Τεχνολογια - Επιστημη

Τα καλύτερα νέα γκάτζετ της επόμενης δεκαετίας

Κάποια από αυτά πρωταγωνιστούν ήδη, κάποια άλλα ετοιμάζονται να σαρώσουν

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
ΤΕΥΧΟΣ 720
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
vr-2237467_1280.jpg

Σύγχρονος άνδρας, τεχνολογία και gadgets. Αυτά είναι τα καλύτερα νέα έξυπνα γκάτζετ της αγοράς.

Τους βλέπεις κάθε μέρα εκεί έξω. Άλλοι με ασύρματα ακουστικά, άλλοι με μεγαλύτερα προχωρούν σαν να μην τους νοιάζει τίποτα. Είναι εκείνοι που δεν θα κοιτάξουν ποτέ πίσω τους, αλλά μόνο με το βλέμμα προς τα μπρος. Η νέα δεκαετία, εκείνη του 2020, τους ανήκει, όμως χρειάζονται και τα απαραίτητα εξαρτήματα για να την κάνουν πραγματικά δική τους. Ο σύγχρονος άνδρας απέχει από τον millennial που γνωρίσαμε τα προηγούμενα χρόνια και οι τεχνολογικές κυρίως επιλογές που θα κάνει είναι εκείνες που θα τον καθορίσουν τα επόμενα χρόνια. Ποια είναι τα εξαρτήματα που ξεχωρίζουν ήδη;

Anker PowerCore
Γνωρίσαμε τα PowerBanks στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, σαν κάτι πολύ προχωρημένο για την εποχή του. Σήμερα, όπως όλα εξελίσσονται έτσι και αυτό. Οι θύρες πολλαπλασιάστηκαν, η φόρτιση έγινε πιο γρήγορη από ποτέ, ενώ πλέον δίνονται λύσεις για όλους τους φορτιστές μέσω μίας συσκευής. Η τιμή δεν ξεφεύγει και μπορεί να αποτελέσει όμορφο δώρο για τον busy φίλο σας, αφού του καλύπτει σχεδόν όλες τις συσκευές και είναι και αρκετά στιλάτο.

anker_powercore_big.jpg

Amazon Echo Dot
Η Alexa, όπως μας τη σύστησε η Amazon, πέρασε στην τρίτη γενιά της ύπαρξης της. Ένα ασύρματο smart speaker, ικανό να χειρίζεται συσκευές του ίδιου δικτύου και όχι μόνο. Η Alexa, όπως ονομάζεται η ενσωματωμένη ψηφιακή βοηθός, μπορεί να απλοποιήσει την καθημερινότητά μας και με τη φωνή μας και μόνο μπορεί να διαχειριστεί μια πληθώρα εργασιών. «Alexa, βάλε μου ροκ μουσική!»

echo_dot_big.jpg

Smart Bands
Ήδη έχετε συναντήσει τύπους που τρέχουν με τα έξυπνα βραχιόλια διαφόρων εταιρειών. Αδιάβροχα, με έγχρωμη οθόνη αφής μετρούν κάθε δραστηριότητά σου, υδρόβια και μη. Μετρά παλμούς, βήματα και κινήσεις, ακόμη και την ποιότητα του ύπνου σου, και βοηθά στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας κατά την άσκηση με τρόπο που δεν είχαμε φανταστεί. Το activity tracker, όπως επίσης μπορεί να το συναντήσουμε, δεν ξεπερνάει τα 40 ευρώ και είναι ένα μηχάνημα που δύσκολα θα φανεί αχρείαστο. 

smart_band.jpg

Ασύρματα ακουστικά
Δεν είναι μια επιλογή που ανήκει στο 2020 αφού ήδη τα τελευταία 3-4 χρόνια έχουν αρχίσει να σαρώνουν την αγορά. Τα ακουστικά τύπου AirPods είναι το Νο1 τρεντ αυτή τη στιγμή στη συγκεκριμένη αγορά και δεν θα μας κάνει καθόλου εντύπωση αν μέσα στην επόμενη δεκαετία αντικαταστήσουν πλήρως τα ενσύρματα ακουστικά. Φορτίζουν τόσο ασύρματα όσο και ενσύρματα και αποτελούν το παρόν και το μέλλον των ακουστικών.

airpods_big.jpg

Oculus Rift S
Η λειτουργία Virtual Reality κατά πολλούς θα είναι εκείνη που θα αφήσει το στίγμα της περισσότερο από κάθε άλλη την επόμενη δεκαετία. Σίγουρα το gaming σιγά-σιγά περνά σε συνθήκες εικονικής πραγματικότητας και το Oculus Rift S σηματοδοτεί ακριβώς την εξέλιξη αυτή. Σήμερα η τιμή του είναι αρκετά υψηλή, όμως πραγματικά η εμπειρία θέασης και παιχνιδιού περνά σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο από αυτό που είχαμε συνηθίσει. Φακοί επόμενης γενιάς, ακριβής μετάφραση των κινήσεων μέσω του Oculus Insight και τα χειριστήρια Oculus Touch είναι τα εργαλεία εκείνα που αναμένεται να επηρεάσουν το gaming όσο τίποτε άλλο τα επόμενα χρόνια.

oculus_big.png

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ