Τεχνολογια - Επιστημη

Φλεγόμενο μετέωρο πάνω από την Ελλάδα στη βροχή των Περσείδων

Τα θεαματικά στιγμιότυπα της αξέχαστης αυγουστιάτικης νύχτας (video)

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
136046-310835.jpg

Πεφταστέρια, που σύμφωνα με τις λαϊκές δεισιδαιμονίες, όταν τα βλέπεις να πέφτουν μπορείς να κάνεις μια ευχή που θα πραγματοποιηθεί. Η βροχή των Περσείδων είναι ένα συναρπαστικό φαινόμενο για κάθε παρατηρητή του ουρανού, για κάθε κεφάλι που έχει την τάση να κοιτά ψηλά.

© Αλέξανδρος Μαραγκός

Το φλεγόμενο μετέωρο πάνω από την Ελλάδα, το εντυπωσιακό στιγμιότυπο που καταγράφηκε από το φωτογράφο και σκηνοθέτη Αλέξανδρο Μαραγκό κατά τη διάρκεια της Βροχής των Περσείδων στις 12 Αυγούστου στην κορυφή του Παναχαϊκού όρους στην Πάτρα, ήταν μια από τις ξεχωριστές στιγμές της αυγουστιάτικης βραδιάς που ξενύχτησε πολλούς. Το έντονα φωτεινό Μετέωρο εισήλθε στη ατμόσφαιρα με ταχύτητα σχεδόν 60 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο και αναφλέγει σε ύψος περίπου 100χλμ. και 1.650 βαθμών Κελσίου αφήνοντας πίσω του ένα ορατό πορτοκαλί νέφος.

© Αλέξανδρος Μαραγκός

Η βροχή των Περσείδων ήταν ορατή από τις 01:30 έως τις 05:30 και κορυφώθηκε στις 03:00 τα ξημερώματα. Όπως είχε ανακοινώσει η NASA, φέτος τα μετέωρα εμφάνισαν ιδιαίτερη έξαρση λόγω της βαρυτικής επίδρασης του Δία που τα εξέτρεψε πιο κοντά στην τροχιά της Γης. Υπολογίστηκε ότι ο αριθμός των Περσείδων που εισήλθαν στην ατμόσφαιρα ήταν 150-200 μετέωρα ανά ώρα.

© Αλέξανδρος Μαραγκός

Διαβάστε τη συνέντευξη του Αλέξανδρου Μαραγκού στην A.V. για το τελευταίο του εγχείρημα «Milky Way Over Greece».

Ακολουθήστε τον φωτογραφικό κόσμο του Αλέξανδρου Μαραγκού στo site του, στο Getty Images Gallery, στο facebook, στο Instagram και στο Twitter.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ