Ταξιδια

Σίφνος

Άπλετος ήλιος και καταγάλανα νερά

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 490
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σίφνος

Νησί σικάτο, µε ωραία χωριά και παραλίες, αρκετές επιλογές σε νυχτερινή διασκέδαση και εξαιρετικό φαγητό.

Πού να κολυμπήσεις

Οι επιλογές είναι πολλές, ακολουθούν επιγραµµατικά: Πλατύς Γιαλός, οργανωµένος, κοσµικός, µεγάλος και αµµώδης. Βαθύ, αµµώδης παραλία µε τα όλα της. Χερρόνησος, στο βόρειο άκρο του νησιού, αποµονωµένη και πολύ γραφική. Φασολού, κάποτε παραλία γυµνιστών µε δεντράκια και ταβέρνα. Αποκοφτό, ήσυχη παραλία στη Χρυσοπηγή. Επτά Μάρτυρες, στο Κάστρο, βραχώδης παραλία, άγριο και πολύ όµορφο τοπίο. Καµάρες, η αξιοπρεπέστατη παραλία στο λιµάνι.

Πού να μείνεις

Στις Καµάρες στα Ζορµπάς (33329), Μαργαντώ (31927) και στο Delfini Hotel (33740), µε εστιατόριο µε σιφνέικη καταπληκτική κουζίνα. Το The Petali Village Hotel & Restaurant (33024) βρίσκεται στο Άνω Πετάλι και έχει θέα, πισίνα, δροσιά και πλούσια πρωινά. Για διαµονή αστέρων το Elies Resorts (34000, www.eliesresorts.com), στο Βαθύ. Βραβευµένο ξενοδοχειακό συγκρότηµα πάνω στο κύµα. Στον Αρτεμώνα το Smaragdi Hotel (33901) είναι πολύ ιδιαίτερο ξενοδοχείο, καθαρό και φιλικό, με έναν πανέμορφο κήπο και μπαρ για να απολαύσεις το ποτό σου. Στον Αρτεμώνα βρίσκεται και το ξενοδοχείο Windmill Bella Vista (33518, 33965), όπου μπορείτε να μείνετε σε πολυτελή διαμερίσματα, studio ή σε έναν παραδοσιακό ανεμόμυλο, με πανοραμική θέα αλλά και πισίνα για τις βουτιές σας.

Πού να φας & να πιεις

Στο Κάστρο το all day bistro Remezzo (31589), υπό νέα ιδιοκτησία και εντελώς ανανεωμένο, αποτελεί must για όσους επισκέπτονται το νησί, καθώς συνδυάζει φανταστική θέα, πολύ ιδιαίτερα κοκτέιλ αλλά και νόστιμα πιάτα, με ντόπια υλικά. Είναι ανοιχτό από το πρωί έως αργά το βράδυ. Στο Κάστρο βρίσκεται και η ταβέρνα του Καπετάν Γιώργη που έχει και φρέσκο ψάρι. Στην Απολλωνία, το Kavatza (35154) προσφέρεται για καφέ, ποτό αλλά και φαγητό, τα οποία μπορεί να απολαύσει κανείς δίπλα στην πισίνα και μάλιστα μέχρι το τέλος Αυγούστου για όλο το 24ωρο. Στο Δριμόνι (31434), ένα restaurant με μοντέρνα διακόσμηση και υπέροχη θέα, θα γευτείς μεσογειακή κουζίνα στα καλύτερά της. Στην ίδια περιοχή στου Αποστόλη το Κουτούκι (33186) θα ευχαριστηθείς µαγειρευτά. Στις Καµάρες για ιταλικό οπωσδήποτε στο Οsteria da Claudio (31671).

Στον Αρτεµώνα, η ταβέρνα Περιβόλι (31045) έχει, εκτός από υπέροχη αυλή µέσα στο περιβόλι, εκπληκτική σιφνέικη και ελληνική κουζίνα µε πρώτες ύλες από το µποστάνι τους και χειροποίητα γλυκά (κάθε µέρα και κάτι διαφορετικό). Στη Χερρόνησο στην οµώνυµη ψαροταβέρνα (33119) για αστακό ψητό ή αστακοµακαρονάδα – έχει και φρέσκα ψάρια.

Για cocktails, ποτά και ωραίες ταξιδιάρικες µουσικές στο Folie στις Καµάρες (31183). Επίσης, στο café bar Σύρμα (31829) που άνοιξε φέτος, με τραπεζάκια στην παραλία για τον καφέ ή το ποτό σας, το οποίο μπορείτε να συνοδέψετε με επιλεγμένα πιάτα.

Στην Απολλωνία, στο πιο κοµβικό σηµείο της, βρίσκεται η Veranda για όλες τις ώρες και ειδικά το βράδυ για κοκτέιλ µε µουσικές νύχτας nu jazz, soul και funk. Για ρακές και µεζέδες από νωρίς στο καφενείο του ∆ρακάκη. Ο πολυχώρος Κυκλάδων Χώρος (32215) αξίζει επίσκεψης, καθώς φιλοξενεί εκθέσεις, διαθέτει εστιατόριο, bar, καφέ, καταστήµατα και έχει καταπληκτική θέα.

Πού να ψωνίσεις

Στο Le Cotecheri (33970, fb: Le Cotecheri), σε ένα παλιό αρχοντικό με πολλούς χώρους και κελάρια, ρούχα, αξεσουάρ, έθνικ αντικείμενα και κοσμήματα, όλα στο ύφος του γνωστού Έλληνα σχεδιαστή Δημήτρη Ντάσιου. Ακόμα τσάντες, τζιν, μπουφάν, δερμάτινα γιλέκα, καθώς και αντικείμενα – επιλογές του σχεδιαστή από τα ταξίδια του στο εξωτερικό, όπως vintage χειροποίητα μεταξωτά υφάσματα από το Πακιστάν, χειροποίητα καπέλα από τη Μαδαγασκάρη κ.ά. Θα βρείτε ακόμα και κοσμήματα από τις συλλογές της Κατερίνας Ψωμά και μεταξωτές πλισέ εσάρπες της Δάφνης Βαλέντε. Le Cotecheri θα βρείτε και στη Σέριφο.

Στο Biba Fashion, στην µπουτίκ της Νόρας, της όµορφης ιδιοκτήτριας, που βρίσκεται «κρυµµένη» σε έναν κήπο 2,5 στρ. στον πολυχώρο της Απολλωνίας, θα βρείτε καλοκαιρινά trendy ρούχα σε πολύ καλές τιµές (M Missoni, 120% Lino, Pin Up, American Vintage, LTB κ.ά.) και αξεσουάρ.


Κωδικός: 22840

Αστυνοµία: 31210

Λιµεναρχείο: 33617

∆ήµος: 22843 60300

Πρώτες Βοήθειες: 31315

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ