- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μακελειό στο Τέξας: Αυτές είναι οι δύο δασκάλες που σκότωσε ο δράστης
Η Εύα Μιρέλες και η Ίρμα Γκαρσία
Μακελειό στο Τέξας: Αυτές είναι οι δύο δασκάλες που σκότωσε ο 18χρονος δράστης - Η Εύα Μιρέλες και η Ίρμα Γκαρσία.
Η Εύα Μιρέλες και η Ίρμα Γκαρσία είναι οι δύο δασκάλες που σκότωσε ο 18χρονος δράστης του μακελειού στο Τέξας που κόστισε στη ζωή σε 19 παιδιά.
Η Εύα Μιρέλες πήγε χθες στη δουλειά που αγαπούσε: ήταν δασκάλα στην τέταρτη τάξη του πρωτοβάθμιου σχολείου Ρομπ, στη μικρή πόλη Ουβάλντε, στην πολιτεία Τέξας.
Δεν γύρισε ποτέ σπίτι.
Είναι ανάμεσα στα θύματα της σφαγής που διέπραξε βαριά οπλισμένος 18χρονος μαθητής λυκείου, όπως και 19 μικροί μαθητές και άλλο ένα μέλος του διδακτικού προσωπικού. Έγινε ακόμη μια στατιστική της επιδημίας των mass shootings στα σχολεία των ΗΠΑ.
Ειδικευμένη στην εκπαίδευση δίγλωσσων παιδιών και παιδιών με ειδικές ανάγκες, η Εύα Μιρέλες δίδασκε παιδιά 9 ως 10 ετών, εξήγησε η εξαδέλφη της Κριστίνα Αρισμέντι Μιρέλες μέσω Facebook. «Η καρδιά μου έχει γίνει χίλια κομμάτια», ανέφερε.
Ήταν παντρεμένη, είχε κόρη που αποφοίτησε από το κολλέγιο και «τρεις χνουδωτούς φίλους», σύμφωνα με το βιογραφικό της στον ιστότοπο του σχολείου. Ο σύζυγός της Ρουμπέν Ρουίς είναι αστυνομικός, μέλος της υπηρεσίας που εντέλλεται να διενεργήσει την έρευνα για τη σφαγή.
Η θεία της Λίδια Μαρτίνες Δελγάδο τη θρήνησε μέσω Facebook. «Είμαι έξαλλη διότι συνεχίζονται αυτά τα τουφεκίδια. Τα παιδιά αυτά ήταν αθώα. Δεν θα έπρεπε να μπορεί να αγοράζει κανένας τουφέκια τόσο εύκολα. Αυτή εδώ είναι η πόλη όπου μεγάλωσα, μικρή κοινότητα 20.000 ανθρώπων. Ποτέ δεν φανταζόμουν πως θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, ειδικά σε αγαπημένα μου πρόσωπα», τόνισε η κυρία Μαρτίνες Δελγάδο.
«Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσευχηθούμε για τη χώρα μας, την πολιτεία μας, τα σχολεία μας, και για τις οικογένειες όλων».
Απέμεναν δύο ημέρες για την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς όταν διαπράχθηκε η σφαγή.
Η πόλη Ουβάλντε, κάπου 130 χιλιόμετρα δυτικά του Σαν Αντόνιο, έχει περίπου 16.000 μόνιμους κατοίκους, σχεδόν το 80% εκ των οποίων έχει λατινοαμερικάνικη καταγωγή, σύμφωνα με τα δεδομένα της πιο πρόσφατης απογραφής πληθυσμού των ΗΠΑ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σκάφος του» - Η μοιραία στροφή και η επέμβαση των αρχών
Απευθύνει έκκληση για την ενότητα των μουσουλμανικών χωρών
Στο νοσοκομείο η σύντροφος και η κόρη του
«Έχουν εξαφανιστεί ολόκληρα χωριά» - Δραματικές στιγμές στα νεκροτομεία
Φόβοι ότι το πρόβλημα θα χειροτερέψει
To krapfen που έγινε viral
Τι λέει ο Αχμέντ Φουάντ Αλχατίμπ
Δεν είναι γνωστό πόσα κυκλοφορούν
Καθώς η αφόρητη ζέστη αλλάζει και το dress code
Η επίμαχη εικόνα είχε τραβηχτεί σε κινηματογραφική προβολή στο Λας Βέγκας
Η Συρία είναι το πιο επικίνδυνο μέτωπο
Το νομικό εμπόδιο για μόνιμη επιστροφή
Τρίτη καταδίκη για παρόμοιο αδίκημα
Διαμαρτυρόμενοι για το χοιρινό που σερβίρει το μαγαζί
Αντιδράσεις για την ελευθερία του Τύπου
Πώς λειτουργεί το κόλπο
«Τα πυρομαχικά δεν μπορεί να αποθηκεύονται κοντά σε κατοικίες» δηλώνει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.