Ταξιδια

Μετέωρα και Πρέβεζα εντυπωσιάζουν τους Σέρβους

Τα μαγευτικά τοπία και η ζεστή φιλοξενία

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μετέωρα και Πρέβεζα εντυπωσιάζουν τους Σέρβους
Μετέωρα και Πρέβεζα εντυπωσιάζουν τους Σέρβους © Unsplash+/ Getty Images

Μετέωρα και Πρέβεζα εντυπωσιάζουν τους Σέρβους - Τα μαγευτικά τοπία και η ζεστή φιλοξενία

Τις καλύτερες εντυπώσεις από το μαγευτικό τοπίο των Μετεώρων, της Καλαμπάκας και της Πρέβεζας αλλά και τις ανεπανάληπτες εμπειρίες θεματικού τουρισμού που συνολικά βίωσαν στην Ελλάδα, μεταφέρουν στη Σερβία οι δημοσιογράφοι και influencers που συμμετείχαν στο ταξίδι εξοικείωσης (Press Trip) που οργάνωσε ο ΕΟΤ στην περιοχή.

Από 22 έως και 26 Μαΐου 2024, η Υπηρεσία Εξωτερικού Ε.Ο.Τ. Σερβίας, πραγματοποίησε δημοσιογραφικό ταξίδι (Press Trip) στην περιοχή της Πρέβεζας και της Καλαμπάκας, σε συνεργασία με τους Δήμους Πρέβεζας και Μετεώρων.

Τις καλύτερες εντυπώσεις στους Σέρβους άφησε το μαγευτικό τοπίο των Μετεώρων
Τις καλύτερες εντυπώσεις στους Σέρβους άφησε το μαγευτικό τοπίο των Μετεώρων © Alexander Nachev/ Unsplash

Ταξίδι σε Μετέωρα, Καλαμπάκα και Πρέβεζα για Σέρβους - Τα σημεία που επισκέφθηκαν και τους εντυπωσίασαν

Στο ταξίδι συμμετείχαν εκπρόσωποι των μεγαλύτερων ειδησεογραφικών πρακτορείων (Euronews), της Ραδιοτηλεόρασης Σερβίας (RTS), λοιπών μεγάλων μέσων της χώρας (BLIC, Telegraf, Hello Magazine), καθώς και ορισμένοι από τους σημαντικότερους διαμορφωτές γνώμης (influencers) της γειτονικής χώρας.

Οι δημοσιογράφοι και influencers της Σερβίας συμμετείχαν στο ταξίδι εξοικείωσης που οργάνωσε ο ΕΟΤ στην περιοχή.
Οι δημοσιογράφοι και influencers της Σερβίας συμμετείχαν στο ταξίδι εξοικείωσης που οργάνωσε ο ΕΟΤ στην περιοχή © Unsplash+/ Getty Images

Οι φιλοξενούμενοι, πέρα από την επίσκεψη στους κυριότερους φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους που διαθέτουν οι προορισμοί (π.χ. Αρχαία Νικόπολη, Ι.Ν. Αγ. Χαραλάμπου, Ι.Μ. Αγ. Στεφάνου στα Μετέωρα, Προϊστορικό Σπήλαιο Θεόπετρας), είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και ιδιαίτερες θεματικές εμπειρίες (κρουαζιέρα στον Αμβρακικό κόλπο, δοκιμή τοπικού ούζου σε αποστακτήριο, οινογευσία υπό τη σκέπη των Μετεώρων, δοκιμή τοπικών πιάτων).

Iδιαίτερες θεματικές εμπειρίες περιελάμβανε το πρόγραμμα των Σέρβων
Iδιαίτερες θεματικές εμπειρίες περιελάμβανε το πρόγραμμα των Σέρβων © Unsplash+/ Getty Images

Το ταξίδι, κέντρισε το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων, οι οποίοι γοητεύτηκαν από τη φιλοξενία των κατοίκων, αλλά και από τις προοπτικές που διαθέτουν οι εκάστοτε προορισμοί για ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού. Συγκέντρωσαν δε τις απαραίτητες πληροφορίες και το οπτικοακουστικό υλικό, προκειμένου να καταγράψουν τις εντυπώσεις τους από τις εμπειρίες που βίωσαν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.