- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Στους δρόμους της Αθήνας το ηλεκτρικό λεωφορείο με επιβάτες
Πού θα κινηθεί - Οι πρώτες εικόνες
Το ηλεκτρικό λεωφορείο βρίσκεται στους δρόμους της Αθήνας και κάνει από σήμερα και για δύο μήνες δοκιμαστικά δρομολόγια με επιβάτες.
Στους δρόμους της Αθήνας βρίσκεται από σήμερα, 21 Οκτωβρίου, και για δύο μήνες το ηλεκτρικό λεωφορείο που πραγματοποιεί δρομολόγια με επιβάτες. To ηλεκτρικό λεωφορείο θα ξεκινήσει να κάνει δοκιμαστικά δρομολόγια χωρίς έκδοση εισιτηρίου κατά τη διάρκεια του πιλοτικού προγράμματος.
Πρόκειται για όχημα της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας YUTONG η οποία, ανταποκρινόμενη στην ανοιχτή πρόσκληση του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών για πιλοτική δοκιμή οχημάτων αυτού του τύπου, διαθέτει το λεωφορείο για χρήση στις οδικές συγκοινωνίες για διάρκεια δύο μηνών.
Το εν λόγω demo bus έχει μήκος 12 μέτρα, 3 διπλές πόρτες, είναι μοντέλο χαμηλού δαπέδου χωρίς σκαλοπάτια εισόδου, διαθέτει ράμπα για ΑμΕΑ και θα αρχίσει αύριο τις πιλοτικές του διαδρομές με την μεταφορά επιβατών. Το λεωφορείο αύριο θα εκτελέσει γραμμή μικρού μήκους εντός του κέντρου της Αθήνας και θα ξεκινήσει από το αμαξοστάσιο της Ο.ΣΥ. Α.Ε. στο Ρουφ, Σαλαμινίας 18, όπου θα βρίσκεται από τις 08:30 έως τις 09:00.
Η χωρητικότητα του οχήματος σε επιβάτες είναι 27 καθήμενοι, 46 όρθιοι, 1 ΑμΕΑ, διαθέτει κινητήρα ισχύος 350kw, με ροπή 1200Νm, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα HSA, εμπρόσθιες κάμερες για αποφυγή σύγκρουσης και σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας. Η μπαταρία του είναι χωρητικότητας 350 kWh, ενώ διαθέτει θύρες φόρτισης USB για τους επιβάτες.
Επιπλέον, το όχημα είναι εξοπλισμένο με το σύστημα τηλεματικής Yutong V+, που ενημερώνει ανά πάσα στιγμή για τις συνθήκες του λεωφορείου και βοηθά στην αύξηση της απόδοσης διαχείρισης, στη μείωση του κόστους συντήρησης και στην βελτίωση της ασφάλειας.
Στο επόμενο διάστημα, αναμένεται η δοκιμαστική κυκλοφορία ενός ακόμη ηλεκτρικού λεωφορείου ευρωπαϊκής τεχνολογίας.
Σύμφωνα με την ΟΣΥ ΑΕ το δρομολόγιό του αύριο έχει ως εξής:
Έξοδος από Α/Σ Ρουφ προς Ομόνοια (Σταδίου)
- Ομόνοια - Κλαυθμώνος
- Κλαυθμώνος - Σύνταγμα
- Σύνταγμα - Φιλελλήνων
- Φιλελλήνων - Συγγρού
- Συγγρού - Αγ. Φωτεινή
- Αγ. Φωτεινή - Κολυμβητήριο
- Κολυμβητήριο - Αγ. Βύρωνος
- Αγ. Βύρωνος - Σύνταγμα
- Σύνταγμα - Ακαδημία
- Ακαδημία - Ρεξ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ραντεβού στο κέντρο της πόλης, με μουσική και πολλές εκπλήξεις
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Ζωντανή εκπομπή με την Επιστήμη Μπινάζη και τον Διονύση Νοταράκη
Δεν χάνουμε το πιο χαρούμενο, πολύχρωμο, πολυφυλετικό χριστουγεννιάτικο μπαζάρ της πόλης, που διοργανώνουν «Οι φίλοι του Παιδιού» με τη συμμετοχή 35 και πλέον Πρεσβειών
Τι ισχύει και τι θα πρέπει να αλλάξει
Χάρης Δούκας και Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσαν την πλήρη αναβάθμιση του Δημοτικού Γηπέδου στο Μητροπολιτικό Πάρκο
Αλλαγή χρονιάς με την Ελένη Φουρέιρα
Ένα ξενοδοχείο που ζει στον ρυθμό της πόλης και μετατρέπει την τέχνη σε εμπειρία
Αύριο ξεκινούν επίσημα η εορταστικές εκδηλώσεις από τον περιφερειάρχη με ένα συναρπαστικό light show.
Παρουσιαστές της βραδιάς ο Κρατερός Κατσούλης και η Ντόρα Μακρυγιάννη
Ιστορίες της αθηναϊκής ζωής ανθρώπων που κατέληξαν να αποκαλούν την πρωτεύουσα σπίτι τους
Πότε ανοίγει τις πύλες του για μικρούς και μεγάλους
Σήμα εκκίνησης για τις εορταστικές εκδηλώσεις στην Αθήνα
Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι ο Κρατερός Κατσούλης και η Ντόρα Μακρυγιάννη
Στις 27 Νοεμβρίου η φωταγώγηση του
Μια περιήγηση στο αγαπημένο τοπόσημο των Εξαρχείων
Ένα forum που έγινε θεσμός, την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.
Ποιοι τα διοργανώνουν; Πού και πότε πραγματοποιούνται; Τι θα αντιμετωπίσουμε; Ποιες ευκαιρίες να ψάξουμε;
Το παράδειγμα της οδού Σκουφά στο Κολωνάκι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.