Τεχνολογια - Επιστημη

Google Doodle: Τιμά την ίδρυση του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης

Ιδρύθηκε το 1870

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
doodle.jpg

Με ένα Doodle τιμά η Google σήμερα, Τρίτη 13 Απριλίου, η 151η επέτειος από την ίδρυση του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης, στη Νέα Υόρκη.

Τα 151 χρόνια από την ίδρυση του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης γιορτάζει και τιμά με το σημερινό της Doodle η Google.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της Google, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης ιδρύθηκε το 1870 από μια ομάδα Αμερικανών πολιτών -επιχειρηματίες και χρηματοδότες, καθώς και κορυφαίους καλλιτέχνες και στοχαστές της εποχής- που ήθελαν να δημιουργήσουν ένα μουσείο για να φέρουν την Τέχνη και την Παιδεία στον αμερικανικό λαό. Έκτοτε, από το 1870, το μουσείο αναγνωρίστηκε επίσημα και, αμέσως μετά, απέκτησε το πρώτο του έργο τέχνης που ήταν μια ρωμαϊκή σαρκοφάγος.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης έχει εξελιχθεί και πρόκειται για το μεγαλύτερο μουσείο τέχνης της Νέας Υόρκης, με μια μόνιμη συλλογή που αριθμεί πάνω από 1,5 εκατομμύριο αντικείμενα, τα οποία εκτείνονται σε περισσότερα από 5.000 χρόνια Ιστορίας και προέρχονται από σχεδόν κάθε γωνία του πλανήτη.

Μερικά μόνο από τα έργα του Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης απεικονίζονται στο Google Doodle, συμπεριλαμβανομένου ενός βυζαντινού ψηφιδωτού δαπέδου από το 500-550 μ.Χ., της πανοπλίας του Γερμανού αυτοκράτορα Φερδινάνδου Α' από τον 16ο αιώνα, μιας περίπλοκης παραδοσιακής φορεσιάς των Λακότα και της ζωγραφιάς με τίτλο «Αυτοπροσωπογραφία» του Σάμουελ Τζόζεφ Μπράουν Τζούνιορ από τη δεκαετία του 1940.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ