Τεχνολογια - Επιστημη

Πόσο κοντά βρίσκεσαι στο μέλλον που φανταζόσουν;

O πλανήτης επικοινωνεί, συνδέεται, έρχεται πιο κοντά. Το μέλλον της επικοινωνίας δεν μπορούμε να το φανταστούμε καν. Ή μήπως όχι;

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
helena-lopes-461808-unsplash.jpg

Ίσως είναι δύσκολο να το φανταστούμε, αφού το έχουμε δει μόνο σε ταινίες, αλλά υπήρχε μια εποχή που όταν κάποιος έφευγε μακριά, ο μόνος τρόπος να μάθεις νέα του ήταν ένα γράμμα ή ένα τηλεγράφημα. Μια στο τόσο λάμβανες ή έστελνες ένα αλλά στην πραγματικότητα δεν τον ξαναέβλεπες ποτέ. Και τότε κάποιος ονειροπόλος, τολμηρός και επίμονος σκέφτηκε ότι μπορεί να υπάρξει τρόπος να του μιλάς πιο συχνά, πιο εύκολα, πιο απλά, να τον ακούς. Και τα τηλέφωνα έφεραν τις φωνές των αγαπημένων, των φίλων, των αγνώστων, της ανάγκης, της αγάπης, της στοργής, πιο κοντά. Όταν ήθελες να μιλήσεις σε κάποιον, όσο μακριά κι αν βρισκόταν αρκούσε να σηκώσεις το ακουστικό και να τον καλέσεις.

Αλλά η στιγμή που ο κόσμος και η επικοινωνία μας άλλαξαν δραματικά ήταν όταν μπήκαν στη ζωή μας τα κινητά και το ίντερνετ. Μια μικρή συσκευή που χωράει στην τσέπη σου, μια απλή σύνδεση που κοστίζει ελάχιστα και βρίσκεσαι σε χρόνο dt νοητά παντού. Σε άλλη πόλη, σε άλλη χώρα, σε άλλη ήπειρο. Βρίσκεις τον άλλο στο σπίτι, στη δουλειά, στο δρόμο, στο σινεμά, στο γυμναστήριο, ανοίγεις την οθόνη της βιντεοκλήσης και είσαι εκεί μαζί του. Του μιλάς, τον βλέπεις, το χαμόγελο, τα μάτια, τα μαλλιά του, κάθε αλλαγή στο πρόσωπο και τη διάθεσή του, είναι εκεί μπροστά σου, δε σας χωρίζουν χιλιάδες μίλια.

christian-wiediger-626857-unsplash.jpg

Και έπειτα τα κινητά έγιναν smartphones και ήρθαν οι εφαρμογές και τα social media και ο κόσμος έγινε μια τόση δα σταλιά. Ανοίγεις το facebook ή το instagram και ταξιδεύεις όπου υπάρχουν άνθρωποι και ίντερνετ. Βλέπεις τοπία, αξιοθέατα, καφετέριες, φαγητά, ρούχα, βυθούς και ουρανούς, ζεις παντού. Τους ακολουθείς στα ταξίδια τους, γίνονται φίλοι σου, ανοίγεις ένα παράθυρο στον κόσμο και ρουφάς αχόρταγα εικόνες και ήχους. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η τεχνολογία και η ασύρματη επικοινωνία έλυσαν τα χέρια μας κι αλλού: ένα τρένο χωρίς οδηγό που ελέγχεται από μακριά, ένα αυτόματο λεωφορείο, ένα αυτοκίνητο που παρκάρει μόνο του, ένα ψυγείο που διαβάζει τι σου λείπει για να μπορείς να ψωνίσεις πριν πας σπίτι, ένας ψηφιακός βοηθός που μαγειρεύει στην κουζίνα σου τις αγαπημένες σου συνταγές. Ο κόσμος μας είναι τόσο έξυπνος, όσο εμείς.

josh-hild-782710-unsplash.jpg

Δυσκολεύεσαι να φανταστείς έναν κόσμο που οι ζωγραφιές των παιδιών σου θα μετατρέπονται σε κινούμενα ολογράμματα; Κάποτε σχεδίαζες σε χαρτί, τώρα στον υπολογιστή και το τάμπλετ, αύριο γιατί όχι σε οθόνες αφής-ολογράμματα; Σκέψου έναν κόσμο που δε θα χρειάζεται να ταξιδέψεις στην άλλη άκρη του πλανήτη για να βρεις τον αγαπημένο σου tattoo artist, αλλά θα σου χτυπάει το τατουάζ με τη βοήθεια ενός ρομποτικού βραχίονα. Ή που το gaming με ταχύτητες 5G θα είναι μια συναρπαστική AR εμπειρία για σένα και τους φίλους σου, ισάξια των ταινιών που με πάθος παρακολουθείς. Οι δυνατότητές μας φτάνουν μέχρι εκεί που μπορούμε να φανταστούμε. Φαντάσου τον ιδανικό κόσμο να ζεις και χρησιμοποίησε την τεχνολογία που μας χαρίζει η Samsung για να τον δημιουργήσεις. #DoWhatYouCant

Žydrūnas Ilgauskas 12 points in 2005 All Star Game Full Highlights (2005.02.20)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ