Κοσμος

Μακελειό στο Τέξας: 19 νεκρά παιδιά από πυροβολισμούς σε δημοτικό σχολείο (βίντεο)

Νεκροί και δύο ενήλικες - Οι πρώτες εικόνες - Ποιος είναι ο δράστης

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μακελειό σε δημοτικό σχολείο του Τέξας με νεκρά παιδιά
Μακελειό σε δημοτικό σχολείο του Τέξας με νεκρά παιδιά @ABC/Twitter

Τέξας: Μακελειό σε σχολείο - Ένοπλος σκότωσε 19 παιδιά κάτω των 10 ετών και δυο ενήλικες - Νεκρός ο 18χρονος δράστης.

Στο Τέξας των ΗΠΑ έπεσαν πυροβολισμοί σε δημοτικό σχολείο, όπως μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ. Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο Robb Elementary School και έχει επιβεβαιωθεί η πληροφορία ότι υπάρχουν νεκρά παιδιά.

Όπως έγινε γνωστό, ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα στο δημοτικό σχολείο. Πρόκειται για νεαρό άνδρα, ηλικίας 18 ετών. Στην κατοχή του είχε ένα περίστροφ και μια καραμπίνα.

Νεότερες πληροφορίες που μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, επικαλούμενο τις επίσημες δηλώσεις του κυβερνήτη της πολιτείας του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ, αναφέρουν ότι υπάρχουν 21 νεκροί. Ανάμεσα στα θύματα είναι και 19 παιδιά. Νεκρή είναι και μια δασκάλα. Πρόκειται για τη 44χρονη Eva Mireles, η οποία τραυματίστηκε θανάσιμα από τις σφαίρες του ενόπλου.

Αναφορικά με τους τραυματίες στα νοσοκομεία έχουν μεταφερθεί τουλάχιστον 11. Ανάμεσά τους και μια 66χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το δημοτικό σχολείο βρίσκεται στην πόλη Ουβάλντε, στο νότιο τμήμα του Τέξας. Μετά το μακελειό ο ένοπλος ταμπουρώθηκε σε χώρο του σχολείου. Όπως ανακοινώθηκε, ο δράστης έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών. Προηγήθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών. Η περιοχή αποκλείστηκε και απαγορεύτηκε η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

Νεκρά παιδιά σε δημοτικό σχολείο του Τέξας - Οι πρώτες εικόνες από το μακελειό

Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν live εικόνα από το Robb Elementary School στο Τέξας των ΗΠΑ.

Πάνοπλοι αστυνομικοί και στρατιώτες αναπτύχθηκαν σε διάφορα σημεία, την ώρα που γονείς περίμεναν με αγωνία να μάθουν τα νεότερα για το μακελειό στο δημοτικό σχολείο. Επιτόπου έσπευσαν δεκάδες ασθενοφόρα για να μεταφέρουν τους τραυματίες σε νοσοκομεία.

19 students dead, multiple injured in Robb Elementary School shooting in Texas | New York Post

Shooting at Robb Elementary School in Uvalde, Texas

Texas elementary school shooting: Gunman kills 19 children, 2 teachers at Robb Elementary in Uvalde

Η πόλη Ουβάλντε στο Τέξας των ΗΠΑ, όπου σημειώθηκε το μακελειό στο δημοτικό σχολείο Robb Elementary School, βρίσκεται περίπου 90 χιλιόμετρα δυτικά από το Σαν Αντόνιο.

Αυτός είναι ο 18χρονος μακελάρης του Τέξας - Πριν δολοφονήσει τα παιδιά στο σχολείο, σκότωσε τη γιαγιά του

Όπως ανακοινώθηκε, πίσω από τη σφαγή στο δημοτικό σχολείο του Τέξας βρίσκεται ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος. Μαθητής σε γειτονικό Λύκειο, μπήκε μέσα στο σχολικό συγκρότημα και άρχισε να πυροβολεί παιδιά και ενήλικους.

«Πιστεύεται ότι εγκατέλειψε το όχημά του και μετά μπήκε στο Δημοτικό Σχολείο Ρομπ στο Ουβάλντε με ένα πιστόλι και μπορεί να είχε και τουφέκι» ανέφερε ο κυβερνήτης Γκρέγκ Άμποτ στη συνέντευξη Τύπου. Και πρόσθεσε: «Πυροβόλησε και σκότωσε, φρικιαστικά και ακατανόητα, 14 μαθητές και σκότωσε μία δασκάλα. Δύο αστυνομικοί χτυπήθηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών».

Ο 18χρονος δράστης του φονικού στο Τέξας ήταν κάτοικος του Ουβάλντε και προτού εισβάλει στο δημοτικό σχολείο και εκτελέσει εν ψυχρώ τα παιδιά, είχε δολοφονήσει τη γιαγιά του. Δημοσίευμα στη βρετανική Daily Mail αναφέρει ότι ο 18χρονος αναρτούσε φωτογραφίες με όπλα στο Instagram, ενώ με μήνυμά του στα social γνωστοποίησε ότι ετοιμάζει επίθεση.

Ο 18χρονος ένοπλος στο δημοτικό σχολείο του Τέξας
Ο 18χρονος ένοπλος στο δημοτικό σχολείο του Τέξας @Twitter

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ένοπλος άνοιξε πυρ σε σούπερ μάρκετ στο Μπάφαλο των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ