Σεξ

Το Pornhub έβγαλε τα ελληνικά στατιστικά – Με τι «φτιάχνεται» η χώρα

Τι βλέπουν οι άντρες και τι οι γυναίκες

p185215_b_v8_ab.jpg
Χαρά Βαμβακούλα
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
376112-776480.jpg
Ethan Miller/Getty Images

Στην Άρτα Ψάχνουν για «Big Tits» και στην Κέρκυρα για «Cartoon». To Pornhub, εκτός από μια ιδιαίτερα δημοφιλής πλατφόρμα αναζήτησης πορνογραφικού περιεχομένου, δίνει συχνά-πυκνά αρκετά στατιστικά στοιχεία που μας λένε με τι τελικά «φτιάχνεται» το κοινό ανά χώρα, ηλικία φύλο κ.λπ.

Τώρα, μάλιστα, το θέμα μάς αφορά άμεσα, καθώς το Pornhub ασχολήθηκε ενδελεχώς με τις πορνογραφικές συνήθειες της χώρας μας. 

Η τελευταία φορά που η δημοφιλής πλατφόρμα πορνογραφικού υλικού «εξέτασε» την Ελλάδα ήταν το 2015 και από τότε, οι ελληνικές προτιμήσεις για το πορνό έχουν αλλάξει. Μολονότι, η επισκεψμότητα που δέχεται από την Ελλάδα έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, η χώρα μας έχει πέσει στην 24η (από 21η) θέση σε ό,τι αφορά την κατάταξη των χωρών που βλέπουν Pornhub.

Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές στην Ελλάδα είναι ο μέσος χρόνος επίσκεψης, ο οποίος έχει αυξηθεί από 9 λεπτά το 2015 σε 10 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα το 2017.

Οι δημοφιλείς αναζητήσεις

Κάποια πρώτα, γενικά στοιχεία είναι ότι επισκεψιμότητα από τις γυναίκες μειώθηκε στο 21%, ποσοστό που είναι 5% χαμηλότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Από την άλλη, έχει αυξηθεί σημαντικά η σύνδεση από κινητό –από το 44% στο 52%–, όμως και πάλι παραμένουμε χαμηλά σε σχέση με τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές στην Ελλάδα είναι ο μέσος χρόνος επίσκεψης, ο οποίος έχει αυξηθεί από 9 λεπτά το 2015 σε 10 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα το 2017, υπερβαίνοντας τον παγκόσμιο μέσο όρο σχεδόν κατά ένα λεπτό. Επίσης, μια μοναδική πτυχή της χρήσης του Pornhub από τους Έλληνες είναι η πιο δημοφιλής ώρα της ημέρας.

Διάρκεια επίσκεψης 

Οι περισσότερες χώρες έχουν την τάση να επισκέπτονται την ιστοσελίδα αργά τη νύχτα, από τις 10 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα, αλλά στην Ελλάδα ο πιο δημοφιλής χρόνος είναι από τις 3 μ.μ. έως τις 5 μ.μ.

Σε ό,τι αφορά τώρα τις δημοφιλείς αναζητήσεις, οι Έλληνες είναι (και εδώ) πολύ πατριωτικοί. Η πιο δημοφιλής αναζήτηση είναι μακράν ο όρος «Greek», ακολουθούμενoς από τα «Greek Celebrity», «Greek Porn» και «Greek Amateur». Ενώ, σε ό,τι αφορά τις γενικές κατηγορίες, οι πιο προβεβλημένες είναι οι «Lesbian», «Anal», «MILF» και «Μature».

Σε σύγκριση με άλλα μέρη του κόσμου, πάντως, οι επισκέπτες από την Ελλάδα είναι αναλογικά κατά 91% πιο πιθανό να δουν την κατηγορία «Old/Young», κατά 73% περισσότερο το «Double Penetration» και 55% πιο πολύ τον όρο «Anal».

Ηλικιακές αναζητήσεις

Τι βλέπουν οι άντρες και τι οι γυναίκες

Οι Ελληνίδες βλέπουν πιο συχνά τις κατηγορίες «Lesbian», «Threesome» και «Female Friendly», ενώ οι άνδρες προτιμούν τα βίντεο με «MILF», «Anal» και «Mature» – καμία επαφή τα δύο φύλα.

Η μέση ηλικία των Ελλήνων επισκεπτών είναι τα 34, ελαφρώς μικρότερη από τον παγκόσμιο μέσο όρο των 35. Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι οι επισκέπτες ηλικίας 35-44 αποτελούν μόλις το 18% της συνολικής επισκεψιμότητας του Pornhub από τη χώρα μας, ενώ το αντίστοιχο παγκόσμιo ποσοστό είναι στο 31%.

Τι βλέπουν οι περιοχές της χώρας 

Οι προτιμήσεις στο πορνό, όμως, μπορεί να διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή, ακόμα και εντός της ίδιας χώρας – και η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό. Οι επισκέπτες από την Άρτα, τη Χίο και την Κορινθία ενδιαφέρονται πολύ για «Big Tits». Στην Κέρκυρα και τη Δράμα, οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να παρακολουθήσουν βίντεο πορνογραφικού περιεχομένο με «Cartoon». Ενώ, τα βίντεο που αφορούν τις κατηγορίες «Old/Young» και «Mature» είναι πιο δημοφιλή στη Θεσσαλία και τη Δυτική Ελλάδα.

Χρόνος επισκεψιμότητας ανά περιοχή

Περισσότεροι πίνακες

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.