Ταξιδια

Τα καλύτερα μέρη του κόσμου για να βρεθείς γυμνός

Αφιερωμένο στους λάτρεις του γυμνισμού

35003-709273.jpg
Καρολίνα Νιαμονιτάκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
87836-176790.jpg

O γυμνισμός σημαίνει διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς ανθρώπους. Για κάποιους είναι ελευθερία, νοητική και σωματική, είναι απόλυτη ψυχική γαλήνη, άμεση και άρρηκτη σύνδεση με την φύση, για άλλους απλά μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Το να αποδεσμευτείς από τα ρούχα σου και να νιώσεις το νέρο της θάλασσας να «ποτίζει» κάθε εκατοστό του σώματός σου ή να νιώσεις στον αέρα που σε διαπερνά την απόλυτη ελευθερία της γύμνιας, χωρίς να έχεις τίποτα να κρύψεις ή να ντραπείς, αποτελεί ιδεολογία. Το Thrillist παρουσιάζει 10 από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να βρεθείς γυμνός. Μπορεί να βρίσκονται πολύ μακριά μας αλλά μια «γυμνή» ματιά δεν βλάπτει.

«Οι πιο ελεύθεροι άνθρωποι είναι αυτοί που έχουν ότι λιγότερο να κρύψουν, να υπερασπιστούν ή να προστατεύσουν. Ο γυμνός είναι ισχυρός» Alan Cohen

1. Τα καλύτερα ιαματικά λουτρά

Kaiser-Friedrich-Therme, Wiesbaden, Γερμανία

image

Το χτίσμα αυτό πήρε τη θέση ενός αρχαίου ρωμαϊκού λουτρού το 1913 και διαθέτει πολλές πισίνες, σάουνες, ατμόλουτρα, ιαματικά λουτρά με πολλές επιλογές μασάζ και θεραπειών. Το μαγιό απαγορεύεται στις σάουνες για λόγους υγιεινής, ενώ στις πισίνες η πλειοψηφία τον Γερμανών χαλαρώνουν γυμνοί.


2. Το καλύτερο ξενοδοχείο

Hidden Beach Resort, Riviera Maya, Μεξικό

image

Πρόκειται για ένα πεντάστερο ξενοδοχείο στη χερσόνησο Γιουκατάν του Μεξικού, σε ένα από τα πιο διάσημα θέρετρα γυμνιστών. Οι τουρίστες μπορούν να απολαύσουν το κοκτέιλ τους στο τζακούζι ή την ιδιωτική παραλία ολόγυμνοι.


3. Η καλύτερη παραλία

Plage de Tahiti, Σαιν-Τροπέ, Γαλλία

image

Η διάσημη αυτή παραλία γυμνιστών περιλαμβάνεται σε όλες τις λίστες των καλύτερων παραλίων για γυμνιστές στον κόσμο, χάρη στη λευκή άμμο και τα ζεστά νερά της Μεσογείου.


4. Η καλύτερη κρουαζιέρα

Bare Necessities Tour & Travel, Ιταλία, Ελλάδα, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Σλοβενία και Κροατία

image

Ένα μοναδικό ταξίδι σε ένα πολυτελές γιότ, όπου τα ρούχα είναι περιττά. Αφετηρία η Ρώμη και τελικός προορισμός η Βενετία, με στάσεις σε 6 χώρες.


5. Το καλύτερο κάμπινγκ

Valalta, Rovinj, Κροατία

image

Έχει πάρει το βραβείο του καλύτερου κάμπινγκ γυμνιστών για το 2014. Το Valalta Naturist Camp αποτελεί μια ονειρική κοινότητα για όλους τους γυμνιστές. Έχει μια πανέμορφη ιδιωτική παραλία, 3 πισίνες και ένα ζυθοποιείο. Τι καλύτερο;


6. Το καλύτερο πανδοχείο

Abbotts Glen, Jacksonville, Vermont, ΗΠΑ

image

Το πανδοχείο της απόλυτης ελευθερίας. Εκεί μπορείς να κάνεις περιπάτους στη φύση γυμνός, να μαζέψεις μήλα γυμνός, να κάνεις μπάνιο στις όχθες του ποταμού φυσικά γυμνός, καθώς και να απολαύσεις και τις υπόλοιπες παροχές, όπως το τζακούζι και η σάουνα.


7. Το καλύτερο πάρκο

Αγγλικός Κήπος, Μοναχό, Γερμανία

image

Στη χώρα που ο γυμνισμός έχει γίνει αποδεκτός και σεβαστός, υπάρχει πάρκο με ζώνες για γυμνιστές, όπου μπορείς να λιαστείς ή να διαβάσεις το βιβλίο σου γυμνός στο γρασίδι.


8. Η καλύτερη διοργάνωση

Pilwarren Maslin Beach Nude Games, Maslin Beach, Αυστραλία

image

Γνωστό και ως Γυμνοί Ολυμπιακοί Αγώνες, το Pilwarren Maslin Beach Nude Games διοργανώνεται από το 1983 και προσελκύει περίπου 500 άτομα κάθε Ιανουάριο, έτοιμα να δοκιμαστούν σε διάφορες δραστηριότητες.


9. Οι καλύτερες ιαματικές πηγές

Strawberry Park, Steamboat Springs, Κολοράντο, ΗΠΑ

image

Κάπου κοντά στα Βραχώδη Όρη βρίσκονται τέσσερις όμορφες ιαματικές πηγές, ανάμεσα σε δέντρα και αγριολούλουδα. Αγαπημένο μέρος των γυμνιστών για να μετράνε τα αστέρια τις όμορφες νύχτες.


10. Η καλύτερη λίμνη

Prior Lake, Βρετανική Κολούμπια, Καναδάς

image

Η μικρή λίμνη βρίσκεται κρυμμένη στα έλατα και τις ιτιές και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα αγαπημένα μέρη των γυμνιστών από το 1960.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ