Τεχνολογια - Επιστημη

Instagram, Facebook και WhatsApp: «Κρασάρισμα» πάνω από 3 ώρες

Μεγάλη «βουτιά» της μετοχής στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Facebook, Instagram και WhatsApp: «Kρασάρισμα» για πάνω από 3 ώρες
Instagram © ElisaRiva/Pixabay

Instagram, Facebook και WhatsApp: Μεγάλο «κρασάρισμα» - Πάνω από 3 ώρες εκτός λειτουργίας.

Οι πλατφόρμες Facebook, Instagram, WhatsApp και Messenger είναι εκτός λειτουργίας για περισσότερο από τρεις ώρες, καθώς υφίστανται μαζική βλάβη επηρεάζοντας δυνητικά δεκάδες εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, σύμφωνα με ιστοσελίδες εξειδικευμένες στην παρακολούθηση των πλατφορμών.

Τα δύο μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram και οι δύο υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp και Messenger του κολοσσού της Καλιφόρνιας παρουσιάζουν σήμερα μαζική βλάβη.

Η ιστοσελίδα Down Detector ανέφερε σήμερα κυρίως βλάβες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές όπως η Ουάσινγκτον και το Παρίσι.

«Αυτός ο ιστότοπος δεν είναι προσβάσιμος» «αδύνατον να βρεθεί η διεύθυνση του διακομιστή», ανέφερε η ιστοσελίδα του Facebook απευθυνόμενη σε πολλούς χρήστες σήμερα γύρω στις 18.00 ώρα Ελλάδος. 

fb.jpg

«Έχουμε ενημερωθεί ότι ορισμένοι άνθρωποι δυσκολεύτηκαν να έχουν πρόσβαση στις εφαρμογές μας και τα προϊόντα μας. Εργαζόμαστε για να επανέλθουν στην κανονική τους λειτουργία το ταχύτερο δυνατόν και ζητάμε συγγνώμη για αυτή την ταλαιπωρία», έγραψε στο Twitter o Άντι Στόουν, εκπρόσωπος Τύπου του ομίλου.

Ανάλογο μήνυμα και από το ίδιο το Facebook στις 7:22, ενώ και οι λογαριασμοί των Instagram και WhatsApp ζήτησαν «υπομονή» από τους χρήστες τους. 

«Έπεσαν» Facebook, Instagram και WhatsApp: To «σκάνδαλο Χόγκεν»

Η πλατφόρμα των σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων μηνιαίων χρηστών διανύει μια από τις χειρότερες κρίσεις για τη φήμη της τις τελευταίες δυο εβδομάδες, εξαιτίας των αποκαλύψεων μιας μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος.

Πρώην μηχανικός υπεύθυνη προϊόντος στο Facebook, η Φράνσις Χόγκεν διέρρευσε πολλά εσωτερικά έγγραφα, συγκεκριμένα στη Wall Street Journal, και κατηγόρησε τον όμιλο ότι «(επιλέγει) το όφελος παρά την ασφάλεια», των χρηστών του, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή από το αμερικανικό δίκτυο CBS.

Πτώση άνω του 5% στην αξία της μετοχής του Facebook στο Nasdaq

Μια άλλη υπηρεσία η οποία παρακολουθεί τα κρασαρίσματα στο διαδίκτυο και τον αντλικτυπό τους, η NetBlocks, εκτιμά ότι η διακοπή διάρκειας άνω των δύο ωρών έχει κοστίσει ήδη στην παγκόσμια οικονομία 160 εκατομμύρια δολάρια και μείωσε την τιμή της μετοχής του Facebook στο Nasdaq κατά περισσότερο από 5%.

Το Twitter «τρολάρει» Instagram, Facebook και WhatsApp

Το Twitter βρήκε την ευκαιρία να «τρολάρει» το «κρασάρισμα» των Instagram, Facebook και WhatsApp μέσα από τη δική του πλατφόρμα. «Γειά κυριολεκτικά σε όλους», έγραψαν σε tweet.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ