφής ζωντανής εικόνας για την αναγνώριση των ανηλίκων που χρησιμοποιούν την εφαρμογή, προκειμένου να τους διαχωρίζει από τους ενήλικες χρήστες.

Η Yubo περιλαμβάνει επίσης εκπαιδευτικά χαρακτηριστικά ασφαλείας. Για παράδειγμα, εμφανίζει υπενθυμίσεις σχετικά με τις εξατομικευμένες επιλογές τροποποίησης και στέλνει ειδοποιήσεις στους χρήστες όταν επιδεικνύουν επιβλαβείς και ακατάλληλες συμπεριφορές ή όταν μοιράζονται ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες. Η εταιρεία διαθέτει επίσης ένα συμβουλευτικό συμβούλιο ασφάλειας με διεθνείς εμπειρογνώμονες σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας.

ΠΗΓΗ: Techcrunch, NYT, ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ