Υπεύθυνες δηλώσεις κι εξουσιοδοτήσεις από το smartphone σου
Θα τα κάνεις με ένα κλικ μέσω του gov.gr
Υπεύθυνες δηλώσεις κι εξουσιοδοτήσεις από το κινητό μέσω του gov.gr, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη
Τη δυνατότητα συμπλήρωσης υπεύθυνων δηλώσεων και εξουσιοδοτήσεων χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία έθεσε ως κύριο στόχο των επόμενων μηνών ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης σε συνέντευξη του στην εκπομπή «Αντιθέσεις» του Action24 και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη. Συμπλήρωσε ότι αυτή η υπηρεσία θα παρέχεται μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης gov.gr. «Θέλουμε οι πρώτες υπηρεσίες που θα παρέχονται στους πολίτες ψηφιακά να είναι η συμπλήρωση εξουσιοδοτήσεων και υπεύθυνων δηλώσεων. Φυσικά θα υπάρχει πρόσβαση και σε όλες τις υφιστάμενες υπηρεσίες, που σήμερα μπορούμε να έχουμε από τα site των διαφορετικών Υπουργείων».
Ο υπουργός τόνισε επίσης τον κομβικό ρόλο των ΚΕΠ, αλλά και την πρόθεση περαιτέρω αναβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχουν. «Από το να έχουμε ένα ΚΕΠ που μπορεί να τυπώνει τα πιστοποιητικά, εμείς οφείλουμε να πάμε ένα βήμα μπροστά: να μην χρειάζονται τα περισσότερα πιστοποιητικά. Εφόσον το κράτος έχει τα δεδομένα στα χέρια του, κάθε διαλειτουργικότητα “σκοτώνει” τουλάχιστον μία ουρά».
Τέλος, αναφέρθηκε στη θέση της χώρας στους ψηφιακούς δείκτες και στις προοπτικές της: «Οι Αμερικάνοι έχουν μία πάρα πολύ ωραία λέξη το “underdog”. Υπάρχει αυτή η λέξη κάποιου που φαίνεται να είναι τελευταίος αλλά ξαφνικά κάνει ένα σπριντ και συχνά κερδίζει ακόμα τον Μαραθώνιο. Καταλαβαίνω ότι η Ελλάδα μετά την κρίση, έπειτα από δέκα χρόνια κρίσης, πλέον είναι μία χώρα που έχει μόνο έναν δρόμο, να πάει μπροστά. Στόχος είναι να καταφέρουμε να καταστήσουμε την Ελλάδα από ουραγό, ενδεχομένως και πρωτοπόρα σε πολλά πράγματα, γιατί αυτή είναι η θέση που μας ταιριάζει».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατηγορίες για τον αλγόριθμο που εγκλωβίζει τους νέους σε επικίνδυνο περιεχόμενο
Το μυστικό βρίσκεται εν μέρει στην ανατομία τους
Πλέον δεν αγοράζουμε, αλλά νοικιάζουμε καθημερινές υπηρεσίες και αγαθά από εταιρείες και διοικητικούς οργανισμούς από την καλή θέληση των οποίων και εξαρτιόμαστε
Ερευνητές του Τμήματος Βιολογίας απομονώνουν γενετικό υλικό και εντοπίζουν λύκους και αρκούδες
«Ζάκερμπεργκ, Μασκ και Άλτμαν κατανοούν τους κινδύνους και δεν δίνουν δεκάρα»
Πώς αξιοποίησαν την Τεχνητή Νοημοσύνη
Οι χρήστες κατηγορούν τις εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης ότι δημιουργούν ελλείψεις και αυξάνουν το κόστος της τεχνολογίας
Η ψηφιακή αποθήκευση της ανθρώπινης γνώσης θέτει ερωτήματα για τη δημοκρατία, τη λήθη, την αλήθεια
Όταν ο άνθρωπος θέλει να ξεπεράσει τον εαυτό του
Σχεδόν δύο αιώνες μετά την ίδρυσή του, το Πανεπιστήμιο εξακολουθεί να συγκεντρώνει διαφορετικές γενιές, επιστημονικά πεδία και προσδοκίες.
Τι αλλάζει σε τράπεζες και συναλλαγές
Μέσα στο νέο data center και στα εργαστήρια του «Δημόκριτου», η ATHENS VOICE βλέπει πώς η έρευνα στην τεχνητή νοημοσύνη περνά από τους υπολογιστές στα αυτόνομα θαλάσσια σκάφη
Αυτό που χτες φαινόταν ριζοσπαστικό σήμερα είναι συντηρητικό. Κι αυτό που χτες φαινόταν απολύτως αποδεκτό και ανάξιο σημασίας σήμερα είναι το χειρότερο ταμπού.
Ποιο μοντέλο ξεχωρίζει για τον αθλητισμό, ποιο δίνει έμφαση στην υγεία και ποιο συνδυάζει πρακτικές λειτουργίες με premium σχεδιασμό;
Τι αποκαλύπτει η παγκόσμια μελέτη Wellcome Global Monitor για 140 χώρες
Πολλοί χρήστες διαπίστωσαν ρωγμές λίγο μετά την αγορά του
Οι απρόσμενες συλλογικές συμπεριφορές και τα ερωτήματα για τα όρια της υπολογιστικής νοημοσύνης
Νέο κύμα αναδιάρθρωσης του εργατικού δυναμικού σε ΗΠΑ, Καναδά, Ινδία και Βρετανία
Δεν είναι το σκάκι ή οι γρίφοι: Η συνήθεια που ενισχύει τη γνωστική ανάπτυξη
Η αύξηση του εισοδήματος συνδέεται με μεγαλύτερη υπευθυνότητα αλλά και με μικρότερη κοινωνικότητα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.