Κοσμος

Τέξας: Μοναχικός, θύμα bullying και επιθετικός ο δράστης του μακελειού σε σχολείο

Βίντεο από τη στιγμή που ο 18χρονος μπαίνει στο σχολείο

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο μακελάρης του Τέξας «δεχόταν bullying στο σχολείο»
Ο μακελάρης του Τέξας «δεχόταν bullying στο σχολείο» © EPA/AARON M. SPRECHER

Μακελειό στο Τέξας: Το προφίλ του δράστη - Τι αναφέρουν μαρτυρίες - Βίντεο από τη στιγμή που εισβάλει στο σχολείο.

Παραμένει ακόμη άγνωστο στις αρχές τι οδήγησε τον 18χρονο Σαλβαδόρ Ράμος να δολοφονήσει 19 μικρούς μαθητές και δύο ενηλίκους, ανοίγοντας πυρ μέσα στις αίθουσες του πρωτοβάθμιου σχολείου Ρομπ, στη μικρή πόλη Ουβάλντε, στην πολιτεία Τέξας.

Ο δράστης ήταν ένας μοναχικός 18χρονος που είχε δεχθεί εκφοβισμό λόγω των προβλημάτων ομιλίας που παρουσίαζε, είχε μια δύσκολη σχέση με τη μητέρα του και τα τελευταία χρόνια προχωρούσε σε βίαιες επιθέσεις εναντίον συνομηλίκων και αγνώστων, σύμφωνα με φίλους και συγγενείς που επικαλείται η Washington Post.

Όπως αναφέρει το περιβάλλον του, ο Ράμος δεχόταν έντονο bullying λόγω της ομιλίας του και είχε προχωρήσει σε αυτοτραυματισμό «για πλάκα». Η συμπεριφορά του, ωστόσο, άλλαξε προς το χειρότερο όταν μετακόμισε με την μητέρα του λόγω της εργασίας της, σε άλλη περιοχή του Τέξας. Σύμφωνα με φίλους του, τότε παράτησε το σχολείο, άρχισε να φοράει μαύρα ρούχα και μεγάλες στρατιωτικές μπότες, και μάκρυνε τα μαλλιά του. Φίλοι του επίσης αναφέρουν ότι ο Ράμος μαζί με άλλον φίλο του συνήθιζε να επιτίθεται τυχαία σε περαστικούς χρησιμοποιώντας αεροβόλο όπλο. Να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρει ο κύκλος του, οι φιλίες του Ράμος είχαν πάντα μικρή διάρκεια.

Γείτονες της οικογένειας επιβεβαιώνουν τα προβλήματα στην οικογένεια του Ράμος και την δύσκολη σχέση με τη μητέρα του. Μάλιστα, σημειώνουν ότι τα προβλήματα επιδεινώνονταν καθώς μεγάλωνε ο Ράμος, με την αστυνομία να παρεμβαίνει στους καβγάδες μητέρας και γιου.

Μακελειό σε σχολείο στο Τέξας: Βίντεο φέρεται να δείχνει τον δράστη

Ένα βίντεο που κάνει τον γύρο των social media φέρεται να δείχνει τη στιγμή που ο 18χρονος μακελάρης στο Τέξας μπαίνει στο σχολείο.

Φορώντας αλεξίσφαιρο, εφοδιασμένος τουλάχιστον με ένα τουφέκι εφόδου, ο νεαρός αρχικά διέφυγε με ημιφορτηγό, που ενεπλάκη σε τροχαίο, προτού το εγκαταλείψει και πάει στο σχολείο Ρομπ περί τις 11:30 (19:30 ώρα Ελλάδας), προσπαθώντας κατά τα φαινόμενα να ξεφύγει από αστυνομικούς.

Ο δράστης σκοτώθηκε στην ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς που ακολούθησε. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά, δήλωσε νωρίτερα ο κυβερνήτης του Τέξας, ο Γκρεγκ Άμποτ. Σύμφωνα με τον Πιτ Αρεντόντο, αξιωματικό της αστυνομίας που ανέλαβε να διενεργήσει την έρευνα, ο 18χρονος έδρασε μόνος.

Μακελειό στο Τέξας: Τα θύματα του 18χρονου δράστη

Τουλάχιστον τέσσερα θύματα της επίθεσης στο δημοτικό σχολείο του Τέξας έχουν ταυτοποιηθεί, όπως μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο 10χρονος Xavier Lopez σκοτώθηκε την Τρίτη στο Robb Elementary School στην πόλη Ουβάλντε του Τέξας. Η μητέρα του είχε παραβρεθεί σε εκδήλωση βράβευσής του λίγες ώρες πριν το μακελειό.

Ένας λογαριασμός GoFundMe δημιουργήθηκε από μέλος της οικογένειας για να βοηθήσει τους γονείς να συγκεντρώσουν χρήματα για την κηδεία. Μέχρι το βράδυ της Τρίτης είχαν συγκεντρωθεί 24.000 δολάρια.

Η οικογένεια του 9χρονου Uziyah Garcia ανέφερε ότι το παιδί σκοτώθηκε, λίγες ώρες αφότου είχε ανακοινώσει ότι αγνοείται. «Ο ανιψιός μου ήταν θύμα στους πυροβολισμούς στο σχολείο», έγραψε ο θείος του Mitch Renfro στο Facebook.

Οι οικογένεια του αγοριού είπε στο NBC 5 πως ο Garcia θα γινόταν 10 ετών αυτό το καλοκαίρι.

Η 10χρονη Makenna Lee Elrod επιβεβαιώθηκε επίσης ότι σκοτώθηκε από έναν οικογενειακό φίλο. Ο Pilar Newberry, του οποίου η κόρη ήταν στην τάξη με την  Elrod επιβεβαίωσε τον θάνατό της μέσω Facebook, γράφοντας: «Γλυκιά Makenna ξεκουράσου στον παράδεισο: Η καρδιά μου έχει διαλυθεί».

Θύμα είναι  επίσης η Amerie Jo Garza, σύμφωνα με ABC News. Είχε μόλις γιορτάσει τα 10α γενέθλιά της στις 10 Μαΐου.

Μακελειό στο Τέξας: Αυτές είναι οι δύο δασκάλες που σκότωσε ο δράστης

Η Εύα Μιρέλες και η Ίρμα Γκαρσία είναι οι δύο δασκάλες που σκότωσε ο 18χρονος δράστης του μακελειού στο Τέξας.

Η Εύα Μιρέλες πήγε χθες στη δουλειά που αγαπούσε: ήταν δασκάλα στην τέταρτη τάξη του πρωτοβάθμιου σχολείου Ρομπ, στη μικρή πόλη Ουβάλντε, στην πολιτεία Τέξας. Δεν γύρισε ποτέ σπίτι.

Ήταν παντρεμένη, είχε κόρη που αποφοίτησε από το κολλέγιο και «τρεις χνουδωτούς φίλους», σύμφωνα με το βιογραφικό της στον ιστότοπο του σχολείου. Ο σύζυγός της είναι αστυνομικός, μέλος της υπηρεσίας που εντέλλεται να διενεργήσει την έρευνα για τη σφαγή.

Η δεύτερη δασκάλα που έχασε τη ζωή της, ήταν η 46χρονη Ίρμα Γκαρσία, μητέρα 4 παιδιών. Η Γκαρσία είχε περάσει 23 χρόνια διδασκαλίας και είχε προταθεί ως δασκάλα της χρονιάς από την ανεξάρτητη σχολική περιφέρεια του Ουβάλντε το 2019.

Κοινοποιώντας την είδηση του θανάτου της στο Facebook, ένας ανιψιός της που ονομάζεται John έγραψε: «Δεν τα κατάφερε, θυσιάστηκε προστατεύοντας τα παιδιά στην τάξη της, σας ικετεύω να την συμπεριλάβετε στις προσευχές σας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ