Τεχνολογια - Επιστημη

Οι διαδρομές με Uber θα ηχογραφούνται

Μία «ασπίδα» για να νοιώθουν πιο ασφαλείς οι επιβάτες που γεννάει ερωτήματα

manos_athens_voice_1.jpg
Μάνος Νομικός
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
uber_1.jpg

Η εφαρμογή Uber που συνδέει ιδιώτες οδηγούς-συνεργάτες με επιβάτες, θα ηχογραφεί τις διαδρομές για λόγους ασφαλείας, αρχικά στο Μεξικό και τη Βραζιλία.

Σύντομα, οι επιβάτες και οι οδηγοί της Uber, μέσα από μία εφαρμογή, θα έχουν τη δυνατότητα να ηχογραφούν τις διαδρομές τους. Οι ηχογραφήσεις θα ξεκινήσουν δοκιμαστικά τον Δεκέμβριο σε μεγάλες πόλεις του Μεξικού και της Βραζιλίας, δύο από τις μεγαλύτερες αγορές της Uber, μαζί με τις ΗΠΑ και Ινδία. Στις ΗΠΑ υπάρχουν ακόμα νομικά ζητήματα γύρω από τις ηχογραφήσεις χωρίς τη συναίνεση κάποιου.

uber_2.jpg


Πολλοί οι λόγοι αλλά και τα ερωτήματα που προκύπτουν από αυτή την κίνηση. H Uber το τελευταίο διάστημα έχει έρθει μπροστά σε μεγάλες δυσκολίες και προκλήσεις, πάνω από 100 οδηγοί μόνο στις ΗΠΑ έχουν κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση ή σωματική επίθεση κατά τη διάρκεια μίας διαδρομής, ενώ σε μία πρόσφατη περίπτωση ένας οδηγός στο Κολοράντο πυροβόλησε και σκότωσε έναν μεθυσμένο επιβάτη.

uber_3.jpg


Με την κίνηση να ηχογραφούνται οι διαδρομές, χωρίς να φαίνεται να μπορείς να αρνηθείς για την ώρα, διασφαλίζονται πρωτίστως τα συμφέροντα της Uber και σε δεύτερο πλάνο έρχεται η ασφάλεια των επιβατών αλλά και των οδηγών (μπορεί κάποιοι να κατηγορηθούν άδικα από κάποιον επιβάτη). Ένας «Μεγάλος Αδελφός» θα κυκλοφορεί σε κάθε διαδρομή της Uber και θα μας ηχογραφεί (και εμείς οι επιβάτες θα μπορούμε να ηχογραφούμε χωρίς να το γνωρίζει ο οδηγός), ίσως τελικά αυτή η αμφιλεγόμενη κίνηση αποδώσει.

Οι οδηγοί και οι επιβάτες δεν θα μπορούν να ακούσουν την ηχογράφηση, αλλά με μερικά κλικ μέσα από την εφαρμογή, οι επιβάτες θα μπορούν να στείλουν την ηχογράφηση στην ομάδα υποστήριξης της Uber για να καταγγείλουν ένα γεγονός. Δεν ξέρουμε μέχρι πού θα φτάσουν τα όρια ή το τέλος της ιδιωτικότητας για χάρη της ασφάλειας.
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ