- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ελαφόνησος, το covid free νησί με τις υπέροχες παραλίες, έχει την τιμητική της στο αφιέρωμα που κάνει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων για το φετινό καλοκαίρι.
Αφιέρωμα στην Ελαφόνησο κάνει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), επισημαίνοντας ότι αποτελεί ένα από τα «covid free» νησιά, καθώς έχει εμβολιαστεί το 70% των κατοίκων.
Όπως αναφέρει το AFP, ζητούμενο το φετινό καλοκαίρι για το άνοιγμα του Τουρισμού είναι η ασφάλεια στα ταξίδια.
Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Απριλίου 2021, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ελευθερία», ξεκίνησε ο οριζόντιος εμβολιασμός σε όλα τα ελληνικά νησιά που έχουν μέχρι 5.000 κατοίκους, προκειμένου να μετατραπούν σε «covid free» τουριστικούς προορισμούς για το καλοκαίρι. Το άνοιγμα του Τουρισμού είναι προγραμματισμένο στις 15 Μαΐου 2021 -ημέρα που καταργούνται τα SMS στο 13033.
Στο βίντεο που έχει ετοιμάσει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων για το αφιέρωμά του στην Ελαφόνησο, επισημαίνεται: «Ενθουσιασμός επικρατεί στην Ελλάδα αναφορικά με το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου στις 15 Μαΐου, καθώς οι περισσότεροι από τους κατοίκους της Ελαφονήσου έχουν ήδη λάβει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου». Στο βίντεο παρουσιάζονται μεταξύ άλλων οι υπέροχες παραλίες του νησιού, που μαγεύουν τον επισκέπτη.
Δηλώσεις κάνουν κάτοικοι, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι στην Ελαφόνησο, στέλνοντας το μήνυμα ότι το νησί είναι έτοιμο να υποδεχτεί με ασφάλεια τους τουρίστες. Ο Μπάμπης Αρώνης, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου, δηλώνει στο AFP πως οι κρατήσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά, από τη στιγμή που το νησί έγινε «covid free».
Ελαφόνησος - Προτεραιότητα στην ασφάλεια για το «covid free» νησί
«Κάνουμε πράξη την αλλαγή της στρατηγικής προσέγγισης των αγορών, προσαρμοζόμενοι σε όσα αυτή την εποχή περιμένουν να ακούσουν οι μελλοντικοί μας επισκέπτες ώστε να μας εμπιστευτούν» τονίζει σε δήλωσή της η δήμαρχος Ελαφονήσου, Έφη Λιάρου.
Και προσθέτει: «Η ασφάλεια είναι απόλυτα συνυφασμένη με την εμπιστοσύνη. Έγκαιρα αφουγκραστήκαμε τις ανάγκες των ταξιδιωτών και φροντίσαμε τόσο την επιτάχυνση των εμβολιασμών όσο και την ανάδειξη της διαδικασίας που με τη βοήθεια του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων καταφέραμε»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Νορβηγός δημοσιογράφος, εκδότης και συγγραφέας αγόρασε το θρυλικό «Κόκκινο Σπίτι» της Αλκυόνης Παπαδάκη στο Νέο Χωριό στην Κρήτη, αναβίωσε μαζί με αυτό και τον ελαιώνα του και βρήκε τη χαρά του
Αν πηγαίνεις στο νησί για εικοστή φορά, έχεις τη δική σου Κέρκυρα αλλά και τους ανθρώπους της με τους οποίους έχεις δεθεί με τα χρόνια.
O γνωστός ηθοποιός μιλάει για την δική του Αίγινα
Η παραολυμπιακής, αθλήτρια ξιφασκίας και μπάσκετ μιλάει για τη Ρόδο των παιδικών της καλοκαιριών, των οικογενειακών αναμνήσεων και της προσβασιμότητας
H ιδιοκτήτρια του Cine Paris και ιδρύτρια του Cinobo μοιράζεται τις αναμνήσεις της από το νησί
Ο δημοφιλής παρουσιαστής μιλά για όσα τον κέρδισαν στο νησί
H ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός θυμάται τις αγαπημένες της διακοπές στο νησί
Ο φαρμακοποιός και ιδρυτής της APIVITA μιλάει για το νησί του Ιπποκράτη, τον φυσικό πλούτο της και τη βαθιά σχέση του νησιού με την υγεία και την ανθρώπινη σοφία
Η ηθοποιός, μιλάει για το νησί που έγινε έμπνευση, έργο, μουσική και μια βαθιά προσωπική ιστορία ζωής
Όρεξη, μέρες και φαγητό να έχεις και θα περάσεις τέλεια
Ο γνωστός δημοσιογράφος γράφει για το νησί που δεν αλλάζει ποτέ
Ο γνωστός σκηνοθέτης μοιράζεται εικόνες από τη δική του εμπειρία στο νησί
Ο διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο (UHN) γράφει για το νησί που επισκεφτηκε πρόσφατα
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και βουλεύτρια Α' Πειραιώς και Νήσων γράφει για έναν τόπο που αξίζει να ζει όλον τον χρόνο.
Η συμπρόεδρος του πολιτικού κόμματος Βολτ Ηλέκτρα Ρώμη Δόχτση γράφει για την ξεχωριστή θέση που έχει η Αλόννησος στην καρδιά της
Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Βασίλαινας γράφει για το αγαπημένο του νησί, την Σκόπελο
Ο ηθοποιός Δημήτρης Καπετανάκος γράφει για την αγαπημένη του παραλία
Η επιχειρηματίας Ειρήνη Ντέρου γράφει για τη Σκύρο, που την νιώθει πατρίδα της
Η Ελληνοιταλίδα ηθοποιός γράφει για τις παιδικές της αναμνήσεις από τα καλοκαίρια στη Σκύρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.