Τεχνολογια - Επιστημη

Η σπουδαιότητα των Digital Meetings

Mπορούμε να αξιοποιήσουμε όλα όσα μας προσφέρει η τεχνολογία

tzamarelos-gerasimos.jpg
Γεράσιμος Τζαμαρέλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εικονογράφηση που απεικονίζει digital meeting

Ο Γεράσιμος Τζαμαρέλος εξηγεί τρία σπουδαία πλεονεκτήματα των digital meetings στις επιχειρήσεις και τα θετικά που έφερε η ψηφιοποίηση ορισμένων υπηρεσιών.

Όλοι μας λίγο ή πολύ θυμόμαστε τα δια ζώσης ραντεβού-meetings που κάναμε. Τότε που υπήρχε και η σχετική καθυστέρηση στο να ξεκινήσουν. Λίγο το «χάος» της κίνησης στην Κηφισίας, λίγο η καθυστέρηση (κλασσικό 10λεπτο) στο να μαζευτούμε όλοι στο meeting room ή όπου αλλού. Και ένας Covid-19, ήρθε τελικά για να αποδείξει ότι όλα μπορούν να είναι on time – ή τουλάχιστον αυτό έδειξε σε πολλούς.

Ας δούμε κάποια από τα θετικά που έφερε η ψηφιοποίηση ορισμένων υπηρεσιών, όχι μόνο από τις πλατφόρμες, αλλά και από τις Επιχειρήσεις. Και αυτό δεν είναι άλλο σε αυτό το άρθρο, από τη διεξαγωγή των συναντήσεων μέσω Digital καναλιών.

Ας ξεκινήσουμε:

Χωρίς καθυστέρηση η έναρξη των meetings μας. Φανταστείτε ότι το δια ζώσης ραντεβού μας ξεκινούσε στις 10 το πρωί. Μέχρι να μαζευτούμε, να πούμε λίγο τα «δικά» μας, να αποφασίσουμε εάν τελικά είναι σωστό να ζητήσουμε καφέ ή όχι, ο χρόνος είχε ήδη περάσει. Στα digital meetings όμως όλα είναι δίπλα μας. Ο καφές, η παρουσίασή μας και όλα είναι on time.

To the point αναφορές. Ας υποθέσουμε ότι σε ένα ραντεβού θα έπρεπε να μιλήσουν 4 άτομα. Από τουλάχιστον 10 λεπτά το καθένα και ενδεχομένως με διακοπές για συζήτηση παραπάνω, θα χρειαζόμασταν περίπου – πλέον των 40 λεπτών για τα 4 άτομα – και άλλα περίπου 45’ μέχρι να ολοκληρώσουμε κάτι. Μέσω digital πλατφορμών έχουμε επικεντρωθεί στην ουσία. Στη σωστή ίσως χρήση του χρόνου και τόπου.

Διαχείριση χρόνου – κόστους. Κατά τα δια ζώσης ραντεβού μας χρειαζόμασταν έξοδα μετακίνησης, κάτι που ορισμένες επιχειρήσεις έβλεπαν ως πονοκέφαλο στο budget τους. Πλέον χωρίς κανένα κόστος, πέραν μιας απλής συνδρομής στην οποιαδήποτε πλατφόρμα, μπορούν να κάνουν μείωση του budget τους. Όμως και το στέλεχος είναι σίγουρα πιο έτοιμο να παρουσιάσει αυτό που πρέπει. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει η επιπλέον κούραση των μετακινήσεων.

Σίγουρα είναι και πολλά παραπάνω τα θετικά (και τα αρνητικά όμως) – ενδεχομένως να μιλούσαμε ή να γράφαμε για ώρες, όμως υπάρχει και η εξής πλέον ερώτηση: θα είναι κάποια στιγμή όλα όπως παλιά; Απάντηση σίγουρα δίνει κάποιος, «ότι κάποια στιγμή, ναι, θα είναι», αλλά ακόμα αργεί να γίνει αυτό.

Άρα μπορούμε να αξιοποιήσουμε όλα όσα μας προσφέρει η τεχνολογία, να μειώσουμε τα κόστη μας, τα επιπλέον ίσως έξοδα. Ασφαλώς δεν μπορεί τίποτα να συγκριθεί με τις διά ζώσης συναντήσεις. Εκεί υπάρχει άλλωστε και η γλώσσα του σώματος, που ποτέ δεν λέει ψέματα. Μέχρι όμως να γίνει αυτό, επενδύουμε στην τεχνολογία και προσπαθούμε πραγματικά να δούμε τα οφέλη από τα digital meetings.   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ