Σεξ

Τελικά πόσο σεξ κάνουν οι άνθρωποι στην ηλικία σου;

Τα ευρήματα νέας έρευνας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
374711-773410.jpeg

Τελικά πόσο σεξ κάνουν οι άνθρωποι της ηλικίας σου; Μία νέα έρευνα δίνει τις απαντήσεις. 

Φυσικά δεν υπάρχει «φυσιολογική συχνότητα στο σεξ» που πρέπει να κάνεις αλλά σε περίπτωση που έχετε την απορία, μια πρόσφατη έρευνα από το Kinsey Institute έχει την απάντηση.

Σύμφωνα με την έρευνα, η ηλικία που κάνει σεξ με μεγαλύτερη συχνότητα είναι η 18 - 29 ετών, με ένα μέσο όρο σεξουαλικών επαφών 112 φορές το χρόνο, περίπου 2 φορές την εβδομάδα.

Η επόμενη ηλικιακή ομάδα των 30 - 39 ετών ρίχνει λίγο τον ρυθμό και κάνει σεξ 86 φορές το χρόνο. Αισθητά λιγότερο σεξ κάνει η ομάδα των 40 - 49 ετών. Σύμφωνα με την έρευνα αυτή η ομάδα έχει κατά μέσο όρο 69 σεξουαλικές επαφές ετησίως. Περίπου μία φορά την εβδομάδα.

Μάλλον δεν προκαλεί εντύπωση ότι όσο ανεβαίνει η ηλικία μειώνονται οι επαφές. Ο Τζάστιν Λεμίλερ του Kinsey εξηγεί: «το βασικό που προκύπτει από την έρευνα είναι ότι όσο μεγαλώνουμε η πιθανότητα να έχουμε κάποιες χρόνιες παθήσεις αυξάνεται και αυτό επηρεάζει την σεξουαλική δραστηριότητα». 

Πάντως πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν πρέπει να δίνουμε τόσο μεγάλη βάση σε αυτές τις έρευνες. Νωρίτερα φέτος μια άλλη έρευνα ανέφερε ότι οι γυναίκες άνω των 36 ετών είναι πιο σεξουαλικά ενεργές. Ενώ μια ακόμα έρευνα τόνιζε ότι οι γυναίκες νιώθουν πιο επιθυμητές μέσα στη δεκαετία των 30 ετών, σημειώνοντας ότι τα επίπεδα αυτοπεποίθησης ανεβαίνουν με την ηλικία. Αυτό πιθανόν να μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το σεξ είναι καλύτερης ποιότητας όσο αυξάνεται η ηλικία. Άρα μεγαλώνοντας οι άνθρωποι (συνήθως) κάνουμε λιγότερο σεξ αλλά υπάρχει η πιθανότητα να είναι καλύτερης ποιότητας. 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ