- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ηλεκτροκίνητο λεωφορείο: Με επιβάτες η δοκιμαστική λειτουργία
Πώς θα γίνει το αυριανό δρομολόγιο
ΟΣΥ: Με επιβάτες η δοκιμαστική λειτουργία του δεύτερου ηλεκτροκίνητου λεωφορείου - Αύριο δρομολόγιο μικρού μήκους στο κέντρο της Αθήνας.
Ενα ακόμη ηλεκτροκίνητο λεωφορείο, μεταφέροντας αυτή τη φορά επιβάτες, μπαίνει αύριο, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, σε δοκιμαστική τροχιά από την ΟΣΥ, εκτελώντας δρομολόγιο μικρού μήκους εντός του κέντρου της Αθήνας.
Πρόκειται για όχημα της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας YUTONG η οποία, ανταποκρινόμενη στην ανοιχτή πρόσκληση του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών για πιλοτική δοκιμή οχημάτων αυτού του τύπου, διαθέτει το λεωφορείο για χρήση στις οδικές συγκοινωνίες για διάρκεια δύο μηνών.
Το εν λόγω demo bus έχει μήκος 12 μέτρα, 3 διπλές πόρτες, είναι μοντέλο χαμηλού δαπέδου χωρίς σκαλοπάτια εισόδου, διαθέτει ράμπα για ΑμΕΑ και θα αρχίσει αύριο τις πιλοτικές του διαδρομές με την μεταφορά επιβατών. Το λεωφορείο αύριο θα εκτελέσει γραμμή μικρού μήκους εντός του κέντρου της Αθήνας και θα ξεκινήσει από το αμαξοστάσιο της Ο.ΣΥ. Α.Ε. στο Ρουφ, Σαλαμινίας 18, όπου θα βρίσκεται από τις 08:30 έως τις 09:00.
Η χωρητικότητα του οχήματος σε επιβάτες είναι 27 καθήμενοι, 46 όρθιοι, 1 ΑμΕΑ, διαθέτει κινητήρα ισχύος 350kw, με ροπή 1200Νm, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα HSA, εμπρόσθιες κάμερες για αποφυγή σύγκρουσης και σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας. Η μπαταρία του είναι χωρητικότητας 350 kWh, ενώ διαθέτει θύρες φόρτισης USB για τους επιβάτες.
Επιπλέον, το όχημα είναι εξοπλισμένο με το σύστημα τηλεματικής Yutong V+, που ενημερώνει ανά πάσα στιγμή για τις συνθήκες του λεωφορείου και βοηθά στην αύξηση της απόδοσης διαχείρισης, στη μείωση του κόστους συντήρησης και στην βελτίωση της ασφάλειας.
Στο επόμενο διάστημα, αναμένεται η δοκιμαστική κυκλοφορία ενός ακόμη ηλεκτρικού λεωφορείου ευρωπαϊκής τεχνολογίας.
Σύμφωνα με την ΟΣΥ ΑΕ το δρομολόγιό του αύριο έχει ως εξής:
- Έξοδος από Α/Σ Ρουφ προς Ομόνοια (Σταδίου)
- Ομόνοια - Κλαυθμώνος
- Κλαυθμώνος - Σύνταγμα
- Σύνταγμα - Φιλελλήνων
- Φιλελλήνων - Συγγρού
- Συγγρού - Αγ. Φωτεινή
- Αγ. Φωτεινή - Κολυμβητήριο
- Κολυμβητήριο - Αγ. Βύρωνος
- Αγ. Βύρωνος - Σύνταγμα
- Σύνταγμα - Ακαδημία
- Ακαδημία - Ρεξ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παράλληλα με την ευκολία της, η τεχνολογία φέρνει και άγχη
Το πρόβλημα δεν είναι δικό σας
Έρευνα καταγγέλλει βιομηχανική παραγωγή πορνογραφικού υλικού ανηλίκων από το εργαλείο AI της X
Η ισχυρότερη ηλιακή ακτινοβολιακή καταιγίδα από το 2003 προκαλεί ανησυχία για δορυφόρους, πτήσεις και GPS
Kαι αυτό αλλάζει όσα ξέραμε για τον ιό
Σε αυτή την περίπτωση η προσέγγιση είναι πλήρως εξατομικευμένη
Μέχρι σήμερα έχουν θεραπευτεί 35 ασθενείς
Από πάροχος υπηρεσιών εξυπηρέτησης σε στρατηγικό digital partner για την ψηφιακή εποχή
Ο Επικεφαλής Συνεργασιών Ειδησεογραφικού Περιεχομένου της Google για τη Νότια Ευρώπη μιλά στην Athens Voice
Αστροναύτισσα της NASA μιλά ανοιχτά για την ανθρώπινη επαφή σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας
Οι αθέατες πρωτοπόροι της επιστήμης, των ιδεών, των τεχνών και των γραμμάτων: Αυτές είναι οι ιστορίες τους.
Μετά τις αποκαλύψεις για fake σεξουαλικές εικόνες
Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι πρόκειται για «αγίους» ή ανθρώπους χωρίς αδυναμίες
Η Κομισιόν επεκτείνει την εντολή διατήρησης στοιχείων για το X, εν μέσω ανησυχιών για παράνομο περιεχόμενο
Φέρνοντας το μοντέλο Alpamayo
Η πλατφόρμα και οι μηχανισμοί μεταβλητής επιβράβευσης
Οι αθέατες πρωτοπόροι της επιστήμης, των ιδεών, των τεχνών και των γραμμάτων: Αυτές είναι οι ιστορίες τους.
Πώς η Κίνα πειραματίζεται με την έγκαιρη διάγνωση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.