Τεχνολογια - Επιστημη

Αυτό είναι το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου (video, εικόνες)

Το δημιούργημα του συνιδρυτή της Microsoft, Paul Allen, βγήκε για πρώτη φορά από το υπόστεγο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
World’s biggest aeroplane revealed: Meet the "Stratolaunch"

Βγήκε για πρώτη φορά την Τετάρτη από το υπόστεγό του, στο Mojave Air & Space Port στην Καλιφόρνια, το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο.

Πρόκειται για το αεροπλάνο της Stratolaunch -δημιουργός της οποίας είναι ο συνιδρυτής της Microsoft Paul Allen- που προορίζεται να εκτοξεύει δορυφόρους γύρω από τη γη και το οποίο εξήλθε από το υπόστεγό του για τη διεξαγωγή δοκιμών ανεφοδιασμού.

 

Τα σκάφη εκτόξευσης θα μεταφέρονται ανάμεσα στις δύο ατράκτους του. Όταν θα φτάνει στο κατάλληλο ύψος, θα απελευθερώνονται και θα εκτοξεύονται στο διάστημα από τον αέρα, σε μια νέα προσέγγιση όσον αφορά στον τομέα των διαστημικών πτήσεων, με στόχο τα χαμηλότερα κόστη και τη μεγαλύτερη συχνότητα εκτοξεύσεων.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει πως το γεγονός αυτό σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της αρχικής φάσης κατασκευής του αεροσκάφους και την έναρξη της φάσης δοκιμών εδάφους και πτήσης.

Το τεραστίων διαστάσεων αεροπλάνο έχει φτερά που φτάνουν τα 117 μέτρα, μήκος περίπου 73 μέτρα από το ρύγχος έως την ουρά (σύμφωνα μα ανακοίνωση της εταιρείας), ύψος περίπου 15 μέτρα, ενώ διαθέτει έξι κινητήτρες τύπου Boeing 747, 28 ρόδες και ζυγίζει περίπου 250 τόνους...

Σημειώνεται πως ο CEO της Stratolaunch, Jean Floyd, ανακοίνωσε χθες πως το αεροπλάνο θα τεθεί σε λειτουργία το 2019.

Τα σκάφη εκτόξευσης θα μεταφέρονται ανάμεσα στις δύο ατράκτους του. Όταν φτάνει στο κατάλληλο ύψος, θα απελευθερώνονται και θα εκτοξεύονται στο διάστημα από τον αέρα, σε μια νέα προσέγγιση όσον αφορά στον τομέα των διαστημικών πτήσεων, με στόχο τα χαμηλότερα κόστη και τη μεγαλύτερη συχνότητα εκτοξεύσεων, για πιο εύκολη πρόσβαση στο διάστημα.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ