Ταξιδια

Η Σίφνος του Κώστα Σουλιώτη

«Μετά από τόσα χρόνια νιώθω άρρηκτα δεµένος µε το νησί και τους ανθρώπους του»

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 793
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κώστας Σουλιώτης, επιχειρηµατίας, ιδιοκτήτης της Palirria S.A.

Ο Κώστας Σουλιώτης, επιχειρηµατίας, ιδιοκτήτης της Palirria S.A., γράφει για τη δική του Σίφνο

Ως καλοφαγάς, η Σίφνος κάλυψε και τις πιο ευφάνταστες γαστρονοµικές µου ορέξεις. Από πού να αρχίσω; Από τη ρεβιθάδα της Μερόπης στις Καµάρες και του Λεµπέση στη Χρυσοπηγή, µελωµένη µετά από 12 ώρες σε ξυλόφουρνο; Από τα ψάρια στο λιµανάκι στον Φάρο, µε τον Γιώργο που κάθε µέρα τα φέρνει ολόφρεσκα και µαζί µε τη γυναίκα του, τη Φλώρα, φροντίζουν να τα απολαµβάνουµε µε τον καλύτερο τρόπο; Ο Λίχνος στον Φάρο µε τα εδέσµατα του κάτω από τα αλµυρίκια; Ο Πλατύς Γιαλός, η µεγαλύτερη παραλία του νησιού, που αποτελεί σηµείο συνάντησης για καφέ και µαργαρίτες στο Palmira; Με το σήµα κατατεθέν Ω3, ιδανικό για το σούρουπο απολαµβάνοντας εκλεκτά κρασιά µε µοναδικές γκουρµέ γεύσεις; Η καντίνα στα Σεράλια; Το βραδάκι στο στενό στην Απολλωνία, στον Δρακάκη, µε τσιπουράκι και περατζάδα; Ιταλική κουζίνα στο Mama Mia; Η γαστρονοµική ποικιλία που σου προσφέρει το νησί είναι απίστευτη και κάθε χρόνο γεννιέται κάτι καινούργιο, που µπαίνει στις καρδιές µας.

Ο Κώστας Σουλιώτης, επιχειρηµατίας, ιδιοκτήτης της Palirria S.A.

Οι κρυστάλλινες παραλίες του νησιού ανάλογα µε τον αέρα αλλά και τα γούστα απλώνονται από το νότιο µέρος µε τον Φάρο και τη Φασολού, φτάνοντας στο βόρειο κοµµάτι µε τη Χερρόνησο και τα Βρουλίδια.

Μετά από τόσα χρόνια νιώθω άρρηκτα δεµένος µε το νησί και τους ανθρώπους του. Ο άνθρωπος δεν είναι νησί, όµως ο κάθε άνθρωπος έχει το νησί του. Έτσι και εγώ, έχω τη Σίφνο.

Ο Κώστας Σουλιώτης, επιχειρηµατίας, ιδιοκτήτης της Palirria S.A.

Κώστας Σουλιώτης είναι επιχειρηµατίας, ιδιοκτήτης της Palirria S.A.

Βρείτε τον καλοκαιρινό οδηγό για τη Σίφνο εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ