Ταξιδια

Travel Food People: ο προσωπικός σου ταξιδιωτικός οδηγός

Η πλατφόρμα που προσαρμόζει τα ταξίδια στις προσωπικές σου προτιμήσεις

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
117240304_1863708430419555_2257301751705641304_n.jpg

Συνέντευξη με την Αναστασία Χασιώτη και τον Δημήτρη Κόσσυφα, τους δημιουργούς του Travel Food People

Κάθε φορά που επισκέπτεσαι ένα καινούργιο μέρος, κάνεις εξονυχιστική έρευνα… πού θα μείνεις; Τι θα δεις; Ποιο εστιατόριο πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς; Όσο καλά κι αν ψάξεις, όμως, πάντα κάτι θα σου ξεφύγει. Είναι εκείνη η μυστική πληροφορία που μόνο ένας ντόπιος μπορεί να σου μεταφέρει ή κάποιος που έχει επισκεφθεί (και ξεκοκαλίσει) τον τόπο πριν από εσένα. Αυτός ο κάποιος μπορεί να είναι ένα πρόσωπο ή -στην περίπτωσή μας- μια πλατφόρμα.

To Travel Food People το γνωρίσαμε πριν από τέσσερα περίπου χρόνια, όταν συστήθηκε ως ένα πρωτοπόρο blog με κριτικές εστιατορίων στην Ελλάδα (και όχι μόνο), αλλά και χρήσιμες πληροφορίες για πόλεις του κόσμου. Σήμερα είναι κάτι πολύ παραπάνω. Είναι το προσωπικό σου ταξιδιωτικό ημερολόγιο, αφού πλέον σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι συγκεντρωμένες στον λογαριασμό σου. Πώς; Πολύ απλά αποθηκεύοντας άρθρα από κριτικές εστιατορίων, συνταγές και ταξιδιωτικά tips για να ξαναγυρίσεις σε αυτά όποτε χρειαστείς.

Θες περισσότερα; Στείλε τις προτιμήσεις σου και σε 24 ώρες θα λάβεις πίσω ένα αναλυτικό πλάνο με όλες τις πληροφορίες που θα χρειαστείς και τα σημεία ενδιαφέροντος που αξίζει να επισκεφθείς στις διακοπές σου. Για να μάθουμε κι άλλα, μιλήσαμε με την Αναστασία Χασιώτη και τον Δημήτρη Κόσσυφα, τους δημιουργούς του Travel Food People, λίγο πριν μπουν στο επόμενό τους πλοίο για τις Κυκλάδες.

Travel Food People: ο προσωπικός σου ταξιδιωτικός οδηγός
Η Αναστασία Χασιώτη και ο Δημήτρης Κόσσυφας

Ταξιδεύετε, γράφετε και μοιράζεστε εμπειρίες. Τελικά το Travel Food People είναι ένα blog;

Δημήτρης: Είναι η αγάπη μας για τα ταξίδια, το φαγητό και τη φωτογραφία. Θυμάμαι από μικρός είχα μια τρέλα με τους ταξιδιωτικούς οδηγούς. Έψαχνα πάντα να βρω κρυμμένα μυστικά και ανθρώπους όπου και να πηγαίναμε. Να οργανώνω τις εξορμήσεις με τους φίλους μας. Και ίσως κάπως έτσι φτάσαμε να μοιραζόμαστε ιδιαίτερα όμορφα μέρη και φαγητά μέσα από αυτό το μέσο. Πραγματικά όμως γινόταν και πολύ πριν οργανωθούμε σε μια πλατφόρμα online.

Στα 4 χρόνια λειτουργίας σας τι έχει αλλάξει; 

Δημήτρης: Ο χρόνος. Είτε ψάχνεις πληροφορίες για το επόμενο σου ταξίδι, είτε πού θα φας απόψε, το κοινό μας θέλει γρήγορες και εύχρηστες απαντήσεις. Και τις περισσότερες φορές στο κινητό τηλέφωνο. Άντε τώρα να εξηγήσεις σε έναν φίλο σου από τη Γερμανία πώς θα βρει τη διάσημη καντίνα στο Σύνταγμα, πότε πρέπει να πάει και τι να φάει χωρίς τη βοήθεια κάποιου ντόπιου.

Αναστασία: Ξαφνικά νομίζω αντιληφθήκαμε ότι λόγω της απήχησης μας σε Αγγλία και Αμερική, υπήρχε η ανάγκη για μια εμπειρία πιο προσωποποιημένη. Και κάπως έτσι υλοποιήθηκε η ιδέα της υπηρεσίας Plan Your Trip για προσωποποιημένους ταξιδιωτικούς οδηγούς.

Travel Food People: ο προσωπικός σου ταξιδιωτικός οδηγός

Τι νέο προσφέρετε σε σχέση με τους ταξιδιωτικούς οδηγούς που έχετε στην ιστοσελίδα σας;

Δημήτρης: Την παραμετροποίηση. Στην ουσία πάντα ένα ταξίδι τροποποιείται βάσει της παρέας, του budget αλλά και της διάρκειας. Οι ταξιδιώτες μας λένε τις προτιμήσεις τους και εμείς προσαρμόζουμε τον εκάστοτε οδηγό στα μέτρα τους. Και σε 24 ώρες λαμβάνουν αναλυτικό πλάνο για κάθε μέρα, κρατήσεις ξενοδοχείων κτλ.

Αναστασία: Και επιπλέον, άμεση επικοινωνία καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού μέσω e-mail ή chat.

Πού εστιάζετε αυτή τη στιγμή γεωγραφικά;

Αναστασία: Σε πρώτο στάδιο στα ελληνικά νησιά και, γενικότερα, στην Ελλάδα. Γνωρίζουμε ότι ζούμε σε μια πανέμορφη χώρα που πολλοί έχουν δει, αλλά ίσως λιγότεροι έχουν πρόσβαση στη σωστή πληροφορία.

Travel Food People: ο προσωπικός σου ταξιδιωτικός οδηγός

Πολλά από αυτά που διαβάζουμε όμως online λένε ότι είναι χορηγούμενα. Ισχύει;

Δημήτρης: Ασ’ τους να λένε (γέλια). Όχι. Από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε, αποφασίσαμε πως οτιδήποτε γράφεται είναι 100% αυθεντικό, από την καρδιά μας. Χωρίς προσθήκες λόγω κάποιας συναλλαγής. Κι αυτό το καταλαβαίνει κανείς όταν διαβάζει άρθρα για μέρη που μας αρέσουν: σημειώνουμε ακόμη και τα κακώς κείμενα. Αν δε, αυτά είναι πολλά τότε απλά δε γράφουμε καν άρθρο.

Travel Food People: ο προσωπικός σου ταξιδιωτικός οδηγός

Διακοπές πού;

Αναστασία: Οπουδήποτε στην Ελλάδα. Προς το παρόν. Μετά βλέπουμε. Μάλιστα λόγω της τάσης των road trips, πρόσφατα και εμείς ταξιδέψαμε ξανά σε ένα αγαπημένο μέρος στην Πελοπόννησο. Πέντε καλαίσθητα πετρόχτιστα διαμερίσματα στη μέση ενός ελαιώνα. Μαγικό!

Δημήτρης: Κυκλάδες και πάλι Κυκλάδες. Ανυπομονώ για αυτή την ξεραΐλα. Μάλιστα θυμάμαι έντονα να την κατακρίνω όταν ήμουν έφηβος σε συζητήσεις με τον πατέρα μου. Μετά από μερικά χρόνια, κατάλαβα τι εννοούσε!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ